Jaco pisze:To właśnie widać ale szkoda że sam zainteresowany nie napisał dokładnie co tu jest nie tak. Swoją drogą co tam mogło być lutowane

No właśnie problem w tym, że nie wiadomo co tu jest nie tak.
Tak, naprawdę to ja wcześniej nawet nie otwierałem tego modemu nie mówiąc już o lutowaniu, więc jak ten USB miał się zepsuć to ja nie wiem.
krystianb pisze:dagi12 Na tej fotce to wnętrzności ICON'a II ?? Czy to jakiś inny modem. Kiedyś czytałem że w śrorku siedzi GMT 378, ale cos to tu nie widze.
Ja na tej plytce wydze 2 takie jak by przypalenia, na lewo od tego dużego elementu z napisami, na fotce wygląda to nieciekawie.
Co to GMT378 nie mam pojęcia, ale to Option Icon II 7.2 jest na pewno.
Te czarne przebarwienia to wina mojego aparatu.
YaHoo pisze:Jak na moje oko to nic tu nie jest urwanego. A może z drugiej strony coś nie tak

Jaco pisze:No i co tu jest do roboty? Na moje oko jest wszystko na swoim miejscu chyba

No i właśnie to jest najgorsze wygląda jak by było dobrze, a nie jest.
Jaco pisze:Przyślij mi go. Wymieniałem kondensatory w płycie głównej i z tym pewnie też nie było by problemu.
Tojeszcze aktualne ?
wojteks pisze:W kablu USB jest 4 przewody +, - i Tx, Rx więc gdzie tu trudność dla kogoś kto troszkę wcześniej posługiwał się lutownicą i odsysaczem
Niby tak, ale popatrz post niżej.
sdinxty pisze:A mnie się wydaje, że problem będzie do czego się przylutować. Z reguły przy takich uszkodzeniach do nie lut pęka, tylko oderwany zostaje ten kawałek ścieżki od płyty do której było to przylutowane
Dokładnie tak załatwiłem kiedyś telefon SE kiedy to jeszcze te dziadowskie joysticki były w modzie. Nawet jeśli uda Ci się to złapać nieco dalej np. zdrapując odrobinę lakieru ze ścieżki, to będzie to połączenie tak delikatne, że i tak zaraz popsujesz...
Jaco pisze:W sterownikach najprawdopodobniej.
W windowsie się nic nie wyświetla o nowym urządzeniu.
Płytka orange nie wykrywa go podczas instalacja
Teraz daj mi oprogramowanie, które udowodni, że modem działa.
To tylko ja mogę mieć takiego pecha, żeby się styki urwały.
krystianb pisze:że to slot minipci nie łączy
Że coś nie łączy to tyle ile ja wiem.
Sztuka jest w tym by pokazać jak to naprawiać
Jaco pisze:Aktualne jak najbardziej.
Poczekam jeszcze z tydzień, jak nie naprawię to ci wyślę, i na pewno podeśle jakąś kaskę.
Jaco pisze:Tam co najwyżej są zimne luty gdyż zapewne modem sobie nadzwyczajnie upadł gdzieś i dlatego tak się dzieje.
Wyjąłeś mi to z ust. Modem niestety ciągle mi spadał.
Ale czemu nie mogli tego w gwarancji naprawić za 100 zł tylko od razu wymiana na nowy za 700 zł.
Czekam na jeszcze jakieś sugestie.