Do tego okazalo sie ze jest nowy firmware dla GT Express HSUPA

Moderator: Moderatorzy
Niestety coś nie działa, nie chce się wgrać, wyświetla komunikat:yagi pisze:Do tego okazalo sie ze jest nowy firmware dla GT Express HSUPA
Bardzo dziwne. Może trzeba napisać do operatora?reilord pisze:Mialem juz auto, sztywne i aktualnie mam opendns i wciaz tak sie dzieje (punktualnie po 18.00 zaczyna sie jazda).
Więc ja bym stawiał na to, że tak się dzieje za sprawą sieci. Samemu raczej się nic na to nie poradzireilord pisze:Przy 2g jest ok, ale w erze po edge mam transfer ponizej 8 kB, wiec nie da sie na tym pracowac
A ust. 1:Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione.
Wiec teoretycznie, jesli nie reklamujemy z tytulu niezgodnosci z umowa to te 14 dni nie dziala. A poza tym, co jesli dostaniemy odpowiedz, ze termin sie przedluza? To moze sie w nieskonczonosc przedluzac, czy od tej informacji liczymy 14 dni? A jesli reklamujemy cos, zeby cos naprawili, a nie zwrocili kase lub wymienili to ile jest dni (no bo nie 14)?Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wy- miana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
No to zadzwonilem i powiedzieli, ze nie ma takiej mozliwosci. Wiec napisalem pismo reklamacyjne, ze:Era: Zmniejszyla sie predkosc danych po wykorzystaniu Twojego pakietu blueconnect. Juz teraz mozesz go zwiekszyc na nowy w atrakcyjnej cenie! Zadzwon 600600600
Dostalem potem maila z informacja, ze sa potrzebne dane do identyfikacji. Po kilku dniach otrzymalem telefon, ze zajmuja sie moja sprawa i ze potrwa to max. 5 dni roboczych, a juz trwa ponad dwa razy tyle. Sprawa byla zgloszona 5 lutego i zastanawiam sie ile jeszcze bede musial czekac!Dzwonilem pod wskazany numer i otrzymalem informacje, ze nie obejmuje mnie promocja i ze nie ma dla mnie wiekszego limitu (choc przeciez istnieja 5 i 10 GB, ja mam 4 GB) i ze nie wie sie dlaczego ja w ogole dostalem takiego sms'a.
Jak tez nie wiem dlaczego, ale dostalem. Nie zastrzezono, ze nie jest to oferta w rozumieniu kodeksu cywilnego, a poza tym ja nie moge odpowiadac za czyjes bledy/pomylki lub/oraz problemy techniczne.
Chce bezwzglednie skorzystac z oferowanej mi promocji, czyli zwiekszenia limitu tranferu przesylanych danych w atrakcyjnej cenie.
Tez bym tak chcial, ze najpierw cos komus oferuje/obiecuje/itp., a potem stwierdzam, ze sie pomylilem i ze "to nie bylo do ciebie".
a ja mam 3500 zl kary, ktora sie nie zmniejsza z biegiem trwania umowy (na 36 miesiecy). Wlasnie poprosilem kancelarie UOKiK o podstawe prawna tego zapisu oraz o jej interpretacje, bo jesli to co napisali na stronie jest obiektywne to najprawdopodobnie bedzie obowiazywalo, a to moze oznaczac, ze moge rozwiazac umowe bez kary.Dlatego kodeks cywilny stanowi, że postanowienia, które nie zostały uzgodnione indywidualnie, nie wiążą konsumenta, jeżeli kształtują jego prawa i obowiązki w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami i rażąco naruszający jego interesy. Przykładem są klauzule stawiające jako warunek odstąpienia od umowy zapłacenie kary lub wyłączające odpowiedzialność przedsiębiorcy za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania.
Wielkie dzięki za podpowiedź. Wcześniej wpisałem numer seryjny a teraz IMEI i się udałoyagi pisze:sciagales soft po wpisaniu IMEI na stronie?
Odkryłem ciekawą rzecz, oba pliki, które pobrałem są identyczne. Zastanawiam się czy pierwszym razem przy rozpakowywaniu nie zmieniłem nazwy pliku, może to było przyczyną braku możliwości aktualizacji.reilord pisze:A mi sie nie udalo choc wczesniej wpisywalem IMEI.
Nie wiem od czego jest to zależne ale to że mi się udało z plikiem ściągniętym po wpisaniu IMEI to był przypadek, sprawdziłem oba ściągnięte pliki i są identyczne. Może upgrade zmienia sterowniki i dopiero po restarcie komputera można zaktualizować firmware...reilord pisze:Ja na pewno nie zmienilem nazwy - niestety.
Proponuję ściągnąć np. iPlus Manager i zainstalować, on w sobie powinien mieć sterowniki.wodzini pisze:Niestety sterowniki, które znalazłem na forum nie chcą mi działać
A może nowsza wersja managera? Moim zdaniem starsze sterowniki mogą nie pomóc, winne może być nowsze firmware w modemie.czolo7 pisze:Także moje pytanie brzmi czy nie ma ktoś może lub nie wie skąd mogę ściągnąć starsze sterowniki do mojego modemu.
globetrotter-express HSDPA(FE & FX & FJ)yagi pisze:Linki w pierwszym poscie nie dzialaja - troche sie pozmienialo na stronie Optiona...
Do tego okazalo sie ze jest nowy firmware dla GT Express HSUPA
Spróbuj zainstalować z gt connect 2.3, ( http://www.option.com/en/support/softwa ... ter-hsdpa/ ) w wersji 3.0 nie ma sterowników do starszych modemów.czolo7 pisze:No wlasnie juz sprawdzalem z najnowszym Managerem ale niestety nie pomoglo...
Nie dziwi mnie to. Wg. mnie jest to spowodane pracami majacymi na celu zwiekszenie zasiegu 3G. Mam tak od 2 tygodni, zazwyczaj miedzy 18.00-23.00, ale nie ma reguly, bo ostatnio (i przed tymi dwoma tygodniami) mialem w innych godzinach. Ze niby jest polaczony, ale "trwa wyszukiwanie strony XXX" i "nie mozna bylo odnalezc XXX". Oczywiscie mimo tego ze mam icon 225 to dostalem odpowiedz z reklamacji, ze mam za maly zasieg (dziwne, ze przez prawie rok byl ok) - 3, 4 kreski w gtconnect i ze mam sobie zamontowac antene kierunkowa, tylko ciekawe ***** jak!?pinio13 pisze:modem globetrotter-express HSDPA 7,2 od optiona (sn:fe...., ge0201) mam blueconnecta przy łączeniu przez gprs działa wszystko ok, natomiast 3g niby się łączy ok ale brak jakiegokolwiek transferu. Nie mam pomysłu co jest nie tak.
Przecież pisałęm, być może modem jest źle skonfigurowany. Było kiedyś coś takiego że na 2g działał a na 3g już nie. Spróbuj w GT connet ręcznie wpisać apn "internet" (bez cudysłowów)pinio13 pisze:Zasięg 3 kreski gt connect lokalizacja warszawa mokotów, więc nnie ma chyba co tu zwiększać zasięgu
apn jest prawidłowo wpisanykrystianb pisze:Przecież pisałem, być może modem jest źle skonfigurowany. Było kiedyś coś takiego że na 2g działał a na 3g już nie. Spróbuj w GT connet ręcznie wpisać apn "internet" (bez cudysłowów)pinio13 pisze:[...]
To wiem, ale przy konfiguracji apn chyba właśnie w erze zdarzyło się się błedny wpis parametru powiązanego z apn'em. Chodzi dokład nie oapn jest prawidłowo wpisany
Nie istnieje darmowy sposób.mógłby ktoś pomóc mi z usunięciem simlocka z Option Globetrotter 3G?