AP WAP-1965 i internet w Aster
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
AP WAP-1965 i internet w Aster
Nie bardzo wiem jak to skonfugurować, tzn. przycina się i nie wiem jak to dobrze zabezpieczyć. Teraz zebezpieczenie po WEP. Jednak kiedy wpisuję swoje hasło to po ponownym uruchomieniu sieci i sprawdzeniu okazuje się żę komp sam sobie inne dał. AP obsługuę programem Wireless AP 22M Utility. Co można zrobić z tym przycinaniem się, nie można nic zciągnąć z sieci (średnio co 2 min wyrzuca). A i jeszcze jedno nie mogę sie połączyć z tym AP z poziomu przeglądarki żadne IP nie wchodzi.
w załączeniu zrzut ustwień pod windows.
w załączeniu zrzut ustwień pod windows.
-
- Użytkownik forum
Re: AP WAP-1965 i internet w Aster
Tu znajdziesz instalacje tego AP krok po kroku
http://www.cyberstrefa.pl/planet/new_site/glowna/wapy/wap1965.htm
http://www.cyberstrefa.pl/planet/new_site/glowna/wapy/wap1965.htm
-
- Użytkownik forum
Nie zakladam nowego tematu bo takze mam problem z tym AP.
Chcialem sobie stworzyc siec domowa z kompa stacjonarnego na laptopa. Mam urzadzenie PLANET WAP 1965, jednak AP i komp stacjonarny sie nie widza... Po podlaczeniu ich obojga kabelkami raz pisze ze szuka jakiegos adresu IP
a po chwili ze kabel sieciowy jest odlaczony.... O co chodzi??
Oczywiscie po instalacju programu konfiguracyjnego nie wykrywa go... nawet po kilkukrotnym uzyciu Refrash...
Dodam że internet mam radiowy...
Teraz to już w ogóle sie nie widza. Moje pytanie brzmi czemu sie nie widza oraz jak to urzadzenie ma wyswietlic mac adresy...?
Chcialem sobie stworzyc siec domowa z kompa stacjonarnego na laptopa. Mam urzadzenie PLANET WAP 1965, jednak AP i komp stacjonarny sie nie widza... Po podlaczeniu ich obojga kabelkami raz pisze ze szuka jakiegos adresu IP

Oczywiscie po instalacju programu konfiguracyjnego nie wykrywa go... nawet po kilkukrotnym uzyciu Refrash...
Dodam że internet mam radiowy...
Teraz to już w ogóle sie nie widza. Moje pytanie brzmi czemu sie nie widza oraz jak to urzadzenie ma wyswietlic mac adresy...?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Może komputery są ustawione na pobieranie adresu z DHCP a serwer DHCPtych IP nie przydziela?zizior pisze:Po podlaczeniu ich obojga kabelkami raz pisze ze szuka jakiegos adresu IP
Ponadto opisz dokładniej z jakiego ISP korzystasz i do jakiego routera ten AP jest podłączony? Może jest tak, że podłączyłeś AP do gniazda RJ45 od swojego ISP a ten ma blokadę na MAC adresy i dlatego Ci te kompy nie działają? Wtedy sam AP nic tu nie pomoże. Będziesz musiał użyć routera z klonowaniem MAC.
[ Dodano: 2008-02-16, 09:23 ]
Co przycina?bosman pisze:Nie bardzo wiem jak to skonfugurować, tzn. przycina się
WEP nie jest dobrym zabezpieczeniem. Najlepiej ustaw WPA lub WPA2.bosman pisze:jak to dobrze zabezpieczyć. Teraz zebezpieczenie po WEP
Gdzie widzisz, że dał inne?bosman pisze:Jednak kiedy wpisuję swoje hasło to po ponownym uruchomieniu sieci i sprawdzeniu okazuje się żę komp sam sobie inne dał

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Co to oznacza i jak to zmienic??Może komputery są ustawione na pobieranie adresu z DHCP a serwer DHCPtych IP nie przydziela?
Korzystam z internetu radiowego. Konfiguracja w moim przypadku AP jest taka ze jest podlaczony do kompa, ktory jest połączony z siecia. Jedna karta sieciowa to karta WLAN a druga LAN. AP podłaczony jest do karty LAN, ma udostepniac internet na lapa.Ponadto opisz dokładniej z jakiego ISP korzystasz i do jakiego routera ten AP jest podłączony? Może jest tak, że podłączyłeś AP do gniazda RJ45 od swojego ISP a ten ma blokadę na MAC adresy i dlatego Ci te kompy nie działają? Wtedy sam AP nic tu nie pomoże. Będziesz musiał użyć routera z klonowaniem MAC.
W ogóle to chciałem skonfigurowac AP tak jak w http://www.cyberstrefa.pl/planet/new_site/glowna/wapy/wap1965.htm , jednak nie wykrywa go tak jak jest tam opisane
Kod: Zaznacz cały
Jeśli wszystko zostało poprawnie podłączone i zainstalowane, [b]program konfiguracyjny powinien samoczynnie odnaleźć urządzenia WAP-1965 podłączone do sieci i wyświetlić ich Mac Adresy[/b].
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
na ten temat jest w FAQ - masz też linka w moim podpisiezizior pisze: Korzystam z internetu radiowego. Konfiguracja w moim przypadku AP jest taka ze jest podlaczony do kompa, ktory jest połączony z siecia. Jedna karta sieciowa to karta WLAN a druga LAN. AP podłaczony jest do karty LAN, ma udostepniac internet na lapa.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
a ma ktoś może oprogramowanie do planet wap 1965 i chciałby sie podzielic ze mną bo ja kupiłem używki i nie mam płyty a na stronie producenta nie ma z góry dzięki
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
payu87, do obsługi AP nie jest potrzebne żadne oprogramowanie.
-
http://www.cyberstrefa.pl/planet/new_si ... ap1965.htm na tej stronie pisze ze jest potrzebny program do konfiguracji
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
I tyle jest ci potrzebneWymagane Oprogramowanie:
Aby móc dokonać konfiguracji WAP-1965 komputer powinien być wyposażony w przeglądarkę internetową obsługującą JavaScript

-
dziękuje bardzo za pomoc