Rozdzielenie business everywhere...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozdzielenie business everywhere...
WItam:) Temat byl juz wiele razy, ale mimo wszystko umnie nie dziala, a wiec internet jak wyzej z orange. Modem podpiety pod kompa z xp stacionarke, chce zrobic by byl rowniez na laptopie z vista. Robie wszystko krok pop kroku. Udostepnienie, wyskakuje:
NAzwa użytkownika i hasło dla tego połączenia nie zostały zapisane do użytku przez wszystkich użytkowników: o co z tym chodzi:P?
no ale ip jest jak byc powinno w jednym i 2, siec dziala. internetu brak;/ sam z siebie nie dziala, probouje skonfigorowac by laczylo internet jako tsiec szerokopasmowa i chce jakies hasla i numer tel. nie mam pojecia co i jak od tego komentu;/
staralem sie zrobic w odwrotna strone w viscie modem, ale w ta strone nie dziala siec w ogóle. moze wina kabla. w viscie siec w przypadku 1 jako prywatna.
Prosze o pomoc i z gory bardzo dziekuje!
NAzwa użytkownika i hasło dla tego połączenia nie zostały zapisane do użytku przez wszystkich użytkowników: o co z tym chodzi:P?
no ale ip jest jak byc powinno w jednym i 2, siec dziala. internetu brak;/ sam z siebie nie dziala, probouje skonfigorowac by laczylo internet jako tsiec szerokopasmowa i chce jakies hasla i numer tel. nie mam pojecia co i jak od tego komentu;/
staralem sie zrobic w odwrotna strone w viscie modem, ale w ta strone nie dziala siec w ogóle. moze wina kabla. w viscie siec w przypadku 1 jako prywatna.
Prosze o pomoc i z gory bardzo dziekuje!
Ostatnio zmieniony 2009-02-21, 08:06 przez kucy87, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Rozdzielenie business everywhere...
Masz niepoprawnie skonfigurowane połączenie dial-up. Zrób je jeszcze raz dokładnie jak w tym opisie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>kucy87 pisze:NAzwa użytkownika i hasło dla tego połączenia nie zostały zapisane do użytku przez wszystkich użytkowników: o co z tym chodzi:P?
Źle to robisz zrób jak w tym linku co Ci podałem.kucy87 pisze: probouje skonfigorowac by laczylo internet jako tsiec szerokopasmowa i chce jakies hasla i numer tel. nie mam pojecia co i jak od tego komentu;/
Jak to zrobisz to wtedy spróbuj załączyć ICS.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Wielkie dzieki, w weekend sprawdze (bo to nie u mnie w domu) i zobacze co z tego bedze:D
Tylko jak to nie laczy sie przez telefon a modem to bez roznicy? I ta konfiguracje, to mam wpisac na Viscie, by łączyło z modemem podłączonym na XP tak? Bo na xp to dziala wszystko normalnie, bo do laczenia z netem dali jakis specialny program. Chyba ze mam na xp skonfirugrwac jak tu opisane i dopiero udostepnic polaczenie?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-02-21, 13:44 ]
Poprawa pisowni.
Tylko jak to nie laczy sie przez telefon a modem to bez roznicy? I ta konfiguracje, to mam wpisac na Viscie, by łączyło z modemem podłączonym na XP tak? Bo na xp to dziala wszystko normalnie, bo do laczenia z netem dali jakis specialny program. Chyba ze mam na xp skonfirugrwac jak tu opisane i dopiero udostepnic polaczenie?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-02-21, 13:44 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-02-21, 13:44 przez kucy87, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie ma żadnej różnicy.kucy87 pisze:Tylko jak to nie laczy sie przez telefon a modem to bez roznicy?
Nie. Więc napiszę przykładowo:kucy87 pisze:I ta konfiguracje, to mam wpisac na Viscie, by łączyło z modemem podłączonym na XP tak?
- modem zainstalowany na XP,
- konfigurujesz połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> na XP,
- załączasz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> we właściwościach połączenia modemowego na XP,
- na Viście łączysz się tylko z siecią LWN/wi-fi w zależności jak połączyłeś komputery.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Wielkie dzieki raz jeszcze
dziala dial-up dobre bylo, blad tkwil w iewpisaniu na 2 kompie DNS. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
jak to mówią, najważniejsze są szczegółykucy87 pisze:blad tkwil w iewpisaniu na 2 kompie DNS

Ale cieszę się, że działa

Pozdrawiam YaHooo