Witam
Poczytałem już trochę ale nie znalazłem nic co by mi pomogło.
Używam laptopa no i ma na nim internet wi-fi włączam go i jest loguje się przez bramkę dostępową na stronę i wszystko gra.
Problem w tym ze teraz mam drugiego laptopa i chciałbym mieć tez internet ale nie wykupując drugiego dostępu do internetu, czy jest jakaś możliwość żeby rozdzielić ten internet co mam w pierwszym laptopie na drugiego laptopa???
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-08, 14:28 ]
Poprawa pisowni.
jak rozdzielić wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak rozdzielić wi-fi
Ostatnio zmieniony 2009-03-08, 14:28 przez djhappy, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: jak rozdzielić wi-fi
A co to ma do podziału internetu?PIONEER1990 pisze:Ustaw IP ręcznie.
Czyli rozumiem że musisz po podłączeniu się do sieci wpisać na stronie www jakiś login i hasło?djhappy pisze:używam laptopa no i ma na nim internet wi-fi włączam go i jest loguje się przez bramkę dostępową na stronę i wszystko gra
Czy jak podłączysz drugiego laptopa, wpiszesz ten sam login/hasło to będzie w nim internet? (oczywiście jak pierwszy będzie wyłączony)
Poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> ale warunkiem internetu na drugim komputerze jest ciągle włączony pierwszy.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak podaje login i haslo.
Oczywiscie dziala internet na drugim kompie kiedy uzyje starego hasła i loginu.
Czy zeby polaczyc te dwa komputery w sieć moge kupic ten specjalny kabel usb czy moge polaczyc sie przez lan???
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-08, 14:30 ]
Poprawa pisowni.
Oczywiscie dziala internet na drugim kompie kiedy uzyje starego hasła i loginu.
Czy zeby polaczyc te dwa komputery w sieć moge kupic ten specjalny kabel usb czy moge polaczyc sie przez lan???
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-08, 14:30 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-03-08, 14:29 przez djhappy, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Najprościej i najtaniej to przez LAN będzie, kabel może mieć do 100 metrów.djhappy pisze:czy moge polaczyc sie przez lan
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak, w większości kabli to jest możliwe. Ale warunkiem jest to, że sterowniki do kabla instalują w systemie wirtualną kartę sieciową na którą udostępnisz internet. No i ich wadą jest cena. O wiele taniej Ci wyjdzie kupno 2 kart LAN oraz kilku metrów skrętki.djhappy pisze:Czy zeby polaczyc te dwa komputery w sieć moge kupic ten specjalny kabel usb czy moge polaczyc sie przez lan???
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)