Napisałem, że mogą przycinać jak chcą - również wcale nie przycinaćpaszczak pisze:Mylisz się, ja przekroczyłem i nie przycięli
Mam to nawet wyszczególnione na rachunku

Moderator: Moderatorzy
Napisałem, że mogą przycinać jak chcą - również wcale nie przycinaćpaszczak pisze:Mylisz się, ja przekroczyłem i nie przycięli
Mam to nawet wyszczególnione na rachunku
Dodam, że 1GB = 1024MB czyli 10GB = 10240MBtemp333 pisze:U mnie przeoczyli 200MB po limicie. A juz sie cieszylem, ze mam net bez limitu
...bo konkurencja (Netia, Dialog, Tele2) już dawno tego nie miała.ja.michal pisze:Bo za dużo kasy chcieli?YaHooo pisze:PS. wie ktoś czemu UKE kazała zdjąć limity dla TP?
Też do niedawna płaciłem 60zł za iplusa... Niestety w plusie mieli pecha bo miałem przeczucie żeby umowy nie przedłużać, tak wyszło że play zdązył odpalić nadajnik coś koło daty wyjścia umowy plusa, to kulturalnie poszedłem do salonu przedłużyć, wyszedłem oczywiście z wymówieniem. Ale dużo nie brakowało, bo niestety play nie wszędzie ma zasięg, dlatego też jest taki tani. I też teraz 1Mb/s troche mi mało.dziobak99 pisze:teraz wyobraźcie sobie, że ja płacę 50zł za 500mb w erze....to dopiero okazja...
Tyle że mi 1Gb by starczył na cały miesiąc, a 500Mb tylko na pół miesiąca, potem wiadomo jaka zawrotna prędkość przez dwa tygodnieja nadal mam 1 GB za 60 zeta. Ale jak się nie ma tego co się lubi lubi sie to co się ma.
Sudance_kid a nie lepiej dopłacić te 15 zł i przejść na 3 GB?Sundance_kid pisze:ja nadal mam 1 GB za 60 zeta
Moim zdaniem nie. Bo tym się zajmuje system. Więc jak by to było możliwe, że jednym przydziela 16, innym 32kb/s?Boras pisze:Czy to możliwe aby Play jednym przycinał do 16kbps a innym do 32?
Może 32 dostają ci co mają 10GB, albo płacą 80złYaHooo pisze:Więc jak by to było możliwe, że jednym przydziela 16, innym 32kb/s?
Nie wiem, wszytko jest możliwekrystianb pisze:Może 32 dostają ci co mają 10GB, albo płacą 80zł
Więc nie wiem, może to jest jakiś problem występujący lokalnie. Próbowałeś łączyć się z innym BTS'em po limicie?temp333 pisze:Po przekroczeniu limitu dostaje SMS ze transfer jest ograniczony do 32kbps, a w rzeczywistosci jest polowa z tego.
Nie fair ?rossoneri1899 pisze:No spoko, tylko jak dzwonie do BOK-u to mam wrażenie że rozmawiam z robotami, poniważ ciągle słysze te same formułki. No nic poczekam jakoś do tego 20![]()
Ale to nie fair ze strony Play, ale ja zwykły człowiek nic nie poradze. Dziwne jest to co sie dzieje bo transfer momentami mam 200 BAJTÓW, śmieszne, śmieszne i jeszcze raz żałosne.
PS.
Potem wyślę screeny to zobaczycie jakiego fajnego SMSa dostałem od play.
Ale uuuu, czy 32kbps to transfer 32kb/s czy szybkość łącza 32kbps ?? Nic już z tego nie rozumiem.
Pozdrawiam.
I transfer i szybkość łącza (bo w tej sytuacji mówimy o tym samym). Tylko zapewne trzeba wyjaśnić - mówimy cały czas o kilobitach na sekundę. Play też się to jednostką posługuje.Ale uuuu, czy 32kbps to transfer 32kb/s czy szybkość łącza 32kbps ?? Nic już z tego nie rozumiem.
To trzeba reklamować, bo tak być nie powinno.Brudsien pisze:druga sprawa znajoma jakis czas temu podpisała umowe na play online gdy przekroczyla limit i dalej uzywala neta to przyszedl jej rachunek na 500zl bo po limicie play nalicza 0,03gr/100kb, ale pewnosci nie mam bo umowy na play online nigdy nie widzialem
CzytalemBrudsien pisze:Czy ty w ogole czytales umowe przed podpisaniem bo widze ze chyba nie, druga sprawa znajoma jakis czas temu podpisała umowe na play online gdy przekroczyla limit i dalej uzywala neta to przyszedl jej rachunek na 500zl bo po limicie play nalicza 0,03gr/100kb, ale pewnosci nie mam bo umowy na play online nigdy nie widzialem
Nie obrazaj mnie, mowie jak koleżanka mi powiedziala, a ona nie miala zadnego powodu klamac, co do predkosci to operator podaje predkosc w bitach, a nie w bajtach wiec podziel sobie sobie 32 przez 8 i wyjdzie ci jakies 1kbajt/srossoneri1899 pisze:CzytalemBrudsien pisze:[...]
A co do drugiego, to nie obraź się, albo kłamiesz, albo coś Ci się pomyliło.
Czytam teraz tego SMS-a od play i to jest jego treść:
"Wykorzystales juz 100% miesiecznego limitu szybkiej transmisji danych. Dalszy transfer danych odbywa sie z predkoscia do 32kb/s."
A nie z prędkością 32kb/s tylko DO.
Play zrobiło to bardzo cwanie bo transfer aktualnie mam 600bajtow/s, daliby przynajmniej to 16kb/s .
Wyślę screeny potem bo u mnie w domu google wchodzą w 2minuty więc o zuploadowaniu screena mogę pomarzyć.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Chyba słabo czytałeś.rossoneri1899 pisze: Czytalem.
Bardzo dobry fragment wytłuściłeśrossoneri1899 pisze:Dalszy transfer danych odbywa sie z predkoscia do 32kb/s."
32/8 = 4Brudsien pisze:co do predkosci to operator podaje predkosc w bitach, a nie w bajtach wiec podziel sobie sobie 32 przez 8 i wyjdzie ci jakies 1kbajt/s