Zrobiłem test modemu i sieci, skan od wirusów, próbę pobrania większego pliku, wszystko ok.
Cuda czy jak? Możliwy jest roaming w środku Polski w Blueconnect?
Chętnie wysłucham doświadczonych Forumowiczy

Moderator: Moderatorzy
Ale, że modem nie znalazł innego BTS'a operatora? Dziwne to nieco.krystianb pisze:A jeśli to był prawdziwy roaming to sie dowiesz z rachunku :roftl:
Miałem kiedyś takie przypadki ale wtedy pojawiał się wyłącznie napis service.krystianb pisze:Być może nadajnik został wyłączony na kilka minut, a roaming zapalił się z powodu próby zalogowania do innej sieci...
Sprawdziłem przez E-BOA wpis do faktury - za te kilka minut zjadło mi parę MB ale w pozycji do zapłaty jest ZEROkrystianb pisze:jeśli to był prawdziwy roaming to sie dowiesz z rachunku
Na 99% łapię zasięg hsdpa tylko z 1 btsa, mam ustawione na sztywno umtsYaHooo pisze:Ale, że modem nie znalazł innego BTS'a operatora? Dziwne to nieco.
No to pewnie coś się stało z siecią i temu wyskoczył taki napis.paszczak pisze:Na 99% łapię zasięg hsdpa tylko z 1 btsa, mam ustawione na sztywno umts
Może tak być po twardym resecie. Więc tym się nie przejmuj.paszczak pisze:wykonałem restart kompa z takim zawieszonym modemem, po ponownym rozruchu dostałem komunikat o wykryciu nieznanego urządzenia i instalacji sterowników do niego
Całkiem możliwe.paszczak pisze:Coś chyba w tym czasie dzieje się z siecią - czy to możliwe?
Nie.paszczak pisze:Czy istnieje coś takiego jak format modemu?
A co instalujesz w modemie? Jeżeli chodzi Ci o ustawienia, to fabryczne ustawienia można przywrócić za pomocą komend AT.paszczak pisze:Czy instalacja nowego softu w modemie czyści wszystko wcześniej tam instalowane?
Mój modem ma upgrade do 7,2 , miałem na myśli ponowne wgranie tego samego softu.YaHooo pisze:A co instalujesz w modemie?
Modem jest o tyle lepszy, że tam żadne pliki się nie zapisują. Jedynie zapisują się na nim ustawienia. Ale te można zresetować do ustawień fabrycznych za pomocą > Hyperterminalu < oraz > Komend AT <. O ile się nie mylę fabryczne ustawienia modemu przywpłuje się komendą AT&Fpaszczak pisze:Myślałem że z modemem jest tak samo jak z kompem - raz na jakiś czas zrobiony format leczy sprzęt i uwalnia od naprawy jakichś błędów, usuwania zbędnych plików itp