Czy jest mozliwe wzmocnienie wifi w komórce?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy jest mozliwe wzmocnienie wifi w komórce?
Witam,
Czy jest możliwość wzmocnienia odbioru sygnału WiFi w telefonie typu Nokia E65? Często przebywam w budynku, na którego dachu znajduje się darmowy hotspot. Jednak będąc wewnątrz niego, w żaden sposób nie mogę sie z nim połączyć. Tak więc, czy da się zaingerować w kartę bezprzewodową tego telefonu, aby miała ona większy zasięg?
Pozdrawiam.
Czy jest możliwość wzmocnienia odbioru sygnału WiFi w telefonie typu Nokia E65? Często przebywam w budynku, na którego dachu znajduje się darmowy hotspot. Jednak będąc wewnątrz niego, w żaden sposób nie mogę sie z nim połączyć. Tak więc, czy da się zaingerować w kartę bezprzewodową tego telefonu, aby miała ona większy zasięg?
Pozdrawiam.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Czy jest mozliwe wzmocnienie wifi w komórce?
na pewno nie kupisz do telefonu jakies urzadzenia w stylu anteny ktora podlaczysz do telefonu...w telefonie bodajże mozesz zwiekszyć moc anteny ale nie wiem czy cos to pomoze...eddy3291 pisze:...Tak więc, czy da się zaingerować w kartę bezprzewodową tego telefonu, aby miała ona większy zasięg?
Ostatnio zmieniony 2009-03-10, 07:20 przez krzysiek2106, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najpewniej nie. Zwiększenie mocy raczej negatywnie wpływa na czułość (pomijając czas pracy na baterii).krzysiek2106 pisze:ale nie wiem czy cos to pomoze...
Ja sensownego rozwiązania nie widzę

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jedyne to ingerencja w sam telefon i zamontowanie złącza anteny zewnętrznej.Jo_gurt pisze:Ja sensownego rozwiązania nie widzę![]()
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Bateria to na pewno będzie krócej trzymać...eddy3291 postaw sobie gdzieś Access Pointa jak będziesz miał możliwość i będzie po sprawięJo_gurt pisze:Najpewniej nie. Zwiększenie mocy raczej negatywnie wpływa na czułość (pomijając czas pracy na baterii).
Ja sensownego rozwiązania nie widzę

Ale do tego telefonu nie ma możliwości podłaczenia zewnętrznej anteny a nikt przecież nie będzie rozbierał telefonu aby dorabiać jakieś dodatkowe przyłącza w telefonieYaHooo pisze:Jedyne to ingerencja w sam telefon i zamontowanie złącza anteny zewnętrznej.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-03-10, 09:52 ]
Wycięcie zbędnego autocytatu. Na naszym forum nie cytuje się samego siebie.
Ostatnio zmieniony 2009-03-10, 09:51 przez krzysiek2106, łącznie zmieniany 3 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
krzysiek2106, z AP jest taki problem, że trzeba go gdzieś jeszcze podłączyć 

-
- Stały użytkownik forum
No to jest wręcz oczywiste
Dlatego napisałem jak ma możliwość, bo innego rozwiązania na ten internet w tej Nokii nie widzę 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Wiesz, jak się jest zdesperowanym to możnakrzysiek2106 pisze: a nikt przecież nie będzie rozbierał telefonu aby dorabiać jakieś dodatkowe przyłącza w telefonie

W takim razie bez ingerencji w telefon to można by zrobić jakiś reflektor wokół telefonu skupiający fale radiowe na antenie telefonu.
Pozdrawiam YaHooo