Podział internetu radiowego na dwa komputery (także po WiFi)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zel7
Początkujący użytkownik forum

Re: Podział internetu radiowego na dwa komputery (także po WiFi)

Post autor: zel7 »

Witam, pisze w tym temacie ponieważ zaczynam zabawę z wifi czytałem faq ale jakos nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania

Odbieram internet radiowo na dachu mam antenę i z tej anteny leci kabel z końcówką która się wkręca do karty sieciowej. Chce teraz zrobić tak żeby był bezprzewodowy internet do komputera stacjonarnego i do laptopa
W sklepie powiedzieli mi ze potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem
Jak to potem skonfigurować żeby to działało poprawnie
Z gory dziekuję za odpowiedź

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-12, 17:29 ]
Wydzielam do nowego wątku bo w poprzednim jest już za duże zamieszanie. >KLIK<
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

zel7 pisze:czytałem faq ale jakos nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
zel7 pisze:potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem
Słabo szukałeś ;)
Dzielenie internetu radiowego WiFi na dwa i więcej komputerów
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

zel7 pisze:W sklepie powiedzieli mi ze potrzebuje dwa Acesspointy jeden do odbioru drugi do wysyłania sygnału połączone kablem
To "prawie" dobrze Ci powiedzieli. Jak przeczytasz linki od BliSki to zadaj konkretniejsze pytania.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ