Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Hej. Zakupiłam router Linksys 200. kablem podłączyłam do jednego komputera natomiast w laptopie bezprzewodowo odbieram internet (po wielkiej męczarni złapałam neta, ale co 30 minut rozłącza mi się tzn. jest sygnał tylko nie mogę wyświetlić stron, żeby znowu był musze wyłączyć kompa i włączyć na nowo. Co to może być? Jakieś ustawienia? Proszę o pomoc
agus, co to za laptop?
Często za takie przypadłości odpowiedzialne są zbyt restrykcyjne ustawienia co do oszczędzania energii w laptopach. Trzeba by to posprawdzać, zaczynając od właściwości radiowe karty sieciowej w managerze urządzeń.
Hej. Po dłuższym główkowaniu doszłam dlaczego wyłącza mi sie internet - konfiguracja zerowa karty bezprzewodowej Gdy uruchomię kompa działa do 30 minut, a następnie muszę wejść w konfiguracje zerową i uruchomić, bo sie zatrzyma DLACZEGO!!! po tym uruchomieniu działa, aż do czasu wyłączenia kompa. Tylko pytanie co jest nie tak, że się zatrzymuje???
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez agus, łącznie zmieniany 2 razy.
Spróbuj zainstalować same sterowniki do karty i pozwól aby Windows konfigurował to połączenie. Miałem podobny problem ze swoją kartą sieciową wifi. Nie można było się połączyć z poziomu Windows nawet jeśli była konfiguracja Zero . Musiałem odinstalować i ponownie zainstalować kartę. Tylko same sterowniki bez aplikacji.