Intel PRO 3945ABG + D-link DIR-300 = problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kudlacz
Początkujący użytkownik forum

Intel PRO 3945ABG + D-link DIR-300 = problem

Post autor: kudlacz »

Witam. Sprzęt - laptop toshiba a300-1ed (zaktualizowana vista home premium)z sieciówką Intel PRO 3945ABG, router d-link DIR-300. Problem jest następujący: podczas próby łączenia przez wifi za każdym razem wywala na laptopie że wpisywane jest błędne hasło, nie ważne czy wybieram WEP, WPA czy WPA2. Dopiero kiedy na routerze ustawiam "disable wireless security" to normalnie łączy. Zainstalowałem nowe sterowniki sieciówki od intela, na routerze jest najnowszy firmware i nic nie pomaga. Jeżeli macie jakieś wskazówki albo pomysły to proszę o pomoc ;) I od razu zaznaczę że wgrywanie dd-wrt na router odpada bo wbrew temu co można przeczytać na forach daleko temu do "stabilnej wersji".
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Intel PRO 3945ABG + D-link DIR-300 = problem

Post autor: YaHooo »

kudlacz, a czego używasz do łączenia się z siecią wi-fi? Masz zainstalowane oprogramowanie Intela (Intel PROSet/Wireless)? Spróbuj najpierw jego użyć do łączenia się z siecią.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
kudlacz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kudlacz »

Hmm... wydaje mi się że wiem co jest powodem zamieszania. Flashowałem router na dd-wrt ale z racji tego że pełno na tym bugów i brak możliwości klonowania MAC-a z poziomu http wróciłem do oryginalnego softu... I tutaj zaczyna się historia ;) Wertując kolejne strony natknąłem się na taki przypadek. Spróbuję wyczyścić NVRAM.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

kudlacz pisze:Spróbuję wyczyścić NVRAM.
Zatem daj znać jakby co ;) W razie czego pomyśli się nad czymś innym.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ