Niepełne podłączenie Vista + K800i via BT
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Niepełne podłączenie Vista + K800i via BT
Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Skonfigurowałem K800i do pracy z intenretem i podłączyłem to przez BT do laptopa. Laptop wybiera numer, zostaje nawiązane połączenie, ale nie można korzystać z internetu. Moim zdaniem problem tkwi w ustawieniach sieci, które laptop otrzymuje z komórki. Dla tego połączenia laptop nie otrzymuje adresu bramy (pole jest puste), a maska podsieci ustawiona jest na 255.255.255.255 (czyli 32). Adres IP połączenia jest jednak otrzymywany. Na laptopie z XP nie miałem takich problemów. Czyżby to był problem z Vistą? Mam Viste Business. Problem nie zależy od operatora (Play, Orange) i zawsze wygląda identycznie. Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to rozwiązać ?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Niepełne podłączenie Vista + K800i via BT
PiracyOEM ustaw DNSy 

-
Ale adres DNS jest jednym z elementów, które powinienem dostać z serwera DHCP w momencie podłączania się do sieci. Automatyczność podłączenia przez ppp polega własnie na otrzymaniu wszystkich niezblędnych elementów warstwy sieci, alby transmisja mogła zaistnieć. Uważam, że nie jest to właściwy sposób, aby rozwiązać mój problem. 

-
- Użytkownik forum
Mi na Viscie Home Premium bez problemu śmiga...Tzn. toczy się bo limit przekroczyłem tylko, że ja mam iPlusa
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
PiracyOEM, a tak samo się dzieje jak połączysz się za pomocą kabelka USB?
Ale co więcej dziwi mnie to, że nie masz przyznanej bramy. Bez tego nie będziesz miał internetu. Ja zawsze dostaję bramę taką samą jak mam adres IP, a to przy każdym połączeniu ręcznie zmieniać (na własny adres IP) to też bez sensu.
Ale co więcej dziwi mnie to, że nie masz przyznanej bramy. Bez tego nie będziesz miał internetu. Ja zawsze dostaję bramę taką samą jak mam adres IP, a to przy każdym połączeniu ręcznie zmieniać (na własny adres IP) to też bez sensu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
A mi vista nie pozwala na zainstalowanie oprogramowania z tel. K 800i.Tez chcialem uzyc tego telefonu jako modemu i nic.Wyskakuje komunikat "nie odpowiedni system operacyjny"
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ksuszi dlatego najlepiej łaczyć się poprzez bluetooth, wtedy nie trzeba żadnych dodatkowych sterowników, tylko te od BT w komputerze.
Pozdrawiam YaHooo 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Próbowałeś trybu zgodności? Mi się udało tak odpalić większość softu wyrzucającego ten komunikat.Ksuszi pisze:Wyskakuje komunikat "nie odpowiedni system operacyjny"