[ Dodano: 2009-01-10, 14:51 ]
Dodam jeszcze jak ponownie zainstaluję iplus manager to mogę się łączyć przez dial-up
Moderator: Moderatorzy
To może pobierz sterowniki z tej strony > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów < One pasują, bo ja sam ich użyłem.Tomi 25 pisze:nie jestem pewien czy są prawidlowe
To jest pozostałość po iPlus Managerze. Nie dasz rady tego usunąć? A może zrób tak. Po odinstalowaniu iPlus Managera. Włóż modem do portu, włącz Menadżer Urządzeń oraz kliknij prawą myszą na jakimś urządzeniu i wybierz opcję Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Jak znajdzie jakieś nowe urządzenia to zainstaluj je ręcznie. Możesz użyć sterowników które podałem Ci wyżej, albo przed odinstalowaniem iPlus Managera skopiuj sobie sterowniki z jego katalogu.Tomi 25 pisze:,dlaczego po odinstalowaniu managera iplus mam w menadzerze urządzeń wykrzykniki o nazwie DATA INTERFACE???
Tak to jest oprogramowanie od Huawei. Moim zdaniem o wiele lepsze i stabilniejsze niż iPlus ManagerTomi 25 pisze:Przy okazji sterów zainstalowała mi się aplikacja Mobile Connect.To też jest jakaś aplikacja do łączenia się z netem?
iPlus Manager zainstalowałeś pewnie w katalogu C:\Program Files\iPlus Manager\Tomi 25 pisze:jak się ten katalog ze sterami przenosi![]()
No jak dioda mruga, to znaczy, że modem się rozłączył z siecią, albo się loguje do innego nadajnika. U mnie też czasem tak jest i po kilku seskundach zaczyna świecić z powrotem światłem ciągłym i intrenet znowu działa.Tomi 25 pisze:po jakiś 10 min połaczenie mi się zrywa.Dioda od modemu nie świeci się ciągle tylko mruga.Co to może być?Coś jeszcze w ustawieniach nie tak czy co?
Ok, mój błąd. I bardzo dobrze, że się wtrąciłeśEngelbert pisze:de facto data interface nie jest żadną pozostałością po iPlus Menadżerze, a po prostu tak widoczne są modemy Huawei kiedy nie mają dopisanych sterowników. Z samą aplikacją nie ma to nic wspólnego.
Generalnie sposób łączenia się nie powinien mieć wpływu na prędkość download'u. To po prostu może być obciążenie sieci.Tomi 25 pisze:Jak się łączę z netem poprzez dial-up zauważyłem że mam straszne skoki transferu od 3kB/s do 25kB/s ,czy to normalne?