Po przekroczeniu limitu Play staje się elo internetem.
Moje doświadczenia z Plusem ukazują, że przy odrobinie cierpliwości można słuchać radia i przeglądać strony w Firefoxie z odpowiednimi wtyczkami.
Tutaj screny mówiące same za siebie.

Moderator: Moderatorzy
To jest jakieś jedno wielkie nieporozumienie... Ten pierwszy screen z plikiem z noc.gts mnie przeraził. Musisz atakować ich BOK i tyle.marens pisze:Tutaj screny mówiące same za siebie.
Mnie też, bo średnia podczas wczytywania stronek to 1,5kB/s ~ 12kbpsYaHooo pisze:Ten pierwszy screen z plikiem z noc.gts mnie przeraził
Ale jak jest napisane, że mają być 32kb/s to mają i nic nie zwalnia ich z tego obowiązku.marens pisze:Limit 10GB jest wystarczający więc nie powinno mi to przeszkadzać.
W takim razie to jestmarens pisze:Widać, że chcą wymusić odnawianie limitu poprzez pakiety.
Ale to manager. Zobacz na stronie Playa w swoim koncie.amg pisze:A weszłem do tego menadzera połączen z play i pokazuje w statystykach :pobrane dane za ten miesiąc 5GB.
Tak stronki, filmiki na YouTube itp. też się liczą.amg pisze:jak wchodz ena stronke jakąś to to sie też liczy czy jak
A liczą się również dane wysłane. No i żeby ten menadżer poprawnie pokazywał trzeba go zamykać przed wyłączeniem komputera, a nie sam na się wyłączać.amg pisze:pokazuje w statystykach :pobrane dane za ten miesiąc 5GB
Trzeba się powstrzymać przed ściąganiem rzeczy. Można zainstalować program tupu DUMeter. Pokazuje on transfer jaki się dokonało w wybranym okresie. Dalej trzeba przeskanować system antywirem. Bo to syf na kompie też może wysyłać/pobierać dane. A co mają powiedzieć ci (m.in. ja) co się wyrabiają z limitem 1GBamg pisze:Jak można zaradzic przekroczeniu tego limitu
Wykupić dodatkowe GB.amg pisze:Jak można zaradzic przekroczeniu tego limitu
Jedyny sposób to to co podałem wyżej. Albo próbować coś zdziałać w BOKu, żeby było te 32.amg pisze:Ale jak prędkość po limicie wynosi 10kb/s. TO co z tym można zrobic bo wtedy w_ogóle nieda się stron oglądać.
http://mapa.btsearch.pl/amg pisze:jak moge wyszukac nadajnik jak daleko jest od mojego domu.
Albo próbować walczyć żeby podnieśli prędkość po przekroczeniu limitu. Bo to przecież czasem na cięższe strony nie da się wejść, bo zwyczajnie ma się limit przekroczenia czasu.ja.michal pisze: Albo próbować coś zdziałać w BOKu, żeby było te 32.
O tym mówię.YaHooo pisze:Albo próbować walczyć żeby podnieśli prędkość po przekroczeniu limitu.
To w przeglądarce można właściwie przestawić sobie z racji limitów właśnie.YaHooo pisze:Bo to przecież czasem na cięższe strony nie da się wejść, bo zwyczajnie ma się limit przekroczenia czasu.
A kiedyś się ludzie zachwycali, że Play "gwarantuje" 32kb/s po limicie, tymczasem w regulaminie nie ma słowa o prędkości po limicie, jest tylko wzmianka w cenniku (dział "Szczegóły Oferty Play Online")ja.michal pisze:O tym mówię.Miało być 32 a jest 16.
Wynika z tego, że mogą przycinać jak im się podoba, zupełnie jak w mojej kochanej ErzeGdy Abonent przekroczy limit przesyłanych danych w jednym Okresie Rozliczeniowym Operator zastrzega prawo do wprowadzenia, trwającego do końca danego Okresu Rozliczeniowego,ograniczenia prędkości przesyłania danych. W takim przypadku Abonent będzie miał możliwość przesyłania danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach technicznych, jednakże nie większą niż 32 kb/s (górna granica prędkości).
Ja miałem na myśli coś innego. Np. wywalczenie gdzieś (nie wiem gdzie trzeba zadziałać) aby prędkość była większa. Co najmniej 56kbps.ja.michal pisze:O tym mówię.Miało być 32 a jest 16.
A to nie wiem czy się uda. Ale jak się nie spróbuje to się nie dowie.YaHooo pisze:wywalczenie gdzieś (nie wiem gdzie trzeba zadziałać) aby prędkość była większa. Co najmniej 56kbps.
Wiesz na wniosek chyba UKE TP zniosło limitu w Neo, więc tu teoretycznie jest mniejsze żądanie, bo tylko o podwyższenie prędkości po limicieja.michal pisze:A to nie wiem czy się uda.
Pomysł dobry - prosty i niewykonalnyYaHooo pisze:Ja miałem na myśli coś innego. Np. wywalczenie gdzieś (nie wiem gdzie trzeba zadziałać) aby prędkość była większa. Co najmniej 56kbps.
Bo za dużo kasy chcieli?YaHooo pisze:PS. wie ktoś czemu UKE kazała zdjąć limity dla TP?
Ale pokaż mi podstawę prawną takiego postępowaniaja.michal pisze:Bo za dużo kasy chcieli?![]()
Pewnie bym znalazł, ale nie mam siły szukać. Po 2 kiedy to było? Musiałbym szperać po poprzednich ustawach.YaHooo pisze:Ale pokaż mi podstawę prawną takiego postępowania![]()
Mylisz sięBlido pisze:Wynika z tego, że mogą przycinać jak im się podoba, zupełnie jak w mojej kochanej Erze