Ale prowizorka działa najlepiejja.michal pisze:ten modem + kabel + podłoga wygląda niebezpiecznie.

Moderator: Moderatorzy
Ale prowizorka działa najlepiejja.michal pisze:ten modem + kabel + podłoga wygląda niebezpiecznie.
Picola nam nie zabrakłoja.michal pisze:CocaColą
Generalnie nie polecam anten z allegro bo to najczęściej szmelc zrobiony w garażu a co do jego parametrów to najczęściej są kilkakrotnie zawyżone.tomok7 pisze:Na allegro znalazłem taką
Jeżeli tak uważasz to sobie kup.tomok7 pisze:.A do tej anteny to mam dobre zdanie kolega miał podobną sytuacje jak ja kupił tą antene
Ściema jakich mało a o tym 14.4Mbps to już bez komentarza pozostawię. W innym miejscu pisze że najlepiej działa na 1.8-1.9GHz a nasz UMTS jest na 2.1GHz więc pewnie największy zysk ma na 1.8 a na 2.1 może mieć już znacznie mniej a to że nadaje się również do 2.4GHz to ....... szkoda słów.tomok7 pisze:Ta pewnie też nie należy do najlepszych co?.Możliwe że ma ona 17dBi??
Kod: Zaznacz cały
Zestaw taki, po zamontowaniu go do dowolnego modemu GSM znacznie poprawia, lub (jesli wcześniej nie było zasięgu) umożliwia podłączenie sie do sieci GSM (rownież UMTS i HSDPA) oraz korzystanie z sieci z predkościami nawet 14,4Mbps!
Downlink naszego UMTSu jest na 2.1 GHz (dokładnie to 2110-2170 MHz),ale uplink leży dużo niżej (1920-1980 MHz - Orange najniżej,Play najwyżej),a dobierając antenę trzeba patrzeć przede wszystkim na paramatry w paśmie uplinku.wojteks pisze:a nasz UMTS jest na 2.1GHz