To można ustawić w Menadżerze Zadań koligację procesu na 1 rdzeńkrystianb pisze:Albo głupieje przy 2 rdzeiach.

Moderator: Moderatorzy
To można ustawić w Menadżerze Zadań koligację procesu na 1 rdzeńkrystianb pisze:Albo głupieje przy 2 rdzeiach.
Kod: Zaznacz cały
Producent Chipsetu: VIA; Zintegrowana karta graficzna: UniChrome Pro 64MB; Ilość złącz PCI: 1; Ilość złącz dla urządzeń SATA: 1; Ilość złącz dla urządzeń ATA: 2; Szybkość interfejsu ATA: 133; Zintegrowana karta dźwiękowa: AC97 6 kanałów; Zintegrowana karta sieciowa: 10/100 Mb; Złącza USB: 6; Złącza wej/wyj: dla modułu LVDS; SIR; SPDIF; S-VIDEO; TV-Out; VIP0 Port;
Coś na Atherosie.danielmiller pisze:nie_wiem jaką karte wifi kupić
Jeśli ograniczysz się do Win2000/XP/Vista/2k3 to nie. Oczywiście trzeba dopasować moc obliczeniową kompa.danielmiller pisze:Czy będzie to chodziło dużo gorzej niż w Debianie??
To jest na mój gust SO-DIMMTylko tak się zastanawiam czy to miniPCI czy slot na ram?
Bardzo dobra karta.danielmiller pisze:Czy ta karta się nada?
Niestety pod Lennym jest z tym problem.danielmiller pisze:Karta musi chodzic pod debianem
Gdzieś widziałem specyfikacje podobnej płyty i miała gniazda i so-dimm i minipci, przecież płyta główna ma 2 strony tam też jest miejscePatryk_ pisze:To jest na mój gust SO-DIMM
danielmiller pisze:jak tą kartę ustawić w tryb AP??
Kod: Zaznacz cały
iwconfig wlan0 mode managed
iwconfig wlan0 essid TWOJ_SSID
iwconfig wlan0 rate auto
iwconfig wlan0 key s:KLUCZ_WEP
ifconfig wlan0 up
Oprogramowaniem producenta karty (SoftAP) o ile takie zastosowanie karty przewiduje. I nie mówimy to o trybie AdHoc.danielmiller pisze:Ok to są polecenia na linuxa. A na windowasa?
Na pewno. Poza tym taką opcję muszą udostępniać sterowniki karty. Pod Windows mało jest takich kart jednak. O wiele większe możliwości mają sterowniki do kart pod Linuxem.danielmiller pisze:Na pewno, nie da się tego zrobić z poziomy konsoli w Windowsie??
Zasilacz może paść od starości. A może prościej kupić jakiś AP (np. Tp-link WA501G) i mieć spokój z trybem SoftAP karty który nie zawsze działa.danielmiller pisze:Tylko czy stary zasilacz to pociągnie