Pomocy....
Z góry dziękuje za pomoc
Moderator: Moderatorzy
Właśnie w tym bym doszukiwał się na początku błędu. Możesz sprawdzić jak zachowuje się modem na jednej przedłużce, a jeszcze lepiej bez jakichkolwiek przedłużaczy USB?przemox.1 pisze:zapomniałem dodać że mam dwie przedłużki jedna 1.7 m a druga ok 1m
Zapominasz powiedzieć o najważniejszym, że masz 2.7m przedłużacza prawdopodobnie marnej jakości. Tu może pomóc HUB USB z własnym zasilaniem albo dobrej jakości kabel USB (żeby miał grube zasilanie).przemox.1 pisze:a zapomniałem dodać że mam dwie przedłużki jedna 1.7 m a druga ok 1m
Nie znam cen tego sprzetu ale raczej niedrogo.przemox.1 pisze:a orientujesz się ie by taki HUB USB kosztował
I właśnie od tego ja bym zaczął. Bo może to starczy. A HUB będzie kosztować około 30-40zł.wojteks pisze:Dobry kabel 3m to z 12zł kosztuje (np. hama)
Jak zrobiłeś połączenie według przepisu to nieprzemox.1 pisze:a za to połączenie nie doliczy mi jakiś dodatkowych kosztów era
Czyżby to było coś nie tak z modememprzemox.1 pisze:przed chwilą się rozłączyło
Czyli trzeba by doszukiwać się problemu z Twoim modemie, albo komputerze. A mógłbyś pożyczyć ten modem i podłączyć go do swojego komputera? To by pozwoliło wyeliminować/zdiagnozować winę modemu.przemox.1 pisze:On był u mnie z godzinkę i ani razu połączenia nie zerwała mój co ok 10-15 min
Da się. Wyjmujesz ze swojego i wkładasz do modemu kolegi.przemox.1 pisze:Tylko że do huawei e220 nie da się mojej karty sim włożyć
Nie sądzę aby to była wina systemu. Jeśli już to sterowników.przemox.1 pisze:A może jak bym zainstalował viste ultimate co może by to coś dało
Może to być wina systemu, sam się o tym przekonałem. Zainstaluj zupełnie świeży system, od zera, bez żadnego zbędnego oprogramowania. Najlepiej XP z SP3. Wyłącz wszystkie aktualizacje. Zainstaluj modem, najlepiej wykorzystując dial-up i sprawdź jak działa. Nie powinno być żadnych transferów jeśli nie używasz łącza. Po takim działaniu problem z rozłączaniem znikł tego samego dnia, a na starym systemie (drugi dysk) wciąż istnieje mimo, że instalowałem te same sterowniki.YaHooo pisze:Nie sądzę aby to była wina systemu. Jeśli już to sterowników.
.Ufo atakuje pisze:bez żadnego zbędnego oprogramowania
Nie powiem, że któreś z nich może powodować problem, ale jak chwilowo możesz się bez tego obejść to lepiej najpierw zainstalować tylko niezbędne sterowniki oraz modem i sprawdzić łącze , a potem doinstalować reszte.YaHooo pisze:Bo ja mam laptopa, a tam trzeba instalować nieco tego oprogramowania do obsługi klawiszy multimedialnych, karty wi-fi, Bluetooth, touchpad.
Potwierdzam, to jest najlepszy lek na wszystkie bóle. Żadne tam recovery, wyłącznie czysta instalacja z płyt fabrycznych. Bez tych wszystkich umilaczy, upiększaczy i innych pierdół. Nawet aktualizacje przez WU też tylko ważne i zalecaneUfo atakuje pisze:Zainstaluj zupełnie świeży system, od zera, bez żadnego zbędnego oprogramowania