Witam, pisze w tym temacie ponieważ zaczynam zabawę z wifi czytałem faq ale jakos nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
Odbieram internet radiowo na dachu mam antenę i z tej anteny leci kabel z końcówką która się wkręca do karty sieciowej. Chce teraz zrobić tak żeby był bezprzewodowy internet do komputera stacjonarnego i do laptopa
W sklepie powiedzieli mi ze potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem
Jak to potem skonfigurować żeby to działało poprawnie
Z gory dziekuję za odpowiedź
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-12, 17:29 ]
Wydzielam do nowego wątku bo w poprzednim jest już za duże zamieszanie. >KLIK<
Podział internetu radiowego na dwa komputery (także po WiFi)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Podział internetu radiowego na dwa komputery (także po WiFi)
zel7 pisze:czytałem faq ale jakos nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
Słabo szukałeśzel7 pisze:potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem

Dzielenie internetu radiowego WiFi na dwa i więcej komputerów
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Podział internetu radiowego na dwa komputery (także po WiFi)
To "prawie" dobrze Ci powiedzieli. Jak przeczytasz linki od BliSki to zadaj konkretniejsze pytania.zel7 pisze:W sklepie powiedzieli mi ze potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem
Nie pomagam na PW!