Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem
Moderator: Moderatorzy
- michał
- Stały użytkownik forum
Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem
Witam.
W tytule jest moje pytanie, ale zapytam jeszcze o to czy łączy się przez bluetooth, czy trudny w konfiguracji no i ogólnie czy warto?
Dzięki za wszelkie opinie i sugestie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Czy NEC e616(V) to dobry pomysł na modem
Jak na razie to necki jako modem to kiepski pomysl, poczytaj o neckach na tym forum.
-
- Początkujący użytkownik forum
Uzywalem Neca 616V przez rok bez zadnego problemu w plusie. Konfiguracja jest prosta i bez zadnego problemu telefon dizla jako modem przez buetooth oraz przez kabel. UMTS we Wroclawiu dziala na nim szybko.michał pisze:Witam.
W tytule jest moje pytanie, ale zapytam jeszcze o to czy łączy się przez bluetooth, czy trudny w konfiguracji no i ogólnie czy warto?
JEST JEDEN PODSTAWOWY WARUNEK! Musisz miec PRAWIDLOWO usunietego simlocka. Moj telefon przyjachal z Londynu juz bez simlocka. Jesli chcesz kupic ten telefon to najlepiej bezposrednio z UK. Problemy sa tylko z tymi telefonami, ktore maja amatorsko sciagniete simlocki.
W tej chwili uzywam globetrottera do poloczenia laptopa z siecia ale nec jest nadal skonfigurowany jako modem i bez problemu moge go podlaczyc. na codzien uzywam go do sprawdzania poczty - ta funkcja tez dziala bez problemu.
pozdrawiam
Krzysztof
-
- Mistrz bezprzewodowy
Miałeś na myśli korzystanie z neców jako modemu UMTS, a nie o to chodziło autorowi wątku. Autor zdaje się pytał o modem GPRS, a ten działa bez zarzutu w necach. Zresztą, modem UMTS też działa, ale tylko w Orange, bo tylko tam dają USIMy.ksen pisze:Jak na razie to necki jako modem to kiepski pomysl, poczytaj o neckach na tym forum.
Back to the Future 

- ksen
- Stały użytkownik forum
Zgadza sie,chodzilo mi o neci jako modemy umts.
-
ja mam pytanie czy
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> da sie miec internet przez nec-a e228 mam go i nawet zainstalowałem do niego sterowniki insnieje terz w "opcije telefonu i modemu " ale jak prubuje sie połączyc to pisze ze niemorzna
ustanowic połączenia bo modem jest zajety jak mam to zrobic
EDIT: to znowu ja co to te "USIMy" podajcie jek nalerzy skofigurowac neca zeby działal w sieci orange muj nec to e228
BŁĘDY!!!
Używamy opcji "zmień", a nie piszemy jednego posta pod drugim.
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> da sie miec internet przez nec-a e228 mam go i nawet zainstalowałem do niego sterowniki insnieje terz w "opcije telefonu i modemu " ale jak prubuje sie połączyc to pisze ze niemorzna
ustanowic połączenia bo modem jest zajety jak mam to zrobic

EDIT: to znowu ja co to te "USIMy" podajcie jek nalerzy skofigurowac neca zeby działal w sieci orange muj nec to e228
BŁĘDY!!!
Używamy opcji "zmień", a nie piszemy jednego posta pod drugim.
Bolil
-
Mam problem, ktory wyglada następująco:
mam nec e616 ze zdjętym simlockiem,który jest z anglii i jak wkładam nową kartę sim z plusa to telefon nie chce się uruchomić ( nie prosi o pin - widnieje tylko napis nec ) na innych kartach sim ( simplus, idea, era) woła o pin i się uruchamia.
Czym to może być spowodowane?
mam nec e616 ze zdjętym simlockiem,który jest z anglii i jak wkładam nową kartę sim z plusa to telefon nie chce się uruchomić ( nie prosi o pin - widnieje tylko napis nec ) na innych kartach sim ( simplus, idea, era) woła o pin i się uruchamia.
Czym to może być spowodowane?
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czy masz Simplusa? Niektóre telefony nie działają na starej platformie Simplusa.
http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... lpracujace
http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... lpracujace
pozdrawiam, magmike
-
Na simplusie wszystko ładnie śmiga, problem jest tylko z kartą na abonament z plusa.