Umts?

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Umts?

Post autor: Tomi 25 »

Nie wiem jak u was w waszych miejscowościach działa inofmacja w salonach Plusa lecz to co dzisiaj usłyszałem od pracowników salonu w mojej miejscowości rozbawiło mnie i zarazem mocno zdziwiło :szok: Oficjalnie w mojej mieścince Plus uruchomił zasięg UMTS już w grudniu ubiegłego roku o czym dopiero dowiedziałem się za pomocą fachowej pomocy na tym forum :roll: Dzisiaj wchodzę do salonu,jeden klient przede mną a pani z Plusa informuje go że na naszym obszarze jest niestety zasięg EDGE.Odezwałem się i poinformowałem ich jako pierwszy że nie maja racji ponieważ od jakiegoś czasu możemy już korzystać z dobrodziejstw Umts.Nie wiem jak można wprowadzać tak perfidnie klientów w błąd.Jedyny plus to taki że czym mniej użytkowników tym mniejsze obciążenie BTSu,a co za tym idzie szybszy necik.Gratulację dla pracowników Plusa :super:

[ Dodano: 2009-01-15, 16:55 ]
Download 2136kbps/s , upload 362 kbps/s :D
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Umts?

Post autor: krystianb »

A może nadajnik działa w trybie testowym i oficjalnie jeszcze zasiegu nie ma.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
solev
Początkujący użytkownik forum

Post autor: solev »

Tomi 25 pisze:Jedyny plus to taki że czym mniej użytkowników tym mniejsze obciążenie BTSu,a co za tym idzie szybszy necik.Gratulację dla pracowników Plusa
W umowie powinien być gwarantowany minimalny transfer wtedy obciążenie nie miałoby znaczenia.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

solev pisze: umowie powinien być gwarantowany minimalny transfer wtedy obciążenie nie miałoby znaczenia.
No nie bardzo coś takiego jest możliwe. Wiadomo, że są jeszcze połączenia głosowe. Brak prędkości minimalnej to zabezpieczenie się przed przeciążeniami sieci. Które mogą się zdarzyć w każdej chwili.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
solev
Początkujący użytkownik forum

Post autor: solev »

1 kb/s mogą zagwarantować. Tylko jak by to brzmiało w reklamie. Konkurencja wam tego nie da !
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

No nie bardzo coś takiego jest możliwe.
Dokładnie tak jak piszesz, a nawet więcej przy sieci mobilnej nie da się po prostu, bo nie wiadomo gdzie się użyktownik z modemem schowa. Zawsze się może zdarzyć taka sytuacja, że parametry sieci w danym miejscu nie pozwolą nawet na jaką kolwiek transmisję.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:parametry sieci w danym miejscu nie pozwolą nawet na jaką kolwiek transmisję.
Dokładnie. A co jeżeli pojedziesz tam gdzie nie ma zasięgu nawet GSM? Też ma być prędkość minimalna :hyhy:
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Post autor: Tomi 25 »

Krystianb moze masz rację że działa testowo lecz na najnowszej mapce z Bts-ami jest zaznaczony oficjalnie Umts.Na google znalazłem wiele komunikatów i artykułów że Umts jest w mojej miejscowości oficjalnie dostępny.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tomi 25 to nie pierwszy raz, kiedy jakiś konsultant nie za bardzo wie, że w danym miejscu mają zasięg 3g. I to się zdarza u wszystkich operatorów :dobani:
ODPOWIEDZ