Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michał
Stały użytkownik forum

Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem

Post autor: michał »

Witam.
W tytule jest moje pytanie, ale zapytam jeszcze o to czy łączy się przez bluetooth, czy trudny w konfiguracji no i ogólnie czy warto?
Dzięki za wszelkie opinie i sugestie.
Pozdrawiam

Stały użytkownik forum

Re: Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem

Post autor: ksen »

Jak na razie to necki jako modem to kiepski pomysl, poczytaj o neckach na tym forum.
zadowolony klient plusa
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zadowolony klient plusa »

michał pisze:Witam.
W tytule jest moje pytanie, ale zapytam jeszcze o to czy łączy się przez bluetooth, czy trudny w konfiguracji no i ogólnie czy warto?
Uzywalem Neca 616V przez rok bez zadnego problemu w plusie. Konfiguracja jest prosta i bez zadnego problemu telefon dizla jako modem przez buetooth oraz przez kabel. UMTS we Wroclawiu dziala na nim szybko.
JEST JEDEN PODSTAWOWY WARUNEK! Musisz miec PRAWIDLOWO usunietego simlocka. Moj telefon przyjachal z Londynu juz bez simlocka. Jesli chcesz kupic ten telefon to najlepiej bezposrednio z UK. Problemy sa tylko z tymi telefonami, ktore maja amatorsko sciagniete simlocki.
W tej chwili uzywam globetrottera do poloczenia laptopa z siecia ale nec jest nadal skonfigurowany jako modem i bez problemu moge go podlaczyc. na codzien uzywam go do sprawdzania poczty - ta funkcja tez dziala bez problemu.

pozdrawiam

Krzysztof
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

ksen pisze:Jak na razie to necki jako modem to kiepski pomysl, poczytaj o neckach na tym forum.
Miałeś na myśli korzystanie z neców jako modemu UMTS, a nie o to chodziło autorowi wątku. Autor zdaje się pytał o modem GPRS, a ten działa bez zarzutu w necach. Zresztą, modem UMTS też działa, ale tylko w Orange, bo tylko tam dają USIMy.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

Post autor: ksen »

Zgadza sie,chodzilo mi o neci jako modemy umts.
Bolil

Post autor: Bolil »

ja mam pytanie czy
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> da sie miec internet przez nec-a e228 mam go i nawet zainstalowałem do niego sterowniki insnieje terz w "opcije telefonu i modemu " ale jak prubuje sie połączyc to pisze ze niemorzna
ustanowic połączenia bo modem jest zajety jak mam to zrobic :|

EDIT: to znowu ja co to te "USIMy" podajcie jek nalerzy skofigurowac neca zeby działal w sieci orange muj nec to e228

BŁĘDY!!!

Używamy opcji "zmień", a nie piszemy jednego posta pod drugim.
Bolil
xhondax

Post autor: xhondax »

Mam problem, ktory wyglada następująco:
mam nec e616 ze zdjętym simlockiem,który jest z anglii i jak wkładam nową kartę sim z plusa to telefon nie chce się uruchomić ( nie prosi o pin - widnieje tylko napis nec ) na innych kartach sim ( simplus, idea, era) woła o pin i się uruchamia.
Czym to może być spowodowane?
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Czy masz Simplusa? Niektóre telefony nie działają na starej platformie Simplusa.
http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... lpracujace
pozdrawiam, magmike
xhondax

Post autor: xhondax »

Na simplusie wszystko ładnie śmiga, problem jest tylko z kartą na abonament z plusa.
ODPOWIEDZ