Nowe Firmware dla Huawei E220
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Nowe Firmware dla Huawei E220
ja.michal nic nie zaszkodzi mieć na modemie Mobile Connect, a na dysku TNI 

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja nie mówię, że szkodzi. 

-
- Początkujący użytkownik forum
ja.michal -> to coś z Playa do czego podałeś linka to niestety nie dashboard :-( A tak w ogole to wyglada mi na przerobiony MObilePartner (podobnie jak Era i MobileCOnnect).
YaHooo -> całkiem fajny ten TNI, super szybko się łączy i w ogóle jest taki jak lubię - bez wodotrysków. Szkoda Tylko, że nie można tego wpakowac na stałe do modemu, ale może za dużo bym chciał :-)
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-22, 10:17 ]
Poprawa autora cytatu.
YaHooo -> całkiem fajny ten TNI, super szybko się łączy i w ogóle jest taki jak lubię - bez wodotrysków. Szkoda Tylko, że nie można tego wpakowac na stałe do modemu, ale może za dużo bym chciał :-)
... tak, o to mi chodziło.ja.michal pisze:YaHooo, tylko, że chrobert chodzi chyba o dashboard.
... ano nie zaszkodzi :-)YaHooo pisze:ja.michal nic nie zaszkodzi mieć na modemie Mobile Connect, a na dysku TNI![]()
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-22, 10:17 ]
Poprawa autora cytatu.
Ostatnio zmieniony 2009-01-22, 10:16 przez chrobert, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No nie byłem pewien.chrobert pisze:to coś z Playa do czego podałeś linka to niestety nie dashboard
Zgadza się.chrobert pisze:tak w ogole to wyglada mi na przerobiony MObilePartner

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Całkiem ciekawie by było móc tak zrobićchrobert pisze:Szkoda Tylko, że nie można tego wpakowac na stałe do modemu, ale może za dużo bym chciał :-)

Pozdrawiam YaHooo 

- balbina1
- Stały użytkownik forum
Witam. Czy po wgraniu nowego firmware do E220 może spaść poziom zasięgu pokazywany np. w TNI ?
Pozdrawiam 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Raczej nie powinien Ci się zmienić zasięg. A o ile Ci spadło to co pokazuje TNI? Może to zwyczajny zbieg okoliczności, bo grzebią coś w BTS'ie.balbina1 pisze:Czy po wgraniu nowego firmware do E220 może spaść poziom zasięgu pokazywany np. w TNI ?
Pozdrawiam YaHooo 

- balbina1
- Stały użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Też mi się tak zdaje. Ale jak Ci nie spadła prędkość pobierania to nie ma się czym przejmowaćbalbina1 pisze:Stawiam raczej na pogodę.

Pozdrawiam YaHooo 

- balbina1
- Stały użytkownik forum
Trochę spadła, choć zawsze za pięknie nie było
W końcu to tylko EDGE.

Pozdrawiam 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
EDGE jak to EDGE. Jest wrażliwe na sygnał i przy słabszym może nieco kuleć.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Witam! Ja mam następujący problem:
Mam w domu dwa komputery i na obu używam (w te wewte) jednego modemu Huawei E220 z kartą iPlus. Z modemem były zawsze jakieś problemy, połączenia się zawieszały, dostawałem czasem szału i... zajrzałem na to forum, bo pomyślałem sobie o aktualizacji firmware.
Odnalazłem ten temat i linka do nowszego firmware. Ściągnąłem, dokonałem aktualizacji i uruchomiłem swojego iPlusa na nowo na komputerze numer 1. Wszystko działało, niespecjalnie stabilniej, ale zawsze to jakiś krok na przód. Tak sobie siedziałem 2-3 godzinki, wyłączyłem komputer i poszedłem spac.
Wstaję rano, włączam kompa numer 1 i kapa. Okazuje się, że po podłączeniu modemu windows xp robi "pi BIP" (jak to przy podłączeniu czegokolwiek na usb), ale iPlus nie notuje obecności urządzenia. Przy podłączeniu do wczorajszego bohatera, kompa numer 1, sytuacja jest identyczna.
Kiedy uruchamiam po raz drugi aktualizator firmware - ten również nie chce połączyc się z modemem. Nie wiem co robic.
Pomocy. :-)
Mam w domu dwa komputery i na obu używam (w te wewte) jednego modemu Huawei E220 z kartą iPlus. Z modemem były zawsze jakieś problemy, połączenia się zawieszały, dostawałem czasem szału i... zajrzałem na to forum, bo pomyślałem sobie o aktualizacji firmware.
Odnalazłem ten temat i linka do nowszego firmware. Ściągnąłem, dokonałem aktualizacji i uruchomiłem swojego iPlusa na nowo na komputerze numer 1. Wszystko działało, niespecjalnie stabilniej, ale zawsze to jakiś krok na przód. Tak sobie siedziałem 2-3 godzinki, wyłączyłem komputer i poszedłem spac.
Wstaję rano, włączam kompa numer 1 i kapa. Okazuje się, że po podłączeniu modemu windows xp robi "pi BIP" (jak to przy podłączeniu czegokolwiek na usb), ale iPlus nie notuje obecności urządzenia. Przy podłączeniu do wczorajszego bohatera, kompa numer 1, sytuacja jest identyczna.
Kiedy uruchamiam po raz drugi aktualizator firmware - ten również nie chce połączyc się z modemem. Nie wiem co robic.
Pomocy. :-)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pierwsza rada, wywal tego iPlusa Managera i zainstaluj ręcznie same sterowniki. Powinny być w katalogu w którym masz zainstalowany iPlus Manager. Potem stwórz połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i jazda. A Menadżer Urządzeń widzi modem po włożeniu go do portu USB?aardvark pisze:Okazuje się, że po podłączeniu modemu windows xp robi "pi BIP" (jak to przy podłączeniu czegokolwiek na usb), ale iPlus nie notuje obecności urządzenia
Pozdrawiam YaHooo 

- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
I chaotycznie mruga zielona dioda (zamiast niebieskiej)? Włóż na chwilę kartę Play'a (zamiast tej Plusa) i podłącz modem. Po chwili zacznie mrugać na niebiesko. Wtedy znów odłącz, włóż swojego Plusa i podłącz, i będzie git. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje (bo mi też się dzieje), a to pomaga.aardvark pisze:Kiedy uruchamiam po raz drugi aktualizator firmware - ten również nie chce połączyc się z modemem.

-
No i tu są kolejne problemy:
-Manager urządzeń chaotycznie wyświetla albo "kompozytowe urządzenie USB", albo "Huawei Modem USB" w portach COM i LPT, albo nieznane urządzenia "Data Interface" lub też "HUAWEI" (również w nieznanych).
Ani razu nie chce go zakwalifikować do modemów. Najgorsze jest ta właśnie chaotyka, a nawet dublowanie przypadku "Data interface".
Karty Play nie posiadam, a dioda zielona miga rytmicznie. 2 x mig - cisza - 2 x mig - cisza...
-Manager urządzeń chaotycznie wyświetla albo "kompozytowe urządzenie USB", albo "Huawei Modem USB" w portach COM i LPT, albo nieznane urządzenia "Data Interface" lub też "HUAWEI" (również w nieznanych).
Ani razu nie chce go zakwalifikować do modemów. Najgorsze jest ta właśnie chaotyka, a nawet dublowanie przypadku "Data interface".
Karty Play nie posiadam, a dioda zielona miga rytmicznie. 2 x mig - cisza - 2 x mig - cisza...
- valdens
No właśnie. Jestem prawie pewny, że włożenie Play'a na minutę podniosłoby modem z martwych.aardvark pisze:Karty Play nie posiadam, a dioda zielona miga rytmicznie. 2 x mig - cisza - 2 x mig - cisza...

Ale to i tak tylko cuda, sztuczki, a nie lekarstwo.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc może to jest jakiś problem ze złączem USB (tak właśnie może być jak złącze nie styka dokładnie).aardvark pisze:Ani razu nie chce go zakwalifikować do modemów. Najgorsze jest ta właśnie chaotyka, a nawet dublowanie przypadku "Data interface".
Po drugie można spróbować na siłę nowy modem korzystając z plików .inf uprzednio odinstalowując wszystko co miało związek z modemem, nawet kontroler hosta PCI do USB jak taki posiadasz.
Pozdrawiam YaHooo 

-
E220
Witam, proszę o pomoc... nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to czego szukam...
Posiadam modem E220 i internet w PlayOnline... przez program PLAY próbuję wysłać smsy i... nic... pokazuje się "Nieudane wysłanie smsów"; nr tel wpisywałem na różne sposoby... próbowałem nawet wysyłać przez "top_netinfo" i tez wyskakuje jakiś ERROR... na stronie play znalazłem:
" http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/play-online/faq/
5. Czasami mam problem z wysłaniem SMS’ów z aplikacji Play. Odbiór SMS’ów działa prawidłowo. Co mam robić?
- W przypadku, gdy występują problemy z wysyłaniem SMS-ów z modemu Huawei E220, można pobrać aktualizację jego oprogramowania.
- Instrukcja aktualizacji oprogramowania znajduje się tutaj."
Czy jest jakaś nowsza aktualizacja do E220, skąd pobrać (na stronie Huawei jest kilka http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... =-1&id=736 , który wybrać?) i co zrobić żebym mógł wkońcu!! wysyłać smsy; w BOK Play niestety mi nie pomogli.
Może ktoś miał podobny problem?
Dzięki z góry za pomoc.
Posiadam modem E220 i internet w PlayOnline... przez program PLAY próbuję wysłać smsy i... nic... pokazuje się "Nieudane wysłanie smsów"; nr tel wpisywałem na różne sposoby... próbowałem nawet wysyłać przez "top_netinfo" i tez wyskakuje jakiś ERROR... na stronie play znalazłem:
" http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/play-online/faq/
5. Czasami mam problem z wysłaniem SMS’ów z aplikacji Play. Odbiór SMS’ów działa prawidłowo. Co mam robić?
- W przypadku, gdy występują problemy z wysyłaniem SMS-ów z modemu Huawei E220, można pobrać aktualizację jego oprogramowania.
- Instrukcja aktualizacji oprogramowania znajduje się tutaj."
Czy jest jakaś nowsza aktualizacja do E220, skąd pobrać (na stronie Huawei jest kilka http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... =-1&id=736 , który wybrać?) i co zrobić żebym mógł wkońcu!! wysyłać smsy; w BOK Play niestety mi nie pomogli.
Może ktoś miał podobny problem?
Dzięki z góry za pomoc.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Skąd pobiore najnowszy firmware do Huawei E220 bo mam w wersji 11.116.05.00.00
-
-
Re: najnowsze firmware huawei e220
hej, kiedy klikam na linka od sterownikow do win7 wyskakuje mi:
Dzwonilam do ery, mowia ze ten modem (huawei e220) nie bedzie mi dzialal pod win7 64-bit, ale naczytalam sie na roznych forach, ze jednak jest mozliwe..... Ale nie_bardzo rozumiem o czy Wy wszyscy piszecie
Czy moglby mi ktos napisac (tak w miare krok po kroku) co ma robic???
Jezeli to ma jakies znaczenie, to posiadam aktualnie taka wersje: HOSTA35.11.07.01.00.49
z gory dzieki za pomoc
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-03-28, 16:30 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Error
You are not authorized to download the requested file.
Dzwonilam do ery, mowia ze ten modem (huawei e220) nie bedzie mi dzialal pod win7 64-bit, ale naczytalam sie na roznych forach, ze jednak jest mozliwe..... Ale nie_bardzo rozumiem o czy Wy wszyscy piszecie

Czy moglby mi ktos napisac (tak w miare krok po kroku) co ma robic???
Jezeli to ma jakies znaczenie, to posiadam aktualnie taka wersje: HOSTA35.11.07.01.00.49
z gory dzieki za pomoc
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-03-28, 16:30 ]
Ostatnio zmieniony 2010-03-28, 15:29 przez m_y, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweliplus
Ja mam windows 7 x64 i mam ten modem i wszystko działa. Musisz po_prostu mieć najnowsze oprogramowanie w modemie, ja wgrałem jakieś od play i wszystko hula ...m_y pisze:Dzwonilam do ery, mowia ze ten modem (huawei e220) nie bedzie mi dzialal pod win7 64-bit, ale naczytalam sie na roznych forach, ze jednak jest mozliwe..... Ale nie_bardzo rozumiem o czy Wy wszyscy piszecie
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-03-28, 16:29 ]
Ostatnio zmieniony 2010-03-28, 15:29 przez paweliplus, łącznie zmieniany 1 raz.
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
Sterowniki do Windows 7
W takim razie zassaj je stąd: http://forum.huawei.com/jive4/thread.jspa?threadID=330350&tstart=0&orderStr=nullhej, kiedy klikam na linka od sterownikow do win7 wyskakuje mi:
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
PiK, te same pliki są u nas na http://sterowniki.bez-kabli.pl
-
ok, to rozumiem ze mam pobierac z zakladki DRIVERSja.michal pisze:PiK, te same pliki są u nas na http://sterowniki.bez-kabli.pl

jeszcze jedno, jak mam to zainstalowac w modemie???
gdzies czytalam, ze koniecznie trzeba karte sim wyjac....
sorki ze Wam tak truje, ale wole wiedziec, niz potem cos zepsuc

dzieki i pozdr
-
Co mozna zrobic jak podczas zmiany firmware dziecko odlaczylo mi modem i teraz nie jest widoczny po podlaczeniu do usb ? Dodam iz jest pozyczony 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
leonsyo, nie dobrze. W ogóle go nie widać? Żadnego portu?
-
Firmware w wersji 11.117.10.03.99 jest tu: tutaj
a w wersji: 11.313.02.00.01 tutaj.
O co chodzi z tymi wersjami dwie wgrywamy czy zależy od wersji E220
a w wersji: 11.313.02.00.01 tutaj.
O co chodzi z tymi wersjami dwie wgrywamy czy zależy od wersji E220
-
Mam problem z moim huwaiem e220 ciągłe się rozłącza tak jakby ktoś go z usb odłączał. No i tak pomyślałem ściągnę drivers z http://sterowniki.bez-kabli.pl i może to coś da mam nadzieje. Co jeszcze radzicie zrobić, dałem go do serwisu to powiedzieli że działa poprawnie a to nie prawda...
A tak w ogóle jak sprawdzić jaki mam drivers tzn wersje
A tak w ogóle jak sprawdzić jaki mam drivers tzn wersje
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Zasilany jest z 1 czy 2 USB ?. Wygląda to na niedobór prądu.kamikaze pisze:Mam problem z moim huwaiem e220 ciągłe się rozłącza tak jakby ktoś go z usb odłączał