Iplus + omnia ?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bush
Użytkownik forum

Iplus + omnia ?

Post autor: bush »

Witam,

Mam samsunga omnie, i mam pytanie. czy mozliwe jest wstawienie karty sim z modemu iplus u wsadzenie do omni jako normalna SIM i korzystanie na niej z itenrnetu? I czy nie bede musial dodadkowo placic na rachunku?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus + omnia ?

Post autor: YaHooo »

bush tak, pod warunkiem, że nie będziesz się łączył po WAP, ani CSD. Jeżeli będziesz się łączył po GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA poprzez APN internet nie będzie Ci naliczało żadnych dodatkowych opłat.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

YaHooo pisze:bush tak, pod warunkiem, że nie będziesz się łączył po WAP, ani CSD. Jeżeli będziesz się łączył po GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA poprzez APN internet nie będzie Ci naliczało żadnych dodatkowych opłat.
Taka mala uwaga :] przez apn WAP jak najbardziej mozna sie laczyc w Iplusie bo jest traktowany na rowni z INTERNET , wazne by przez CSD nie korzystac na telefonie :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szalony pisze:przez apn WAP jak najbardziej mozna sie laczyc w Iplusie bo jest traktowany na rowni z INTERNET
Jesteś tego pewny?
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

5. Abonent, który korzysta z promocyjnych planów cenowych może korzystać z następujących usług: dostępu do Internetu poprzez połączenia z APN www.plusgsm.pl, internet, wap.plusgsm.pl lub z prywatnymi APN w ramach których może wysyłać lub odbierać dane w technologii HSPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS, przesyłania faksów oraz wysyłania i odbierania wiadomości tekstowych SMS, połączeń głosowych z wyłączeniem połączeń międzynarodowych i połączeń z numerami Premium Rate („Usługi”)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

No dobra przyznaję się, nie wiedziałem :zawstydzony:

Więc mam takie teoretyczne pytanie. Ściągam sobie grę na komórkę. Dostaję zakładkę wap na telefon. Wkładam kartę od iPlusa i ściągam to i nie płacę za połączenie poza abonamentem?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

YaHooo pisze:nie płacę za połączenie poza abonamentem?
Nie. Za transmisję nie. :)

[ Dodano: 2009-03-04, 18:55 ]
Przynajmniej z założenia. ;)
bush
Użytkownik forum

Post autor: bush »

Dzieki za odpowiedzi.

Pozdro
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Przynajmniej z założenia. ;)
Rozumiem, bo tak sobie pomyślałem. By w ten sposób ściągać sobie gry, motywy na telefon. I tak płacę za Plusa abonament, więc niech do czegoś więcej się przyda :]

bush nie ma za co :)
ODPOWIEDZ