Zamknięty wątek
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zamknięty wątek
Kapłani tajemnej wiedzy bezprzewodowego internetu wyżalili się że na forum pojawił się zieleniec i zporoponował skonfigurowanie neta w 2 krokach, podczas gdy oni w całej swojej mądrości zawsze robili to w 14L:)
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=152873#152873
Pozdrawiam moderatorze szanowny - proszę się o moje rachunki nie martwić i zgłębiać tajniki bezprzewodowych kabli:)
Z szacuneczkiem
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=152873#152873
Pozdrawiam moderatorze szanowny - proszę się o moje rachunki nie martwić i zgłębiać tajniki bezprzewodowych kabli:)
Z szacuneczkiem
-
Re: Zamknięty wątek
Tak zrób, bo przecież prawda jest tylko jedna i nasza:)))))paszczak pisze:Prośba do admina / moderatora: zróbcie jak w tytule, please
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Nikt się nie martwi o Twoje rachunki. Martwimy się o rachunki innych użytkowników.cjanek pisze:proszę się o moje rachunki nie martwić
O CSD możesz poczytać tu: >Klik do Wiki< Skoro u nas na forum tego nie znalazłeś.
Cytuję zatem za Wiki: "opłata pobierana jest więc za czas w którym połączenie jest aktywne, a nie za faktycznie przesłana ilość danych."
Można to zrobić jednym krokiem, instalując <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>cjanek pisze:pojawił się zieleniec i zporoponował skonfigurowanie neta w 2 krokach
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czy my mamy coś przeciwko nowym na forum? Nie. Ale jak widzimy, że istnieje niebezpieczeństwo tego, że z Twojej konfiguracji wyjdą wielkie rachunki to zwracamy Ci uwagę oraz innym użytkownikom. Zapewne przeczytałeś to co Ci BliSki napisał. Więc wiesz, że jak przypadkiem nie będzie możliwości połączenia poprzez APN (co się wbrew pozorom często zdarza, że modem się nie może połączyć) to Twoja konfiguracja połączy się po CSD. A nawet w przypadku iPlus Managera się na naszym forum zaleca utworzenie nowego profilu i wyłączenie łączenia po CSD w przypadku braku możliwości nawiązania połączenia przez APN.cjanek pisze:na forum pojawił się zieleniec i zporoponował skonfigurowanie neta w 2 krokach, podczas gdy oni w całej swojej mądrości zawsze robili to w 14L:)
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
I użyłeś do tego aplikacji a ja robię to bez niejcjanek pisze:skonfigurowanie neta w 2 krokach, podczas gdy oni w całej swojej mądrości zawsze robili to w 14L:)

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dokładnie tak. To tak jak zamiast samemu wymienić koło w samochodzie dzwoni się po serwisJaco pisze:użyłeś do tego aplikacji a ja robię to bez niej

Mamy zamiast 14 kroków tylko dwa

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Najpewniej z tej konfiguracji nic nie wyjdzie aczkolwiek jak będzie nadgorliwy user i znajdzie numer do CSD to nie będzie już tak ciekawie.
A na marginesie ja wole zrobić 14 kroków i wiedzieć, że jest dobrze a nie dwa które mogą mnie do runy finansowej sprowadzić.
A na marginesie ja wole zrobić 14 kroków i wiedzieć, że jest dobrze a nie dwa które mogą mnie do runy finansowej sprowadzić.
-
Jak ktoś zrobi tak jak napisałem to zapłaci tyle ile trzeba.Sundance_kid pisze: A na marginesie ja wole zrobić 14 kroków i wiedzieć, że jest dobrze a nie dwa które mogą mnie do runy finansowej sprowadzić.
Ja płace po bożemu 45 zł i nie mam żadnych kłopotów.
Wydaje mi się za to, że fakt, iż ktoś jest stałym bywalcem forum, nie upoważnia go do obrażania nowych uczestników forum. Szczególnie (jak się okazuje) że nie ja bzdury pisałem.
pozdrawiam
- Jaco
Gdybyś nie miał zaznaczonej opcji ,,Domyślne APN,, ,,Internet,, inaczej byś rozmawiał z nami. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
cjanek sorka dałeś pół konfigurację CSD. Nie neguje Twoich dobrych chęci ale doczytaj jeszcze trochę i potem pisz.

Nie ty pierwszy nie ostatni. Każdy czasem z taką bzdurą wyleci że najlepiej to się zapaść pod ziemie i udawać, że jakies włamanie na konto było, że to nie ja pisałam/emcjanek pisze:Szczególnie (jak się okazuje) że nie ja bzdury pisałem.

A kto tu kogo obraża? Rozwiniesz to?Wydaje mi się za to, że fakt, iż ktoś jest stałym bywalcem forum, nie upoważnia go do obrażania nowych uczestników forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc podaj konkretnie co masz na myśli, kto pisał bzdury. A nie jakieś ogólniki.cjanek pisze:Szczególnie (jak się okazuje) że nie ja bzdury pisałem.
O to samo się pytam.Sundance_kid pisze:Rozwiniesz to?
Pozdrawiam YaHooo 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
cjanek, bez obrazy, ale kto zatem pisał? Bo przeczytałem cały twój poradnik http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=152873 i widzę że polecasz tam czytelnikom łaczyc się przez coś-jak-CSD (bo CSD to nawet nie było) i wpisywać jakieś hasła z sufitu. Udało Ci się połączyć tylko dlatego że zapomniałeś zmienić APN (na screenie wyraźnie widać pole Łącz domyslnie przez: APN Internet.cjanek pisze:nie ja bzdury pisałem.
Jeśli miałeś na myśli dodatkowe opłaty za CSD, to raczej by nie rozmawiał. Bo w Play Online nie działa CSDJaco pisze:Gdybyś nie miał zaznaczonej opcji ,,Domyślne APN,, ,,Internet,, inaczej byś rozmawiał z nami.

- Jaco
No to wszystko jasneBlido pisze:w Play Online nie działa CSD

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Żeby połączyć się po CSD trzeba wpisać konkretny numer, nawet nie pamiętam jaki to był numer dla Plusa. Ale to nie jest numer telefonu karty SIM w modemieBlido pisze:polecasz tam czytelnikom łaczyc się przez coś-jak-CSD (bo CSD to nawet nie było)

Czyli widać, że w Play coś takiego nie szkodzi.Blido pisze:w Play Online nie działa CSD![]()
Pozdrawiam YaHooo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Internet: 123 lub +48601100123YaHooo pisze:nawet nie pamiętam jaki to był numer dla Plusa
WAP: 234 lub +48601100234
EDIT
Uwaga! Za połączenia przez te numery jest opłata za czas połączenia a nie przesłane dane. Niejest to wliczone w żaden abonament.
Proponuję nie sprawdzać.

Ostatnio zmieniony 2009-03-22, 13:38 przez ja.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ale jak ktoś ma poczte głosową i autoconnect ustawi to równie dobra tragedia będzie. Oczywiście w sieci innej niż play, tu chyba wszelkie połączenia głosowe w tym CSD są zablokowane.YaHooo pisze:Żeby połączyć się po CSD trzeba wpisać konkretny numer, nawet nie pamiętam jaki to był numer dla Plusa. Ale to nie jest numer telefonu karty SIM w modemie
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli widać, że to nie jest żaden numer telefonu karty SIM.ja.michal pisze:Internet: 123 lub +48601100123
WAP: 234 lub +48601100234
Też racja. Tylko modem będzie próbował nawiązać transmisję danych(?) na czyjś numer za pomocą komendy ATD numer (ze średnikiem albo bez, tego nie wiem). I nawet nie wiem jak to by zadziałało.krystianb pisze:Ale jak ktoś ma poczte głosową i autoconnect ustawi to równie dobra tragedia będzie.
Pozdrawiam YaHooo