W ostatniej wersji nic nie było zmieniane co by mogło mieć na to wpływ, ciekawe jak jest u innych? Może program się nie spodobał jakiemuś firewallowi lub programowi antywirusowemu. Czy przy wyłączonym TNI jest dobrze?siódmy pisze:Witam.Nie wiem co się dzieje po ostatniej aktualizacji TNI strony nie wczytują sie do końca (przerywa,długo wczytuje),internet się rozłańcza bardzo często
siódmy pisze:zauważyłem też w menedżerze zadań że wykorzystanie procesora po podłączeniu skacze do 50%
Można spróbować:
1. Zmniejszyć nadużywanie zasobów wyłączając (chociażby do testów):
Ustawienia -> AT i PIN -> AT - okno główne programu -> 4 x Wyświetlaj...
Ustawienia -> SMS -> Powiadamiaj o nowych...
2. Spróbować zmniejszyć: Ustawienia -> AT i PIN -> Opóźnienie odczytu odpowiedzi...
3. Spróbować zwiększyć prędkość portu:
Ustawienia -> AT i PIN -> Zaawansowane ustawienia
[ Dodano: 2009-01-09, 17:00 ]
Powiadamianie jest tylko z komendy AT+CMGL=0, nie działa jak lista SMSów jest pełna. Chwilowo nie mam więcej pomysłów dlaczego powiadamianie u Ciebie przestaje działać. U mnie AT+CMGL=1 nie odbierało SMSów.Andy pisze:Jak już pisałem chodzi tylko o powiadamianie.
Algorytmy odbioru SMSów i komend AT są różne.Andy pisze:SMSy o których pojawia się powiadomienie pokrywają się więc z listą zwracaną po wykonaniu AT+CMGL=1 w oknie momend AT programu TNI.
[ Dodano: 2009-01-09, 17:05 ]
To jest dobry wpływ tego forumbalbina1 pisze:Cud jakiś czy co? Po napisaniu tego postu AT nagle zaskoczyło i działa