Rozłączalnie netu

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agus

Rozłączalnie netu

Post autor: agus »

Hej. Zakupiłam router Linksys 200. kablem podłączyłam do jednego komputera natomiast w laptopie bezprzewodowo odbieram internet (po wielkiej męczarni złapałam neta, ale co 30 minut rozłącza mi się tzn. jest sygnał tylko nie mogę wyświetlić stron, żeby znowu był musze wyłączyć kompa i włączyć na nowo. Co to może być? Jakieś ustawienia? Proszę o pomoc :)

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-06, 22:50 ]
Poprawa pisowni na poprawną.
Ostatnio zmieniony 2009-01-06, 22:43 przez agus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Rozłączalnie netu

Post autor: Jo_gurt »

agus, napisz dokładnie jakie masz ustawienia
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>
agus

Połączenie sieci bezprzewodowej:
Sufiks DNS konkretnego połączenia:
AdresIP 192.168.1.100
Maska pod sieci 255.255.255.0
Brama domyslna 192.168.1.1
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

agus, co to za laptop?
Często za takie przypadłości odpowiedzialne są zbyt restrykcyjne ustawienia co do oszczędzania energii w laptopach. Trzeba by to posprawdzać, zaczynając od właściwości radiowe karty sieciowej w managerze urządzeń.
agus

MSI T5450 Intel Core 2 Duo CPU
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

To u MSI nie znam niestety oprogramowania odpowiedzialnego za zarządzanie energią :/
agus

:( szkoda, będę główkować i czekać na pomoc. Dzięki

[ Dodano: 2009-01-07, 18:22 ]
POMOCY!!! połączenie sieciowe jest pełne zasięg też ale, co 30 mint nie chce pokazać strony internetowej
agus

Hej. Po dłuższym główkowaniu doszłam dlaczego wyłącza mi sie internet - konfiguracja zerowa karty bezprzewodowej Gdy uruchomię kompa działa do 30 minut, a następnie muszę wejść w konfiguracje zerową i uruchomić, bo sie zatrzyma DLACZEGO!!! po tym uruchomieniu działa, aż do czasu wyłączenia kompa. Tylko pytanie co jest nie tak, że się zatrzymuje???
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez agus, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Spróbuj zainstalować same sterowniki do karty i pozwól aby Windows konfigurował to połączenie. Miałem podobny problem ze swoją kartą sieciową wifi. Nie można było się połączyć z poziomu Windows nawet jeśli była konfiguracja Zero . Musiałem odinstalować i ponownie zainstalować kartę. Tylko same sterowniki bez aplikacji.
agus

ale jestem laikiem w tych sprawach :( więc poprosze o więcej szczegółów jak ja mam zainstalować te sterowniki itd.
ODPOWIEDZ