Przedłużenie umowy w iPlusie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
artureal
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Przedłużenie umowy w iPlusie

Post autor: artureal »

Chyba przechwaliłem ostatnio iPlusa: po cesji i przedłużeniu umowy miałem mieć limit 2GB, a tymczasem tuż przed Sylwestrem obcinka nastąpiła po przekroczeniu 1GB. Teraz śmigam z zabójczą prędkością 5KB i muszę uważać na zakrętach; na całe szczęście zostało mi jeszcze parę darmowych złotych do wykorzystania z telefonu firmowego - w razie czego nie umrę bez internetu. Brawa dla Plusa! :brawa:
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

artureal, a czy nowa taryfa weszła już w życie? Nie zawsze podpisanie umowy równa się jednoczesnemu powiększeniu limitu. Wszystkie zmiany taryf wchodzą w życie od nowego cyklu rozliczeniowego.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Engelbert pisze:Wszystkie zmiany taryf wchodzą w życie od nowego cyklu rozliczeniowego.
Oraz jak się podpisało w wyprzedzeniem nową umowę przedłużeniową, to zwiększenie limitu następuje chyba dopiero po zakończeniu się starej umowy :niepewny:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
artureal
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: artureal »

Stara umowa wygasłą na początku grudnia; została przedłużona i (przy okazji) scedowana na firmę-córkę.
Nasz plusowy "opiekun" zapewnił mnie, że będę miał teraz dwa razy większy limit do wykorzystania, czyli 2GB. Znając życie, to ktoś tam pewnie wklepał po prostu do bazy danych nowego usera nie zaprzątając sobie głowy faktem, że jest to jednak przedłużenie umowy, bo dotyczy tego samego numeru. Zresztą nie wiem, ten nasz opiekun jakiś dziwny jest, a EBOK Plusa chaotyczny i bezużyteczny. Chyba znowu będzie trzeba interweniować telefonicznie, ale na razie nie chcę sobie psuć humoru :D
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Oraz jak się podpisało w wyprzedzeniem nową umowę przedłużeniową, to zwiększenie limitu następuje chyba dopiero po zakończeniu się starej umowy
Nie, niezależnie od tego, kiedy kończy się okres karencji starej promocji, nowa wchodzi w życie od najbliższego nowego cyklu. Tak jak mówisz jest np. w Erze.
Stara umowa wygasłą na początku grudnia; została przedłużona i (przy okazji) scedowana na firmę-córkę
To, że stara umowa wygasła nie znaczy zawsze, że rozpoczął się już nowy cykl rozliczeniowy. Tak naprawdę, żeby sprawdzić stan faktyczny trzeba będzie zadzwonić do BOKu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Engelbert pisze:niezależnie od tego, kiedy kończy się okres karencji starej promocji, nowa wchodzi w życie od najbliższego nowego cyklu. Tak jak mówisz jest np. w Erze.
Ok, pomyliło mi się widocznie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
eklin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: eklin »

YaHooo pisze:
Engelbert pisze:[...]
Oraz jak się podpisało w wyprzedzeniem nową umowę przedłużeniową, to zwiększenie limitu następuje chyba dopiero po zakończeniu się starej umowy :niepewny:
Przedłożyłem umowę 2 m-c wcześniej i 2 dni przed nowym okresem rozliczeniowym... i mam od nowego cyklu rozliczeniowego 8GB limit...pomimo iż poprzednia umowa teoretycznie powinna jeszcze trwać 2 mce..
Dla osób próbujących wykorzystać limit z plusa polecam stronkę-wyszukiwarkę rapidlibrary.com/ całkiem niezłe pliki, i czas oczekiwania krótki.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-02, 23:27 ]
Wycinam zbędny cytat wielopoziomowy.
Ostatnio zmieniony 2009-01-02, 23:26 przez eklin, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrekg3
Użytkownik forum

Post autor: piotrekg3 »

Witam jako na początku lutego kończy mi się roczna umowa z iplusem wczoraj zadzwonili do mnie w sprawie przedłużenia umowy. Miła pani zaproponowała mi 30zł za abonament przez kolejny rok, limit 1GB :) chyba dobra propozycja jak się nie ma innych możliwości. Powiedziałem że się zastanowie, ma do mnie zadzwonić pod koniec stycznia, odnośnie innych możliwości mam zamiar wypróbować orange free pro może będzie u mnie działało, w plusie mam tylko edge. Pozdrawiam
pidsud
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pidsud »

Możesz jeszcze wziąć 3GB za 56zł w Plusie.
ODPOWIEDZ