Telewizja "TRWAM" jest ostatnio w modziemaku73 pisze:A może do telewizji z nimi?
Konkurencja <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się wtedy ucieszy.

Moderator: Moderatorzy
Telewizja "TRWAM" jest ostatnio w modziemaku73 pisze:A może do telewizji z nimi?
Konkurencja <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się wtedy ucieszy.
Cały pic polega na prawniczym sformułowaniu zdania "nieograniczony dostęp". Operator nie daje nam usługi "internet" a jedynie "dostęp do internetu" Sam dostęp nie jest, więc niczym ograniczony (no, może zasięgiem) ale tak sprytne sformułowanie zdejmuje niemal całkowicie odpowiedzialność za cokolwiek z operatora, który formalnie zmienia się w dostawcę, który w końcu tylko umożliwia dostęp do bliżej nieokreślonych zasobów internetu i nic więcej. Odpowiada jedynie za to, żeby zawsze można było się połączyć, choćby z prędkością 0,00001 kbps. Dopóki na wysłane zapytanie jest odpowiedź to usługa jest świadczona. Dzięki takiemu zabiegowi formalnie wszystko jest ok. Można się obrażać na Plusa dowoli. Może im ubyć nawet 3 miliony abonentów a i tak wyjdą na swoje. Najwyżej ucierpią trochę na prestiżu. Polityka Polkomtela jest nie zmienna od samego początku ich działalności. Gdy inni operatorzy zarzynali się jestem spamerem na budowę i rozwój infrastruktury i przez parę lat byli na minusie, Plus niemal od samego początku działalności generował zyski.TomekŁódź pisze:[cut]Przecież to jest chore i tego nie można nazwać nieograniconym dostępem do internetu[cut]
'Nieograniczony dostęp' tłumaczyłbym raczej jako 'bez granic' czyli w kontekście jego mobilności.
Nie jestem ekspertem ale o ile pamiętam to jakieś kilka tygodni temu w jednym z dzienników TV mówiono, że z trzech sieci komórkowych na polskim rynku tylko PTC (Era) spłaciła swoje wszystkie zobowiązania i kredyty a pozostali operatorzy muszą się jeszcze z nimi borykać. Było o tym napisane również na jednym z portali dotyczącym telefonii gsm (niestety nie pamiętam którym).raptou pisze:Polityka Polkomtela jest nie zmienna od samego początku ich działalności. Gdy inni operatorzy zarzynali się jestem spamerem na budowę i rozwój infrastruktury i przez parę lat byli na minusie, Plus niemal od samego początku działalności generował zyski.
W pełni się zgadzam. Niestety jest nas bardzo znikoma ilość, więc póki co raczej nie mamy szans przebicia. Pozostaje nam tylko indywidualna walka z niedziałającą lub źle działającą usługą i słanie maili oraz dzwonienie do biura obsługiraptou pisze:My-klienci jesteśmy dla takiego molocha tylko anonimową statystyką i nie liczy się jednostka tylko odsetek niezadowolonych względem wszystkich, czynnych abonentów.
Nie bedzie aż tak żle koledzy,więcej optymizmu.Adamjx pisze: My iplusowcy zawsze będziemy w d..ę kopani
Z tym rozwojem UMTSu prawdopodobnie tak nie będzie. Moim zdaniem najbardziej rozwinie się infrastruktura WiMAX i da wielkiego kopa siecią komórkowym. Obecnie są dwie wersje WiMAX 802.16d oraz 802.16e która jest przeznaczona do urządzeń mobilnych ale cały czas jest w fazie testów. Tak samo szybko jak pojawiły i rozwinęły się sieci WiFi także sieci WiMAX rozwiną się szybko albo jeszcze szybciej niż może nam się zdawać. Już w tej chwili jest kilka firm w Polsce które pokrywają miasta nadajnikami WiMAX. Ale czy do końca można przewidzieć co będzie... chyba nieDADA pisze: Sytuacja się poprawi kiedy infrastruktura UMTS będzie już na tyle rozległa aby przejąć część generowanego w sieci ruchu.
Może a raczej <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> tak będzie, tylko ja nie mam czasu aby na to czekać i wywalać kasę w to g....no. To co mam teraz to żenada. Ja skrzyknąłem sąsiadów i robimy sieć a iPlus przez te swoje cięcia tylko straci.ksen pisze:Spuszczą z tonu,czas i konkurencja to na nich wymusi.
To fakt,iplus w obecnej postaci to niezłe <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>,szkoda bo nieźle się zanosiło a wyszło jak zwykle..dormario pisze: Może a raczej <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> tak będzie, tylko ja nie mam czasu aby na to czekać i wywalać kasę w to g....no.
Dane GPRS/EDGE idą w innym timeslocie, który jest przeznaczony wyłącznie na nie. Jak kanały rozmówne są zajęte to jeden zawsze jest przeznaczony dla transmisji danych. Tego timeslotu nie zajmują rozmowy. Jak kanały rozmówne nie są zbyt zajęte można w niższym priorytecie dynamicznie przydzielić je także dla transmisji danych zwiekszając przepustowość. Jeden kanał jest jednak "nieruszalny" i to głównie na nim siedzą wszyscy internauci.Adamjx pisze:Może zaczeli ciąć gdyż wybiły "darmowe godziny" Zarówno w taryfach plusa i simplusa można za niedużą opłatę nawijać dość długo. Pewnie zabezpieczyli się przed nieuzyskaniem odpowiedniej przepustowości.
Jaka konkurencja ?ksen pisze:Spuszczą z tonu,czas i konkurencja to na nich wymusi.
Netmeter pokazuje cały ruch, włącznie z danymi kontrolnymi, localhostem itp. Być może ten program od Plusa liczy tylko dane użyteczne. To, że Netmeter zawyża zauważyłem już dawno. Różnica między Netmeterem a danymi operatora była spora. NM pokazywał 2,1GB podczas, gdy w rzeczywistości było sciągnięte 800 MB. To błąd prawie o 1/3.System pisze:na bis
Jak to jest z programi monitorujacymi ilosc sciagnietych danych.
Np. NetMeter, program windowsowy i program (fon jako modem) na fonie - kazdy z nich pokazuje inne dane (tak. na oko z roznica ok. 5%)
A to odpowiedz:Dlaczego cięcia ograniczają się do tak niskich transferów? (ok. 0.8 kB/s)
I czego można się tu dowiedzieć? Chyba każdy kto wysłał maila do iPlusa z podobnym pytaniem uzyskał identyczną odpowiedź.Ograniczenie transferu ma charakter dynamiczny, w zależności od ruchu w sieci Plus, z zastrzeżeniem, że transmisja danych będzie cały czas możliwa. Zmniejszenie transmisji ma charakter adaptacyjny i jest przeprowadzone tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpłynąć na komfort pracy Klientów.
Nie mi się zaczyna 21 a u wujka 16.Czy czasem to nie wszystkim sie rozpoczyna 9 ?
Czyli działa już automat - filtr antyspamowy. Nie będą jacyś klienci mącić spokoju pracownika Niech z nimi gada Jan Autoresponderurqel1 pisze: A to odpowiedz:
Ograniczenie transferu ma charakter dynamiczny, w zależności od ruchu w sieci... .
Odpowiedź:Dlaczego cięcia ograniczają się do tak niskich transferów? (ok. 0.8 kB/s)
Na maila którego napisałem niedawno dostałem szybciej odpowiedź.Uprzejmie informuję, że obniżenie ma charakter dynamiczny i jest zależne od wolnych zasobów sieciowych.
P.SCzyli działa już automat - filtr antyspamowy. Nie będą jacyś klienci mącić spokoju pracownika Niech z nimi gada Jan Autoresponder Laughing