problem z konfiguracja modemu huawei e870
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z konfiguracja modemu huawei e870
Wiam wszystkich mam wielki problem konfiguracja modemu e870 od razu mowie posiadam viste 32 bity.Wiec tak:
modem mam z ery bez sim locka chcialem zeby chodzil w sieci plus.zainstalowalem sterowniki i aplikacje z plusa modem mi wykrywa i w menadżerze urządzeń w modemach wszystko mi wykrywa lecz gda wlaczam aplikacje nie wykrywa mi sieci.poczytalem troche tak tu juz pisaliscie wszystko odinstalowalem i zainstalowalem program najpierw mobil connect tez nie dziala a potem program mobile prtner nie dziala nie wykrywa sieci!!!!myslalem ze jest to zwiazane z tymz e mmodem mam z ery a chce zeby dzilalo na plusa wiec kupilem starter ery ale wszystko to samo wyswietla mi kod ktory znaczy ze nie ma albo nie wykrywa karty sim!! prosze o pomoc
P.s blagam piszcie zrozumiale jak dla laika bo kompletnie nie znam sie na kompach!!:) pozdrawiam
modem mam z ery bez sim locka chcialem zeby chodzil w sieci plus.zainstalowalem sterowniki i aplikacje z plusa modem mi wykrywa i w menadżerze urządzeń w modemach wszystko mi wykrywa lecz gda wlaczam aplikacje nie wykrywa mi sieci.poczytalem troche tak tu juz pisaliscie wszystko odinstalowalem i zainstalowalem program najpierw mobil connect tez nie dziala a potem program mobile prtner nie dziala nie wykrywa sieci!!!!myslalem ze jest to zwiazane z tymz e mmodem mam z ery a chce zeby dzilalo na plusa wiec kupilem starter ery ale wszystko to samo wyswietla mi kod ktory znaczy ze nie ma albo nie wykrywa karty sim!! prosze o pomoc
P.s blagam piszcie zrozumiale jak dla laika bo kompletnie nie znam sie na kompach!!:) pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: problem z konfiguracja modemu huawei e870
A PIN podany?witek33 pisze:lecz gda wlaczam aplikacje nie wykrywa mi sieci
-
oczywiscie prosi o pin podaje go ale nie wykrywa sieci!!!!! blagam pomozcie!!
- Jaco
A próbowałeś łączyć sie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> zamiast aplikacji?
[ Dodano: 2009-02-02, 18:52 ]
[ Dodano: 2009-02-02, 18:52 ]
Może jednak jest blokada simlock .witek33 pisze:ale nie wykrywa sieci!
-
no tez tak myslalem dlatego kupilem starter ery i ten sam problem
a jesli chodzi o ten dual up to kompletnie nie wiem jak to zrobic jesli ktos potrafi to prosze niech mi krok po kroku wyjasni jak to zrobic.
a jesli chodzi o ten dual up to kompletnie nie wiem jak to zrobic jesli ktos potrafi to prosze niech mi krok po kroku wyjasni jak to zrobic.
- Jaco
Przecież podałem ci instrukcję. Poczytaj.witek33 pisze:a jesli chodzi o ten dual up to kompletnie nie wiem jak to zrobic jesli ktos potrafi to prosze niech mi krok po kroku wyjasni jak to zrobic.
Czy nie zmieniałeś w nim oprogramowania? Tym co opisujesz wygląda na uszkodzenie modemu.witek33 pisze:dlatego kupilem starter ery i ten sam problem
-
tak tam jest wszystko super pokazane ale nie dla visty a w viscie inaczej to wyglada i nie moge sobie poradzic!!nie ma np czegos takiego jak kreator nowego polaczenia!!
- Jaco
-
zrobilem i nadal nic nie chce dzialas!!!!!!caly czas swieci sie mrugajaca zielona lampka a w trakcie laczenia zaczela sie swiecic niebieska wiec cos tam sie dzieje ale nie chce sie polaczyc!!
- Jaco
Moim zdaniem strasznie namieszałeś w systemie instalując oprogramowania od karty. Teraz należało by się to wszystko usunąć i pozostawić jedną z której chcesz korzystać.
-
no tez mi sie tak wydaje.tylko ze nie wystarczy wejsc i odionstalowac programy i zainstalowac jeden?? co jeszcze zrobic zeby wszystko usunac??
- Jaco
Przywróć system do dnia /godziny kiedy pierwszy raz instalowałeś modem.witek33 pisze:co jeszcze zrobic zeby wszystko usunac??
-
no mysle ze to by podzialalo tylko nie wiem jak sie przywraca system:??? jjak to sie robi?????
[ Dodano: 2009-02-02, 22:15 ]
znalazlem jak sie przywraca system ale duzo rzeczy instalowalem w sobote ok poluidnia a system pokazuje ze moze sie maxymalnie cofnac do soboty ale godziny 18 i co teraz??????????
[ Dodano: 2009-02-02, 22:15 ]
znalazlem jak sie przywraca system ale duzo rzeczy instalowalem w sobote ok poluidnia a system pokazuje ze moze sie maxymalnie cofnac do soboty ale godziny 18 i co teraz??????????
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
witek33 jak możesz to skorzystaj z innego komputera i zobacz czy nie będzie problemu z połączeniem.
Komputer stacjonarny czy laptop? I czy jak włożysz spowrotem karte z Ery to wszytsko działa czy też nie?
Komputer stacjonarny czy laptop? I czy jak włożysz spowrotem karte z Ery to wszytsko działa czy też nie?
- Jaco
Zainstaluj sobie program Revo Uninstaller i nim pousuwaj wszystko co związane z modemem. Ukryte foldery też usuń.
-
mam laptowa.problem w tym ze nie dziala ani na erze ani w plusie nie wazne jakich uzywam programow i jakies karty sim nie wykrywa mi sim podlaczylem do innego laptopa i ten sam problem!!!!!!!!!!
- Jaco
Skoro tak to modem albo jest uszkodzony albo Ty coś źle konfigurujesz.
Przykładowo jeśli kupiłeś modem w Erze i jest prawidłowo zainstalowany to weź kartę Ery i wyłącz PIN na jakimś telefonie. Następnie włóż do modemu i poczekaj aż się zaloguje do sieci. Następnie wejdź w menadżer urządzeń i we właściwościach tego modemu zrób kwerendę (diagnostykę). Jeśli ona będzie OK . To zrób <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i spróbuj się połączyć.
[ Dodano: 2009-02-02, 23:58 ]
Testowałem ten modem i nie było z nim żadnych problemów czy to z aplikacją Ery czy samym połączeniem dial-up.
Przykładowo jeśli kupiłeś modem w Erze i jest prawidłowo zainstalowany to weź kartę Ery i wyłącz PIN na jakimś telefonie. Następnie włóż do modemu i poczekaj aż się zaloguje do sieci. Następnie wejdź w menadżer urządzeń i we właściwościach tego modemu zrób kwerendę (diagnostykę). Jeśli ona będzie OK . To zrób <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i spróbuj się połączyć.
[ Dodano: 2009-02-02, 23:58 ]
Testowałem ten modem i nie było z nim żadnych problemów czy to z aplikacją Ery czy samym połączeniem dial-up.
-
no tak tylko nie chce sie zalogowac do sieci o w tym problem!!!a jak robie to sprawdzenie to pozazuje ze wszystko jest ok!!
- Jaco
Jeśli to starter Ery to może spróbuj wysłać jednego sms i wówczas może karta zacznie działać.
-
Ja mam inny problem z Huawei E870. W mieście na sieci UMTS modem pracuje dobrze, nie zrywa połączeń a jeżeli już to rzadko. Natomiast jak pojadę na wieś to jest tragedia. Maszt z Orange widać z domu (ok, 1km), sygnał max, a za chwilę 0. Tam tylko funkcjonuje GPRS 900MHz i nie da się pracować na tym modemie. W tym samym czasie karta SIM przełożona do starej Nokii 6230i powoduje nawiązanie bardzo stabilnego połączenia i jak na mozliwości tej sieci dobry transfer. Po ponownym przełożeniu karty do modemu ponowna kicha. Modem był już 3 razy w serwisie z opisem, że nie pracuje na częstotliwości 900 i za każdym razem stwierdzano, że jest dobry. Co ciekawe, w mieście przy ustawieniu w Mobile Partner rodzaju sieci "tylko GPRS" modem pracuje poprawnie, no ale tu jest GPRS 1800. Ręce mi już opadły. Reinstalację modemu , sterowników , Mobile Partnera robiłem kilkakrotnie i nic to nie daje. Czy komuś chodzi ten model na jakiejś wsi na GPRS 900. Mojemu sasiadowi na wichurze modem przez USB w Orange chodzi dobrze tak jak i ta moja stara Nokia a niby wypasiony modem przez ExpressCard nie daje rady. A jeszcze jedno, Komputer to HP Pavilion dv7 z wistą 32b i połączenia dial-up tez są zrywane, po prostu modem gubi sygnał.