"Telefon bez umowy" w Erze

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DariusD
Początkujący użytkownik forum

"Telefon bez umowy" w Erze

Post autor: DariusD »

Witam :)

Trzy dni temu w Erze rozpoczęła się promocja "Telefon bez umowy", która może zainteresować Forumowiczów - Era obniżyła bowiem ceny na niektóre modele telefonów i modemów GSM w opcji bez konieczności podpisywania umowy i brania abonamentu.
Źródło: http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... _umowy_new

PS: Ogólnie znalazłem to przypadkiem, gdy wczoraj przeszukiwałem sieć Googlem - szukałem Huawei'a E870 w jakiejś rozsądnej cenie i... znalazłem :D Chodzi o to, że dzięki promocji kupiłem dziś ten modem za 299zł, na 2-letniej gwarancji i z możliwością zdjęcia simlocka za free.
Przed zakupem pojeździłem jednak trochę po Warszawie (byłem w 2 sklepach i w 2 salonach Ery) i jakby mogło się wydawać promocja tak szybko się skończyła, jak się zaczęła :P Na szczęście nie poddałem się i w następnym punkcie Ery udało mi się zakupić ten modem :)
Sorki za zbytnie egzaltowanie się tym zakupem, ale naprawdę cieszę się, że kupiłem go za niewygórowaną cenę, no i że działa oczywiście :) (pomimo paru problemów z konfiguracją i dostosowaniem).
Mam nadzieję, że zainteresowani sprawą też skorzystają z okazji :)

Pozdrawiam i chciałem na koniec powiedzieć, że to forum jest świetne - wiele już się z niego dowiedziałem :) Tak trzymajcie! :brawa:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: "Telefon bez umowy" w Erze

Post autor: Sundance_kid »

DariusD fajny news. Ciekawe jak z dostępnością. Znalazłam Nokię 3220 za śmieszną cenę. Tylko ciekawe czy gdzieś ją dostanę :(
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

DariusD pisze:Chodzi o to, że dzięki promocji kupiłem dziś ten modem za 299zł, na 2-letniej gwarancji i z możliwością zdjęcia simlocka za free.
Czyli kupujesz w salonie modem (bez umowy), a potem zdejmują Ci simlocka za darmo :zdziwko: Jeśli tak to bardzo fajna oferta :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
DariusD

Sundance_kid pisze:DariusD fajny news. Ciekawe jak z dostępnością. Znalazłam Nokię 3220 za śmieszną cenę. Tylko ciekawe czy gdzieś ją dostanę :(
Dzięki ;) Ja, jak już napisałem byłem w 4 sklepach Ery, zanim udało mi się kupić ten modem. W trzech z nich nie mieli już tego modelu, a w jednym konsultanci byli bardzo bliscy stwierdzenia, że nie ma takiej promocji :rotfl: więc widać, że z dostępnością może być kłopot (ale piszę tu jedynie o przypadku tego Huawei'a). W salonie gdzie go kupiłem zostało już wtedy ostatnie 10 sztuk modemu. Jak sprawa się ma z telefonami - niestety nie wiem. Najlepiej pojeździć po różnych punktach Ery i się popytać :)
YaHooo pisze:Czyli kupujesz w salonie modem (bez umowy), a potem zdejmują Ci simlocka za darmo :zdziwko: Jeśli tak to bardzo fajna oferta :ok:
Dokładnie tak :D Nawet w regulaminie tej promocji jest tak napisane (dokładniej to dają Ci kod odblokowujący, który ja akurat wpisałem w aplikacji Blueconnect'a przy pierwszym użyciu, bo wsadzony miałem SIM od Playa).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

DariusD pisze:Dokładnie tak :D
No to jak dla mnie oferta super :ok: Jak ktoś szuka modemu to niech się spieszy ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Co do Ery. Byłem dziś w BlueCity. W Playu ruch w Erze totalna pustka. :]
Awatar użytkownika
DariusD

ja.michal pisze:Co do Ery. Byłem dziś w BlueCity. W Playu ruch w Erze totalna pustka. :]
Tak samo było w Złotych Tarasach lub w Promenadzie (nie pamiętam w którym, ale na pewno w którymś z tych :P ). Jak szedłem do salonu Ery to przechodziłem obok stoiska Play i sam się zdziwiłem, gdy zobaczyłem tam spory tłum ludzi.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

DariusD pisze:gdy zobaczyłem tam spory tłum ludzi.
Nie dziw sie, play znalazło wręcz zabójczy sposób na konkurencje. Fresh z własnym numerem się nazywa. A wracając do tematu to tylko na modemy popatrzyłem to są całkiem smakowite kąski do zgarnięcia, ikonka 1.8 za 150zł tylko tutaj pewnie nieźle się trzeba nalatać żeby dorwać, z gt maxem 7.2 za 200zł raczej tego problemu nie będzie, sam się nad wymianą 3g+ zastanawiam, bo przy exloatacji 10GB/mc pewnie zbyt długo nie pociągnie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

krystianb pisze:bo przy exloatacji 10GB/mc pewnie zbyt długo nie pociągnie.
Moja Ikonka ma ~0,5 TB nabite (a ile dodatkowo przez poprzedniego własciciela to nie wiem),i jak na razie zero oznak utraty czułosci,mocy wyjściowej,etc. :)
Najgorsze pod tym względem są grzejące się modemy typu "zmieśc jak najwięcej elektroniki w pendrajwie " :] (no i oczywiście telefony),ale E160 daje radę b.dobrze jak na razie.
Awatar użytkownika
DariusD

krystianb pisze:Nie dziw sie, play znalazło wręcz zabójczy sposób na konkurencje. Fresh z własnym numerem się nazywa.
Tak właśnie sobie pomyślałem, że chodzi o tą nową taryfę Fresh :]
krystianb pisze:A wracając do tematu to tylko na modemy popatrzyłem to są całkiem smakowite kąski do zgarnięcia, ikonka 1.8 za 150zł tylko tutaj pewnie nieźle się trzeba nalatać żeby dorwać, z gt maxem 7.2 za 200zł raczej tego problemu nie będzie,
Ogólnie ta promocja wypada korzystnie cenowo :) Innymi modemami się wprawdzie nie interesowałem, ale wiem, że na moim Huawei'u oszczędziłem jakieś 200-250zł :D
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Era tutaj robi dobry manewr. Wie, że teraz to już nie pójdzie to sprzedaje póki będzie miała z tego jakikolwiek zysk.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Mnie troche zastanawiają niekóre ceny, choćby gtmax 1.8 za 600zł (choć pewnie magiczną sztuką jest go znaleźć), a ikonka 1.8 za 150 która jest na usb i się nadaje do nowych kompów. Szkoda, że nie wpadli na pomysł że surfrera w jakiejś ludzkiej cenie puścić.
Jak by ktoś chiał obejrzeć http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _umowy.pdf
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Hehe. GT Max 7.2 po 199zł a GT Max 1.8 po 599zł. :rotfl:
ODPOWIEDZ