tylko edge
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
tylko edge
Witam
Jestem nowo zarejestrowanym forumowiczem , wiec z góry sorry za jakieś błędy.
Posiadam iPlus , Modem Huawei e180.
Mój problem polega na tym, że nie dziala na 3g tylko 2g. Gdy zmienie w opcjach na 3g pochodzi 5-15 min i strony obumierają pomaga tylko reset.
Jade więc z zasięgiem 2g ,poniewaz nie wystepuje problem z utrata zasiegu.
Do połączenia uzywam Mobile Connect pobrany z glownej strony huawei.
Wiele rzeczy juz probowalem , czytalem wiele tematow , ale żaden z nich nie pomogl.
Więc kto pomoze bede bardzo wdzieczny...
Jestem nowo zarejestrowanym forumowiczem , wiec z góry sorry za jakieś błędy.
Posiadam iPlus , Modem Huawei e180.
Mój problem polega na tym, że nie dziala na 3g tylko 2g. Gdy zmienie w opcjach na 3g pochodzi 5-15 min i strony obumierają pomaga tylko reset.
Jade więc z zasięgiem 2g ,poniewaz nie wystepuje problem z utrata zasiegu.
Do połączenia uzywam Mobile Connect pobrany z glownej strony huawei.
Wiele rzeczy juz probowalem , czytalem wiele tematow , ale żaden z nich nie pomogl.
Więc kto pomoze bede bardzo wdzieczny...
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: tylko edge
Jak masz podłączony modem (do 1 czy 2 gniazd USB). Jaki masz zasięg?krzysmlody pisze:Gdy zmienie w opcjach na 3g pochodzi 5-15 min i strony obumierają
Nie pomagam na PW!
-
Do jednego mam podlaczony zasięg wskazuje 3,4,5 kresek.., Ten modem jest jak pen-drive..
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-12, 21:39 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-12, 21:39 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-01-12, 21:38 przez krzysmlody, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Możesz przetestować modem na innym komputerze? Ewentualnie sprawdzałeś ustawienia oszczędzania energii w Menadżerze Urządzeń. No i jeszcze jedno. Jak to jest laptop to jaki masz schemat zarządzania energią?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Nie to nie jest laptop, oszczedzanie energii odznaczone mam.
A przetestowac na innym komputerze hmmm. mialem raz u brata , ktory mieszka ode mnie jakies 20 km to internet chodzil bez zarzutow..
Jeszcze testowalem u brata na lapku to juz w ogule kicha on posiada modem e220 i wszystko mu smiga ,ale niestety juz tych modemow nie ma :(I jestem zdziwiony , ale juz leci druga godzina i 0 rozlaczen...tylko na edge
A przetestowac na innym komputerze hmmm. mialem raz u brata , ktory mieszka ode mnie jakies 20 km to internet chodzil bez zarzutow..
Jeszcze testowalem u brata na lapku to juz w ogule kicha on posiada modem e220 i wszystko mu smiga ,ale niestety juz tych modemow nie ma :(I jestem zdziwiony , ale juz leci druga godzina i 0 rozlaczen...tylko na edge

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale to był ten sam modem to Ci teraz rozłącza? Bo jak tak to może zwyczajnie to są problemy z siecią.krzysmlody pisze: brata , ktory mieszka ode mnie jakies 20 km to internet chodzil bez zarzutow..
Aha i jeszcze jedno, Można spróbować odinstalować wszystko co związane jest z modemem oraz zainstalować od nowa. Z tym, że podłączyć modem poprzez aktywny HUB USB. Czyli taki co ma własne zasilanie.
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A ja proponuje wieprz.net/bts i znalezienie nadajnika w 3G. I co za tym idzie podanie odlegosci to dobierzemy jakas antenke.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sundance_kid, zauważyłem, że mapka na wieprz coś nieaktualizowana ostatnio.
Proponuję http://mapa.btsearch.pl/
Dokładne dane są po kliknięciu na BTS i jest aktualna.
Proponuję http://mapa.btsearch.pl/
Dokładne dane są po kliknięciu na BTS i jest aktualna.
-
YaHooo, U brata wlasnie mialem ten modem co rozlacza , moze calkiem inny bts , a np. moj jest zawalony czy cos nie mam pojecia na edge jest wszystko dobrze..
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie jest wykluczone.krzysmlody pisze:moze calkiem inny bts
No i mi się wydaje, że jak na EDGE jest dobrze to kwestia obciążenia sieci. Przynajmniej u mnie tak z tym jest.krzysmlody pisze:nie mam pojecia na edge jest wszystko dobrze
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
krzysmlody to, że testowałes u brata 20 km dalej to nie jest test. Internet komórkowy to jest taka gadzina, że w jednym pokoju będziesz miał EDGE a w drugim tylko GPRS.
Nadal jestem za anteną.
Nadal jestem za anteną.