Zatem czemu się zaczęło tak dziać i zrywa połączenie? Przecież to nie Ty jedyny masz takie problemy... Może działają coś z infrastrukturą...krystianb pisze:teraz istnieje całkiem spore prawdopodobieństwo, że jestem jedynym internetowym użytkownikem nod'a a i telefonicznch jest pewnie mało
Rozłaczanie sie neta.
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Rozłaczanie sie neta.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- artureal
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A czy Play ma też swoje nadajniki telefoniczne? - kiedyś korzystali wyłącznie z infrastruktury Plusa, o ile się nie mylę. Problem dotyczy chyba wyłącznie internetu?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
artureal, BTSy są jedne do tego i do tego. Jak jesteś w zasięgu Playa to dzwonisz po sieci Playa. 

- tomekk55
- Stały użytkownik forum
To Play coś kombinuje na 100% bo jak widzimy ta niedogodność "rozprzestrzeniła się na cały kraj".
N82 & Play Online prepaid
http://i291.photobucket.com/albums/ll31 ... embers.png
member of symbianos.pl community
http://i291.photobucket.com/albums/ll31 ... embers.png
member of symbianos.pl community
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja przetestowałbym, ale na karcie sucho a nie mam potrzeby doładowywać teraz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tym razem był u mnie grubszy problem z nadajnikiem, pare minut po napisaniu tamtego posta nadajnik się wysypał tak konkretnie, że do życia przywrócili go dopiero dziś koło 11. Wcześniej po prostu znikł zasięg.YaHooo pisze:Zatem czemu się zaczęło tak dziać i zrywa połączenie? Przecież to nie Ty jedyny masz takie problemy... Może działają coś z infrastrukturą...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli coś się w Play'u poważnie dzieje...krystianb pisze:pare minut po napisaniu tamtego posta nadajnik się wysypał tak konkretnie, że do życia przywrócili go dopiero dziś koło 11.
Pozdrawiam YaHooo 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej to awaria jednego nadajnika (jeszcze się wygrzać od listopada nie zdążył, ewentualnie 25km radiolinii)Czyli coś się w Play'u poważnie dzieje...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
hmm a w PLAYu ludzi przybywa i problem robi się coraz bardziej powszechny, ciekawe na ile poradzi sobie z tym operator, ściągać większe pliki (bez rozłączania w między czasie) można już tylko w nocy 
Czy zna ktoś może sposób by zerwane połączenie na modemie ustanowiło się ponownie automatycznie?

Czy zna ktoś może sposób by zerwane połączenie na modemie ustanowiło się ponownie automatycznie?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Poszukaj sobie Autoconnectmarokrak pisze:Czy zna ktoś może sposób by zerwane połączenie na modemie ustanowiło się ponownie automatycznie?
-
- Użytkownik forum
Dzięki, już testuję 
pzdr

pzdr
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie ma za comarokrak pisze:Dzięki, już testuję

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A jakiś soft do podtrzymywania sesji tcp (zakładając, że dostaniemy to samo ip znowu, albo przez jakiś tunel?).
Coś jak screen na unixie?
Coś jak screen na unixie?
-
- Początkujący użytkownik forum
Kurcze jak na e169 rozłącza to muszę pomyśleć nad zmianą modemu 

-
- Użytkownik forum
Fajny programik ten autoconnect, warty polecenia. Ciężko tylko wyłączyć komputer jeśli używa się hibernacji, a wcześniej zapomnimy go wyłączyć...
Chyba, że i na to jest jakieś lekarstwo?

-
Witam,
jak wasze spostrzeżenia co do PLAY'a?
Ja dziś nie miałem rozłączania
jak wasze spostrzeżenia co do PLAY'a?
Ja dziś nie miałem rozłączania

-
a ja mnóstwo rano a potem się uspokoiło. Mam nadzieję, że skończyli już grzebać 

-
- Użytkownik forum
Mnie też dzisiaj nie rozłączyło, w godzinach szczytu były znacznie niższe prędkości ale nie zrywało.
-
- Stały użytkownik forum
Jak na razie ściągnąłem 100mb z rapida i nic nie rozłączyło, zarzuciłem drugi plik 

-
Jak nie rozłącza to można na raz ściągnąć podzielone archiwum z kilkunastu 100 mb plików gadając na skype i przeglądając sieć i jest ok
-
- Stały użytkownik forum
Widziałem dzisiaj ze koło nadajnika kręciło się paru typków i nie było w tym czasie zasięgu lecz jak skończyli robotę jest zasięg i nie przerywa podczas pobierania 

-
A w jakim mieście?
-
- Stały użytkownik forum
Slawacinek Stary koło Białej Podlaskiej
[ Dodano: 2009-01-21, 23:26 ]
Jak sprawdzić ile zostało transferu w playu ?
[ Dodano: 2009-01-21, 23:26 ]
Jak sprawdzić ile zostało transferu w playu ?
-
Witam Serdecznie.
Mam następujący problem,
zakupiłem Play na karte i modem Huawei e156g
i w mieszkaniu zrywa połączenia , najdziwniejsze jest to , że czasami jest siła sygnału nawet 90% , aby za chwilę być na poziomie 0%
Zrobiłem mały eksperyment , zakupiłem startera Play do komórki i co odkryłem ?
1. Modem+komp sieć ok , komórka poziom (3g) ok
2. modem+komp brak sygnału , komórka max sygnał (3g)
3. modem+komp poziom sygnału ok w granicach 50% , komórka brak sieci 3G
I tak sie przestawia czasami kilka razy w ciągu godziny , mam wrazenie , tak jakby to operator rozłączał mnie , bo jakim cudem w tym samym pomieszczeniu korzystając z tej samej sieci i sygnału umts to raz jedno urządzenie ma sygnał , innym razem drugie
Może mi to ktoś wytłumaczyć , bo ja tego nie pojmuję
Mam następujący problem,
zakupiłem Play na karte i modem Huawei e156g
i w mieszkaniu zrywa połączenia , najdziwniejsze jest to , że czasami jest siła sygnału nawet 90% , aby za chwilę być na poziomie 0%
Zrobiłem mały eksperyment , zakupiłem startera Play do komórki i co odkryłem ?
1. Modem+komp sieć ok , komórka poziom (3g) ok
2. modem+komp brak sygnału , komórka max sygnał (3g)

3. modem+komp poziom sygnału ok w granicach 50% , komórka brak sieci 3G

I tak sie przestawia czasami kilka razy w ciągu godziny , mam wrazenie , tak jakby to operator rozłączał mnie , bo jakim cudem w tym samym pomieszczeniu korzystając z tej samej sieci i sygnału umts to raz jedno urządzenie ma sygnał , innym razem drugie

Może mi to ktoś wytłumaczyć , bo ja tego nie pojmuję

-
A komórka zalogowana w tym czasie do Play czy do Plus? Bo jak wypadnie jej zasięg Play to może przelogować się jako roaming do Plus (nie płacisz za to nic więcej), a modem nie ma takiej możliwości.
Może też jesteś przy jakiejś ulicy i np. jedzie duża ciężarówka z metalową naczepą, albo autobus zasłaniając sygnał?
W każdym razie jak kupiłeś i tak się dzieje to warto złożyć informację do operatora - może coś poprawią.
Możesz też mieć uszkodzony modem i czasami traci zasięg. Za mało danych by to wszystko ustalić.
Może też jesteś przy jakiejś ulicy i np. jedzie duża ciężarówka z metalową naczepą, albo autobus zasłaniając sygnał?
W każdym razie jak kupiłeś i tak się dzieje to warto złożyć informację do operatora - może coś poprawią.
Możesz też mieć uszkodzony modem i czasami traci zasięg. Za mało danych by to wszystko ustalić.
-
dziękuję za odzew
problem rozwiązany , zakupiona antena panelowa już przy oknie i stabilny sygnał , teraz tylko przymocować na stałe na zewnątrz.
Dziwiły mnie tylko takie skoki sygnału ( 9 piętro ) wiec chyba ciężarówka odpada , ale kto tam wie
no i to , że modem miał sygnał Play , a komórka w tym czasie nie , później zamiana miejscami , albo dwa urządzenia na raz łapały
Pozdrawiam

problem rozwiązany , zakupiona antena panelowa już przy oknie i stabilny sygnał , teraz tylko przymocować na stałe na zewnątrz.
Dziwiły mnie tylko takie skoki sygnału ( 9 piętro ) wiec chyba ciężarówka odpada , ale kto tam wie

Pozdrawiam