[NEWS] Play Online Prepaid
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: [NEWS] Play Online Prepaid
Play ma jakoś dziwnie te stacje ustawione. Faktycznie osiąga się połączenia nawet z bardzo odległych miejsc. Tam gdzie nie spodziewałbym się sygnału to jest on co prawda bardzo słaby, ale połączenie jest stabilne i szybkie. Z tą stabilnością bywa w niektóre dni gorzej - ale to i blisko i daleko tak samo. Mam też wrażenie z raportów prędkości, że niektóre node są przeciążone.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kąt anten jest inny. Bardziej do pionu idą.pgoral pisze:Play ma jakoś dziwnie te stacje ustawione.

-
- Początkujący użytkownik forum
Proszę mi pomóc zarejestrować się na stronie Play. Kupiłem kartę Play Online na kartę. Podczas rejestracji system podaje, że wysłał na podany numer smsa z kodem jednorazowym, jednak po włożeniu karty do telefonu nie przychodzi żaden kod, ponadto z takiej karty nie można przecież wykonywać połączeń głosowy, te są zablokowane na karcie do internetu. Chcę się zarejestrować aby kontrolować stan na karcie.
-
Hmmmm mi smsy przychodziły od początku normalnie. A program do obsługi połączeń masz jaki? Bo może sms Ci przychodzi - tylko odbiera go modem. A jak przełożysz do telefonu to już nie ma.
Czy też może chcesz się zarejestrować korzystając z dostępu do internetu przez inne źródło a kartę masz cały czas w telefonie?
Napisz coś więcej - jaki modem, jaki system, soft.
Czy też może chcesz się zarejestrować korzystając z dostępu do internetu przez inne źródło a kartę masz cały czas w telefonie?
Napisz coś więcej - jaki modem, jaki system, soft.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przyjdzie po czasie, ale będzie już "przeterminowany". Proponuję połączyć się przez Mobile Partner (Play Online), wejść na stronkę Playa, rejestrować się i w momencie kiedy przyjdzie sms to przyjdzie właśnie na modem i wyświetli to Mobile Partner.borejek3 pisze:Podczas rejestracji system podaje, że wysłał na podany numer smsa z kodem jednorazowym, jednak po włożeniu karty do telefonu nie przychodzi żaden kod
-
Rejestruję się na podłączeniu do innego internetu, a karta w tym czasie włożona jest do telefonu, który wyświetla komunikat, że mogę wykonać z tej karty połączenia tylko alarmowe. Do łączenia przez modem używam programu MobiLink. Co w takim razie powinienem zrobić?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bo pewnie telefon próbuje łączyć się z siecią 2g (u Playa z tym bywa różnie, a karta Play Online nie zaloguje się w roamingu Plusa), oraz telefon nie ma 3g.borejek3 pisze:który wyświetla komunikat, że mogę wykonać z tej karty połączenia tylko alarmowe.
Najlepiej będzie jak sms odbierzesz tak jak to ja.michal napisał.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dokładnie. W celach badawczych możesz spróbować włożyć kartę do telefonu 3G i sprawdzić czy dojdą SMSy. Ale jak będziesz się logował mając ją w modemie to będzie to standardowe i najwygodniejsze oraz sprawdzone rozwiązanie.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak jak robisz też możesz, ale z tego co piszesz wynika, że nie masz zasięgu! Tzn. może i masz, ale telefon nie zalogował się do sieci Playa, ale jest w zasięgu innych sieci i dlatego masz "tylko alarmowe". Spróbuj wymusić tylko 3G.
A najlepiej to ściągnij sobie programik TopNetInfo i tam też możesz odczytywać sms-y (trzeba tylko zaznaczyć opcję).
Co bardzo przydatne możesz też w tym programie korzystać z kodów USSD (o ile Twój modem to umożliwia) i w ten sposób najprościej sprawdzisz stan i ważnosć konta (*155#). Jeśli potrzebujesz więcej informacji (historia połączeń, historia doładowań, itp.) to zarejestruj się.
A najlepiej to ściągnij sobie programik TopNetInfo i tam też możesz odczytywać sms-y (trzeba tylko zaznaczyć opcję).
Co bardzo przydatne możesz też w tym programie korzystać z kodów USSD (o ile Twój modem to umożliwia) i w ten sposób najprościej sprawdzisz stan i ważnosć konta (*155#). Jeśli potrzebujesz więcej informacji (historia połączeń, historia doładowań, itp.) to zarejestruj się.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Coś TNI i E160 z tymi USSD nie chce działać jak powinien. Jeszcze nie udało mi się wysłać USSD z TNI i E160.ŁW pisze:Co bardzo przydatne możesz też w tym programie korzystać z kodów USSD

borejek3, a z siecią za pomocą modemu możesz się połączyć z Play Online? Masz zasięg?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A jak modem odpowiada na at+creg=2 at+creg?ja.michal pisze:Coś TNI i E160 z tymi USSD nie chce działać jak powinien.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A nie wiem. Sprawdzę to w przyszłym tygodniu.
W niedziele mam 2 egzaminy.
W niedziele mam 2 egzaminy.

-
Tak przez modem łączę się z Internetem bez problemów będąc cały czas w tym samym miejscu (do tych co pisali o zasięgu).ja.michal pisze:borejek3, a z siecią za pomocą modemu możesz się połączyć z Play Online? Masz zasięg?
Już problem rozwiązałem. Rzeczywiście modem podłączyłem do kompa i smsy przychodzą i są odbierane przez aplikację MibiLink, wcześniej tego nie zauważyłem. Zarejestrowałem się i wszystko działa. Dziękuję bardzo za poświęcony mi czas.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
borejek3, w takim razie rejestruj się przez Play Online z włączoną aplikacją producenta modemu i sms przyjdzie.
-
- Użytkownik forum
PLAY
Wyczytałem tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=14119 że PLAY tak jak ERA ściąga za friko simlocki. Czy ktoś się orientuje - ta opcja dotyczy też modemów?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
radosz5, było na forum ostatnio.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
radosz5 z tego co się orientuje to tak, jednak musisz im troche potruć.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A z tego co ja się orientuję to ściągają wyłącznie z telefonów, modemy to dla nich inna bajka.
Poza tym ściągają sim-locki tylko z tel. kupionych na abonament.
Poza tym ściągają sim-locki tylko z tel. kupionych na abonament.
- cortesolo
- Stały użytkownik forum
A jest ktoś na ty forum komu udało się ściągnąć simlocka z promocyjnego E160 w salonie PLAYa? No i czy zrobili to od ręki czy kręcili nosem?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zadzwoń lub przyjdź do salonów Play w twoim mieście i zapytaj.
Ja jestem przekonany że Ci się nie uda, oczywiście zaproponują Ci zdjęcie regulaminowe za 500zł.
Żaden z operatorów nie zdejmuje blokad z Pre-paid-ów, bo są one subsydiowane, a w przeciwieństwie do abonamentu operator nie ma gwarancji, że otrzyma ich zwrot.
Ja jestem przekonany że Ci się nie uda, oczywiście zaproponują Ci zdjęcie regulaminowe za 500zł.
Żaden z operatorów nie zdejmuje blokad z Pre-paid-ów, bo są one subsydiowane, a w przeciwieństwie do abonamentu operator nie ma gwarancji, że otrzyma ich zwrot.
-
No jeżeli chodzi o abonament to zdejmują za friko. Tak przynajmniej mam w umowie. Ale po skończeniu okresu umowy.
-
- Użytkownik forum
No właśnie a kiedy się "kończy umowa" w PLAY ONLINE na kartę? Czy to znaczy , że nawet za 2 lata nie ściągną mi simlocka za friko?pgoral pisze:No jeżeli chodzi o abonament to zdejmują za friko. Tak przynajmniej mam w umowie. Ale po skończeniu okresu umowy.
Napisałem już do PLEY-a ale odpowiedź jeszcze nie nadeszła.
-
No na kartę to nie wiem czy zdejmują. Zdrowy rozsądek mówi, że nie. Zobacz co pisze w umowie/regulaminie. Obstawiam, że jest tak, że otrzymujesz w promocyjnej cenie bez zobowiązań modem - ale taki tylko działający w Play.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma umowy i nie ściągną simlocka za free bo to oferta na kartę.radosz5 pisze:No właśnie a kiedy się "kończy umowa" w PLAY ONLINE na kartę? Czy to znaczy , że nawet za 2 lata nie ściągną mi simlocka za friko?
-
- Użytkownik forum
Dostałem odpowiedź z BOK - "Uprzejmie informujemy, że możliwość bezpłatnego zdjęcia blokady SIM lock dotyczy jedynie telefonów."
Koniec tematu

Koniec tematu

- Blido
- Guru bezprzewodowy
To dziwne, bo tutaj ktos pisał zupełnie co innegoradosz5 pisze:"Uprzejmie informujemy, że możliwość bezpłatnego zdjęcia blokady SIM lock dotyczy jedynie telefonów."

-
- Stary wyga bezprzewodowy
radosz5, Kumpel był w salonie i z modemu na pre-peid nie zdieli Mu sim-locka .
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
-
- Stały użytkownik forum
Ja dzisiaj byłem w salonie, pracownik spisał imeie (jeden modem na abo z zablokowanym licznikiem
, drugi prepaid), wbił w system, powiedział abym przyszedł po kody po południu wraz z kartami gwarancyjnymi.
Nie wyrobiłem się niestety, jutro będę znał finał sprawy.

Nie wyrobiłem się niestety, jutro będę znał finał sprawy.
-
A u mnie w umowie do modemu pisze, że jak najbardziej mogą zdjąć za friko.
-
- Stały użytkownik forum
Nie ściągają simloków z modemów.
Gość wczoraj wysłał zgłoszenie z imeiami modemów, dzisiaj wpadłem do salonu i pokazał mi maila a w nim ' tylko telefony, z modemów nie ściągamy'
Salon Wrocław, Kościuszki (przy Dworcowej)
Tak więc temat chyba można zakończyć.
Gość wczoraj wysłał zgłoszenie z imeiami modemów, dzisiaj wpadłem do salonu i pokazał mi maila a w nim ' tylko telefony, z modemów nie ściągamy'
Salon Wrocław, Kościuszki (przy Dworcowej)
Tak więc temat chyba można zakończyć.