Jeżeli chodzi o torrenty to moja prędkość ściągania nie przekracza 20 kb. Lepiej! Jak przekracza 10 to jest dobrze!

Moderator: Moderatorzy
Przecież żeby gg działało to połączenie musi być zestawione czyli internet powinien już być.szwagier21 pisze:chodzi o to że nie mogę sie połączyć z gg
W torrentach też trzeba wysyłać żeby móc ściągać a w PLAY ma się adres IP wewnętrzny i brak przekierowania portów. Czy Play ogranicza torrenty tego nie wiem.szwagier21 pisze:torrenty to moja prędkość ściągania nie przekracza 20 kb
Obsługa GG się kłania - jeśli masz już konto i podane hasło - wystarczy kliknąć w słoneczko i zmienić status. Klikając w klawisz "połącz" na aplikacji, próbujesz się łączyć z numerem dostępowym oferowanym przez GG (chyba od GTS Energis).nie mogę sie połączyć z gg
Zapewne masz Windows XP z SP2. On ogranicza ilość jednoczesnych połączeń TCP/IP do 10. Użyj prostego narzędzia XP-AntiSpy. W menu "Opcje specjalne" znajduje się pozycja "Limit połączeń..." Wystarczy że ustawisz na 100 i będzie śmigało. Miałem kiedyś ten sam problem.szwagier21 pisze:Jeżeli chodzi o torrenty to moja prędkość ściągania nie przekracza 20 kb.
Raczej nie ogranicza bo mi ściąga często równo 120 kB/s czyli pełną parą. A z torrentami to już tak jest, zależy od tego ile osób wysyła i z jaką prędkością. Wiele osób mówi, że bez różnicy jest to jakim programem ściągamy. Otóż różnica jest i to kolosalna, przynajmniej jeśli chodzi o net komórkowy. Zrobiłem takie testy, ściągałem ten sam plik trzema popularnymi programami: BitComet, uTorrent i Azureus. Ten ostatni wypadł najlepiej, ale co dziwne czasem nie mogę nim czegoś ściągnąć i wtedy na Bitcomecie idzie bez problemu. Kapryśne to jest bardzowojteks pisze:Czy Play ogranicza torrenty tego nie wiem.
Dokładnie. U mnie z kolei najlepiej działa uTorrent. Wyciągam max coś około 300-350kB/s. Więc nie jest źle. Ale to w przypadku nielicznych torrentów.Boras pisze:Kapryśne to jest bardzo![]()
A nie przeszkadza to, że nie ma się zewnętrznego IP w Play'u?Boras pisze:Raczej nie ogranicza bo mi ściąga często równo 120 kB/s czyli pełną parą.
Ogólnie YaHooo to w torrentach nie przeszkadza zewnętrzne IP w prędkości. Problem jest w szybkości znalezienia połączenia i żeby Ciebie znaleźli inny.YaHooo pisze:A nie przeszkadza to, że nie ma się zewnętrznego IP w Play'u?
Może i tak, za bardzo się nie wgłębiałemja.michal pisze:Problem jest w szybkości znalezienia połączenia i żeby Ciebie znaleźli inny.
No tak, ale w niektórych programach są kolejki i jak masz wewnętrzne IP to Cię spychają.YaHooo pisze:Ważniejsze jest abyśmy to my znaleźli innych
Mam to samo. Jak temu zaradzić wcześniejsze porady mi nie pomogły ! Posiadam modem Huawei E220.szwagier21 pisze:Mam problem z którym nie moge sobie poradzić, chodzi o to że nie mogę sie połączyć z gg. za każdym razem wyskakuje komunikat "Błąd połączenia (633):
Ta opcja była już wybrana,internet mam w Playu,nie próbowałem na innym komputerzeYaHooo pisze:Na karcie Połączenia zaznacz opcję Nigdy nie wybieraj połączenia
Moim zdaniem to jest wina błędnej konfiguracji gg. Po prostu gg chce włączyć połączenie modemowe. Próbowałeś użyć innego klienta gg?ROOOCCCO pisze:Wcześniej nie miałem gg
Coś mi mówi, że masz SP3...ROOOCCCO pisze:Tak net działa,bo właśnie piszę.Wcześniej nie miałem gg,Mam windows Xp sp2
Nie mieszaj chłopakowi w głowie, bo on podatny na inne sugestie. Torrenty i GG, to dwie różne sprawy. Ściąga wolno, bo dopiero zaczął, a poza tym mało seedów.Blido pisze:Zapewne masz Windows XP z SP2. On ogranicza ilość jednoczesnych połączeń TCP/IP do 10. Użyj prostego narzędzia XP-AntiSpy. W menu "Opcje specjalne" znajduje się pozycja "Limit połączeń..." Wystarczy że ustawisz na 100 i będzie śmigało. Miałem kiedyś ten sam problem.szwagier21 pisze:Jeżeli chodzi o torrenty to moja prędkość ściągania nie przekracza 20 kb.
A co to za różnica? Poprawnie zainstalowane GG + aktywne połączenie z netem i nie powinno być problemów. Oczywiście w firewallach dodane do wyjątków.mieto pisze:Coś mi mówi, że masz SP3...
I tu cię mam!! roocoo firewall blokuje!!Jaco pisze:[...]
A co to za różnica? Poprawnie zainstalowane GG + aktywne połączenie z netem i nie powinno być problemów. Oczywiście w firewallach dodane do wyjątków.
Mam Kasperskiego i jak zwiększyłem czułość programu pomimo że był dodany do wyjątków nawet w samym Kasperskim nie udało się połączyćmieto pisze:I tu cię mam!! roocoo firewall blokuje!!
O to chodziło już wszystko ok !!! dziękuwa !!!mieto pisze: I tu cię mam!! roocoo firewall blokuje!!
dzięki bardzo pozdrawiam !!!Jaco pisze:Oczywiście w firewallach dodane do wyjątków.