HUB USB
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: HUB USB
Nie.dagi12 pisze:Czy hub nie zwieksza pingu i czy nie oslabia mocy anteny.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeżli już to zmniejsza napięcie jakie może być dostarczone do modemu. Co może mieć niekorzystny wpływ na stabilność pracy urządzenia.dagi12 pisze:Czy hub nie zwieksza pingu i czy nie oslabia mocy anteny.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale musi być aktywny czyli z dodatkowym zasilaczem bo na zwykłych bez zasilacza modem raczej nie będzie działał.dagi12 pisze:Czy hub nie zwieksza pingu
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
HUB USB jest dobrym rozwiazaniem. Bardzo czesto pojawia sie problem z "niewyrabianiem" z zasilaniem przez porty USB i takie urzadzonko z wlasnym zasilaniem jest rozwiazaniem.
-
Da się zwiększyć w BIOS'ie napięcie na usb ?
Czy słabe napięcie może być przyczyną słabego zasięgu bluetooth na wtyczce bluetooth podłączoną do HUB'a
Czy słabe napięcie może być przyczyną słabego zasięgu bluetooth na wtyczce bluetooth podłączoną do HUB'a
Który BTS najlepszy !?
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej jakość chińskiego produktu za 2zł w hurcie (modułu BT)dagi12 pisze:Czy słabe napięcie może być przyczyną słabego zasięgu bluetooth na wtyczce bluetooth podłączoną do HUB'a
Nie pomagam na PW!
-
Oj wypraszam sobie moduł BT kupiłem za 20zł w komputroniku.
A na opakowaniu nie doszukałem się napisu made in china
A na opakowaniu nie doszukałem się napisu made in china
Który BTS najlepszy !?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki konkretnie?dagi12 pisze:moduł BT kupiłem za 20zł w komputroniku
Niemozliwe.dagi12 pisze:nie doszukałem się napisu made in china
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Szczęśliwie dla Twych urządzeń i płyty głównej - nie można. Kontrolery USB wbudowane w płytę zazwyczaj oferują wydajność prądową do 500 mA. Wobec powyższego masz jedyną sensowną i bezpieczna alternatywę - aktywny hub USB.Da się zwiększyć w BIOS'ie napięcie na usb ?
Swoja drogą...ciekawe, czemu producenci płyt nie udostępniają możliwości overclockingu kontrolera USB, klawiatury, myszki i możliwości zainstalowania dodatkowego chłodzenia na klawiszach numerycznych ??

Możliwe...możliwe....ekwiwalentny napis to "Made for Europe"dagi12 napisał/a:
nie doszukałem się napisu made in china
Niemozliwe.

-
Ostatnie pytanie w tym temacie.
Wszyscy oczywiście wiemy, że, żeby modem na HUB'ie poprawnie działał potrzebne jest aktywne zasilanie, ale czy HUB ma jakieś inne właściwości.
Tu naradza się moje pytanie czy HUB daje coś dodatkowemu modemowi oprócz zasilania ? Zadaje te pytanie ponieważ wydaje mi się, że czytałem coś o stabilizacji połączenia poprzez HUB USB.
Wszyscy oczywiście wiemy, że, żeby modem na HUB'ie poprawnie działał potrzebne jest aktywne zasilanie, ale czy HUB ma jakieś inne właściwości.
Tu naradza się moje pytanie czy HUB daje coś dodatkowemu modemowi oprócz zasilania ? Zadaje te pytanie ponieważ wydaje mi się, że czytałem coś o stabilizacji połączenia poprzez HUB USB.
Który BTS najlepszy !?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nic nie daje.dagi12 pisze:czy HUB daje coś dodatkowemu modemowi oprócz zasilania ?
Hub,jak sama nazwa wskazuje,to tylko koncentrator,tak jak hub ethernetowy.
[ Dodano: 2009-02-07, 23:34 ]
Pewnie pisze "Made in PRC"dagi12 pisze:nie doszukałem się napisu made in china

[ Dodano: 2009-02-07, 23:35 ]
W blaszakach to niestety prawda...pimperlo pisze:Kontrolery USB wbudowane w płytę zazwyczaj oferują wydajność prądową do 500 mA
- wojteks
- *** Administrator ***
Połączenie się stabilizuje bo modem można umieścić w lepszym miejscu i dać mu lepsze zasilanie.dagi12 pisze:że czytałem coś o stabilizacji połączenia poprzez HUB USB.
Nie pomagam na PW!
-
Aha dzięki, a macie link do jakiegoś dobrego HUB'a z zasilaniem bo ten mój to już trochę przestarzały.
PS tylko chodzi oto, żeby była możliwość zapłaty przy odbiorze bo ja do banku nigdy nie wpłacam, dam pomógł
PS tylko chodzi oto, żeby była możliwość zapłaty przy odbiorze bo ja do banku nigdy nie wpłacam, dam pomógł

Który BTS najlepszy !?
-
Ale co to znaczy, że przestarzały? USB1.1 tylko? Nie powinno szkodzić.
Acha pewnym plusem poza zasilaniem jest to, że możesz dalej odsunąć modem od kompa - więc więcej możliwości umieszczenia go w dogodnym miejscu dla najlepszego odbioru.
Normalnie maksymalna długośc kabla to 3 lub 5 m. A tak to możesz mieć tą długość i przed i za hubem. Tylko za zasilanym hubem musi być gruby kabel - nawet jak jest krótki.
Acha pewnym plusem poza zasilaniem jest to, że możesz dalej odsunąć modem od kompa - więc więcej możliwości umieszczenia go w dogodnym miejscu dla najlepszego odbioru.
Normalnie maksymalna długośc kabla to 3 lub 5 m. A tak to możesz mieć tą długość i przed i za hubem. Tylko za zasilanym hubem musi być gruby kabel - nawet jak jest krótki.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem czy wiesz ale USB 1.1 nie przyjeło się w ogóle. Było małym epizodem pomiędzy 1.0 a 2.0. Zresztą z tego co wiem większość ludków nie wiedziało, że w między czasie istniało coś takiego jak USB 1.1pgoral pisze:USB1.1 tylko?
-
Jak to się nie przyjęło? Praktycznie wszystkie urządzenia są zgodne w dół z tym standardem. USB znam od podszewki bo projektuję urządzenia używające tego protokołu. Nie zawsze 2.0 jest potrzebne. Jest naprawdę bardzo wiele urządzeń działających w standardzie 1.1.
Modemy Huaweii działają z hostami 1.1 i 1.0. Nie spowalnia ich to więc kupowanie huba w pełni 2.0 mija się z celem - tym bardziej, że wtedy należy użyć znacznie krótszego kabla.
Modemy Huaweii działają z hostami 1.1 i 1.0. Nie spowalnia ich to więc kupowanie huba w pełni 2.0 mija się z celem - tym bardziej, że wtedy należy użyć znacznie krótszego kabla.
-
No i tu cię zaskoczę, jest to HUB z aktywnym zasilaniem, ale stary (USB 1.1), modem działa, ale nie zawsze tak jak powinien, dlatego myślę nad kupnem nowego, z długim kablem USB w zestawie i aktywnym zasilaniem.Sundance_kid pisze:Nie wiem czy wiesz ale USB 1.1 nie przyjeło się w ogóle. Było małym epizodem pomiędzy 1.0 a 2.0. Zresztą z tego co wiem większość ludków nie wiedziało, że w między czasie istniało coś takiego jak USB 1.1
Który BTS najlepszy !?
-
Hmmm. Może coś nie tak z hubem, może zasilacz nie wyrabia a może kabel między hub a modemem za cienki?
Zgaduję, że nie działa jak powinien - tzn. zawiesza się lub resetuje sam co jakiś czas?
Zgaduję, że nie działa jak powinien - tzn. zawiesza się lub resetuje sam co jakiś czas?
-
Tzn. połączenie tak czasem robi (po HUBie nie widać, żeby się resetował), ato na pewno wina modemu bo przy kompie wszystko OK.pgoral pisze:resetuje sam co jakiś czas
PS ten HUB to w ogóle brzydki jest

Który BTS najlepszy !?
-
No jak brzydki to ..
Heh.

-
To macie te linki ?
Najlepiej z jakiegoś porządnego sklepu internetowego.
No i żeby HUB 30 zł nie przekraczał.
Najlepiej z jakiegoś porządnego sklepu internetowego.
No i żeby HUB 30 zł nie przekraczał.
Który BTS najlepszy !?
-
- Użytkownik forum
Ja kupiłem hub Targus ACH5901EUM, bo mi się podobał, miał nieduży zasilacz, ale kosztował ponad 40zł.
Kupiłem tutaj http://www.inwazjapc.pl/index.php?main_ ... s_id=53786
mają sieć sklepów w całym kraju, więc może któryś jest blisko ciebie.
Kupiłem tutaj http://www.inwazjapc.pl/index.php?main_ ... s_id=53786
mają sieć sklepów w całym kraju, więc może któryś jest blisko ciebie.
-
Mam już HUB (towary są nie tylko na allegro) potrzebuje tylko paru przedłużek USB (5m) może być jedna lub więcej, wszystko jedno byle po złożeniue miały wartość jaką podałem w nawiasie, chodzi mi o najtańsze rozwiązanie.
Który BTS najlepszy !?