Trzeba mieć jedynie aktywną pakietową transmisję danych. Z tego co wiem po zakupie taka usługa jest już aktywna.Cz3ski pisze:Jeżeli bym się zdecydował na Heyah to czy trzeba włączać jakoś dodatkową usługę żeby korzystać z neta?
PlusFon 401i Simdata
Moderator: Moderatorzy
- cortesolo
- Stały użytkownik forum
Re: PlusFon 401i Simdata
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam ponownie. Zainstalowałem w końcu telefon ( SE W810i ) i pojawił się problem otóż gdy tworzę nowe połączenie (wszystko robię według instrukcji w FAQ) klikam połącz z internetem dalej konfiguruj ręcznie, używaj modemu telefonicznego, i tu mam problem bo mój SE został wykryty jako 2 modemy! Który z nich wybrać żeby prawidłowo działał?
- Modem SE W810i USB WMC Data Modem (com 15)
- Modem SE W810i USB WMC Modem (com 16)
Który z nich należy wybrać???
I dalej wybrałem np. 1 modem zaznaczam klikam dalej, jest napisane nazwa usługodawcy więc wpisuje sobie np. Mój internet z Heyah, klikam dalej i jest: Wpisz numer telefonu - więc wpisuje *99***1# czy to dobry numer? w FAQ jest tak podane dla Heyah i klikam dalej:
Jest nazwa użytkownika więc wpisuje heyah.pl (APN) hasła nie wpisuje bo tak kazano w FAQ biorę zakończ i mam na pulpicie ikonkę do połączenia. Klika w ikonkę połączenia i wybierz numer chwile się łączy i wyskakuje błąd: 734 a w telefonie pisze:
Conn. failure check setting. If problem persists contact operator for support
Czy wszytko dobrze zrobiłem?
- Modem SE W810i USB WMC Data Modem (com 15)
- Modem SE W810i USB WMC Modem (com 16)
Który z nich należy wybrać???
I dalej wybrałem np. 1 modem zaznaczam klikam dalej, jest napisane nazwa usługodawcy więc wpisuje sobie np. Mój internet z Heyah, klikam dalej i jest: Wpisz numer telefonu - więc wpisuje *99***1# czy to dobry numer? w FAQ jest tak podane dla Heyah i klikam dalej:
Jest nazwa użytkownika więc wpisuje heyah.pl (APN) hasła nie wpisuje bo tak kazano w FAQ biorę zakończ i mam na pulpicie ikonkę do połączenia. Klika w ikonkę połączenia i wybierz numer chwile się łączy i wyskakuje błąd: 734 a w telefonie pisze:
Conn. failure check setting. If problem persists contact operator for support
Czy wszytko dobrze zrobiłem?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja bym wybrał port COM 15 do robienia połączenia dial-up, a 16 do wysyłania komend AT.Cz3ski pisze:Który z nich należy wybrać???
Tak, dobry.Cz3ski pisze:Wpisz numer telefonu - więc wpisuje *99***1# czy to dobry numer?
APN wpiszujesz gdzie indziej. W ciągu inicjalizacyjnym we właściwościach modemu jako AT+CGDCONT=1,"IP","heyah.pl"Cz3ski pisze:Jest nazwa użytkownika więc wpisuje heyah.pl (APN) hasła nie wpisuje
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Cz3ski
Czyli co najlepiej zaznaczyć 2 modemy? a co do tej nazwy to jaką wpisać? co się chce?
Czy w miejscu IP musze coś wpisać?AT+CGDCONT=1,"IP","heyah.pl"
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie tam musi być IP Jest tak jak trzeba, wystarczy dokładnie przepisać.Czy w miejscu IP musze coś wpisać?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czytałeś to <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> ?Cz3ski pisze:Czyli co najlepiej zaznaczyć 2 modemy?
Pozdrawiam YaHooo 

- Cz3ski
Witam udało mi się połączyć bez problemu przez PC Suite, internet hula. Jak mogę sprawdzić jaką mam taryfę obecnie w heyah żebym miał najtaniej za internet
Jak myślicie zastosować u siebie takie coś żeby oszczędzać
Oszczędność KB
Jak myślicie zastosować u siebie takie coś żeby oszczędzać
Oszczędność KB
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej logując się do serwisu Heyah SamoobsługaCz3ski pisze:Jak mogę sprawdzić jaką mam taryfę obecnie w heyah żebym miał najtaniej za internet
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Może to nie dotyczy aż tak tematu ale dzisiaj odkryłem iż w plusfonie 401i można odczytać LAC i CID bts-u z którego się korzysta ;]
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
lubczyk pisze:zisiaj odkryłem iż w plusfonie 401i można odczytać LAC i CID bts-u z którego się korzysta

Możesz napisać gdzie.

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wahałam się czy kupić ten telefon ale teraz widzę, ze zakupię 

-
Po kolei ;D Menu>Ustawienia>Sieć>Info. Stacji bazowej>Wł.
Następnie wchodzimy w główny widok telefonu i naszym oczom okazuje się LAC i CID bts-a ;] Co do samego telefonu jedynym mankamentem jest wolno działające menu z kartą pamięci, oraz krótko trzymająca bateria, ale gdy podłączy się go jako modem to fonik ładuje się na bieżąco więc nie ma problemu w tym momencie.
Następnie wchodzimy w główny widok telefonu i naszym oczom okazuje się LAC i CID bts-a ;] Co do samego telefonu jedynym mankamentem jest wolno działające menu z kartą pamięci, oraz krótko trzymająca bateria, ale gdy podłączy się go jako modem to fonik ładuje się na bieżąco więc nie ma problemu w tym momencie.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To dziwne u mnie działa normalnie, nawet jak karta zapełniona danymi.lubczyk pisze:jedynym mankamentem jest wolno działające menu z kartą pamięci
To jest wielki plus tego telefonulubczyk pisze:gdy podłączy się go jako modem to fonik ładuje się na bieżąco

-
Kolego Boras powiedz mi kiedy go kupiłeś ? Bo może masz nowszego softa, i dlatego Ci szybciej telefon chodzi. I jeszcze powiedz mi czy tobie też okropnie farba odchodzi od obudowy ?
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7