E-konto w volkswagen bank direct
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
E-konto w volkswagen bank direct
Hejka,
opłaca mi się założyć konto w tym banku? Bo tak jak przeglądałem ofertę, wydaje się ok, ale najlepiej byłoby usłyszeć coś więcej od kogoś, kto już tam ma konto.
opłaca mi się założyć konto w tym banku? Bo tak jak przeglądałem ofertę, wydaje się ok, ale najlepiej byłoby usłyszeć coś więcej od kogoś, kto już tam ma konto.
-
- Stały użytkownik forum
Re: E-konto w volkswagen bank direct
Chyba jest to jeden z banków, gdzie mój brat ma konto, a to znaczy, że na pewno nie jest najgorsze.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dużo danych nie podałeś więc ciężko Ci doradzićhanek pisze:opłaca mi się założyć konto w tym banku?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stały użytkownik forum
No więc tak, zależy mi na tym, żeby prowadzenie rachunku było za darmo, przelewy też, polecenie zapłaty podobnie (nieduże jednorazowe opłaty są jeszcze do zaakceptowania, ale nie chcę, żeby co miesiąc mi znikały pieniądze z konta). Dobrze by było, żeby konto było jakoś tam oprocentowane, no i żebym mógł wszystko załatwiać przez neta. To chyba by było na tyle
Alcek, to może podpytaj brata, czy jest zadowolony z tego banku, co? W sensie - formalności czy są w miarę szybko załatwiane itp.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
hanek, wszystkie te twoje wymagania spełnia w zasadzie mBank. Kwestia tego co to znaczy "jakoś tam oprocentowane". Niestety, teraz ciężko o dobry procent (chyba, że w monopolowym). Generalnie na rachunkach rozliczeniowych to są jakieś nędzne ochłapy. Dobrze jest patrzeć na rachunki oszczędnościowe, jeśli przewidujesz, że zawsze masz jakąś rezerwę.
Zobacz co tam ma jeszcze Getin Bank, bo mieli całkiem niezłą ofertę.
- spiro
- Użytkownik forum
Przychylam się do zdania przedmówcy, prowadzenie konta i karta electron jest w mbanku za darmo. Na ekoncie nie ma zadnego oprocentowania, zaś za realizację PZ jest pobierana opłata 1pln/mies niezależnie od ilość przelewów w ramach usługi.
Poza tym darmowe konto bardzo często jest przykrywką innych opłat, jak np za wydanie/używanie karty, np. alior bank, intelligo.
Jeśli lubisz motoryzacyjne banki to warto obejrzeć ofertę toyoty. getin też ma fajną ofertę dotyczącą konta (mimo małego haczyka związanego z kartą). Niestety bez wnikliwego zapoznania się z regulaminami i opłatami się nie obędzie. W innym przypadku można się łatwo sparzyć.
Poza tym darmowe konto bardzo często jest przykrywką innych opłat, jak np za wydanie/używanie karty, np. alior bank, intelligo.
Jeśli lubisz motoryzacyjne banki to warto obejrzeć ofertę toyoty. getin też ma fajną ofertę dotyczącą konta (mimo małego haczyka związanego z kartą). Niestety bez wnikliwego zapoznania się z regulaminami i opłatami się nie obędzie. W innym przypadku można się łatwo sparzyć.
electro spiro contra zanzarra
-
- Stały użytkownik forum
W mBanku np. polecenie zapłaty jest płatne co miesiąc, a eKonto nie jest oprocentowane. Zawsze lepiej mieć oprocentowane konto, zwłaszcza jak się nie chce paść ofiarą tzw. "ukrytych opłat". A gdybym już chciał oszczędzić, to nie bawiłbym się w oszczędnościowe konto, tylko brałbym lokatę, a te w Volkswagen Bank są ok. Co do Getin Banku, znajomy się sparzył, kartę kredytową wysłali mu po prawie 3 miesiącach, a zaczęli liczyć prowizję zanim jeszcze ją dostał, ja dziękujęJo_gurt pisze:hanek, wszystkie te twoje wymagania spełnia w zasadzie mBank. Kwestia tego co to znaczy "jakoś tam oprocentowane". Niestety, teraz ciężko o dobry procent (chyba, że w monopolowym). Generalnie na rachunkach rozliczeniowych to są jakieś nędzne ochłapy. Dobrze jest patrzeć na rachunki oszczędnościowe, jeśli przewidujesz, że zawsze masz jakąś rezerwę.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Wiadomo, ale czy na prawdę te 0,5% (w skali roku!) pokryje jakiekolwiek ewentualne opłaty?hanek pisze:Zawsze lepiej mieć oprocentowane konto

Aktualnie mało która lokata jest faktycznie opłacalna w porównaniu do kont oszczędnościowych. Np w VW masz lokatę do 7%, w Getin masz konto oszczędnościowe 7%. O przewagach konta nad lokatą chyba nie trzeba mówić.hanek pisze:nie bawiłbym się w oszczędnościowe konto, tylko brałbym lokatę
-
- Stały użytkownik forum
No tak, ale np. w Getin Banku masz tylko kilka bezpłatnych bankomatów, a w VW wszystkie. Poza tym o Getin już pisałem i raczej nie zmienie zdania.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
hanek, to są tylko przykłady. No ale rób jak tam uważasz.
- spiro
- Użytkownik forum
hanek, każdy bank ma swoje niuasne w ofercie i wystarczy znaleźć taki który spełnia zadane kryteria. Na szczęscie czasy w których był jeden bank już dawno minęły i teraz masz wybór - to ty decydujesz. Jestem daleki od przekonywania kogokolwiek do mbanku - po prostu znam jego dobre i złe strony. Bo każdy bank takie ma. Kwestią indywidualną jest które cechy przesądzają o atrakcyjności oferty.
electro spiro contra zanzarra
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
I miejsca gdzie są bankomaty bo co mi po koncie w jakimś tam banku gdzie w pobliżu nie mam bankomatu a w niektórych prowizje są dość spore.spiro pisze:Bo każdy bank takie ma. Kwestią indywidualną jest które cechy przesądzają o atrakcyjności oferty.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Faktycznie, bankomaty to potężny argument.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja mam akurat w PKO BP i aby wziąć pieniądze mogę pójść na pocztę o ile jest jest tam czytnik do kart magnetycznych. Na szczęście w mojej miejscowości jest. Opłata to 1,10 gr.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hanek szczerze Ci polecam Volkswagen Bank
Mam tam konto od początku i jestem b.zadowolony
Konkretnie mam 2 konta: Pluskonto, z wyższymi % i e-konto. Żadnych opłat, nawet za tokena, choć teoretycznie w Pluskoncie to kosztuje. Bezpłatna infolinia, w przeciwieństwie do mBanku
A i bezpieczeństwo lepsze niż w mBanku
Wydrukuj sobie formularze do otwarcia konta, wypełnij i wyślij 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ja polecam mBank. Konto praktycznie darmowe, przelewy również (od pewnego czasu nawet zewnętrzne). Ja akurat płacę 1zł/miesiąc bo mam aktywne polecenie zapłaty. Jedyną wadą jest zerowe oprocentowanie na ROR, ale jak ktoś juz wspominał, co za różnica czy dostanie się 0,5% czy 0%
. Razem z eKontem można sobie aktywować eMax - konto oszczędnościowe, tam jest oprocentowanie 4,5 czy coś koło tego. Duży plus dla mBanku to również fundusze inwestycyjne bez prowizji - ale to raczej nie na ta chwilę
(fajnie było odczuć początek kryzysu na własnej skórze)
. Także sporo bankomatów - BZ WBK, Euronet, Cash4You itp. sporo tego jest. W mojej mieścinie jest łącznie 6 bankomatów z których mogę bez prowizji wypłacić kasę z mBanku. Dla porównania PKO ma tylko dwa
.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A ja polecam to porównanie: http://forum.laptopy.info.pl/f15/kalkul ... ych-28388/
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Stały użytkownik forum
Beznadziejne oprocentowanie. Ja mam konta w mbanku - ze względu na poręczny serwis transakcyjny i w polbanku, ze względu na wyższe oprocentowanie na koncie oszczędnościowym. Prowadzenie konta i przelewy w obu przypadkach za free.Blido pisze:Ja polecam mBank. Konto praktycznie darmowe, przelewy również (od pewnego czasu nawet zewnętrzne). Ja akurat płacę 1zł/miesiąc bo mam aktywne polecenie zapłaty. Jedyną wadą jest zerowe oprocentowanie na ROR, ale jak ktoś juz wspominał, co za różnica czy dostanie się 0,5% czy 0%. Razem z eKontem można sobie aktywować eMax - konto oszczędnościowe, tam jest oprocentowanie 4,5 czy coś koło tego. Duży plus dla mBanku to również fundusze inwestycyjne bez prowizji - ale to raczej nie na ta chwilę
(fajnie było odczuć początek kryzysu na własnej skórze)
. Także sporo bankomatów - BZ WBK, Euronet, Cash4You itp. sporo tego jest. W mojej mieścinie jest łącznie 6 bankomatów z których mogę bez prowizji wypłacić kasę z mBanku. Dla porównania PKO ma tylko dwa
.
-
A gdzie tam Volkswagen BankBliSki pisze:polecam to porównanie: http://forum.laptopy.info...ankowych-28388/

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Jestem ateistągreenfrog pisze:Dużo wyznawców mBanku tu widać
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Wyznawców zaraz... Ludzie, odrobinę umiarkowania, a nie od razu jakieś skrajności. Idąc twoim tokiem rozumowania, mBank to twój zaprzysiężony wróg i nienawidzisz go całym sercem i kawałkiem wątroby?greenfrog pisze:Dużo wyznawców mBanku tu widać
-
Bo nie ma tu oceny Volkswagen Banku, tylko polecanie mBankuBlido pisze:ktoś poleca jakiś konkretny bank

Ateista to osoba głęboko wierząca , że Boga nie ma ,więc nie jest niewierząca - jest wyznawcąBlido pisze:Jestem ateistą

TO JEST TWÓJ TOK ROZUMOWANIAJo_gurt pisze:Idąc twoim tokiem rozumowania, mBank to twój zaprzysiężony wróg i nienawidzisz go całym sercem i kawałkiem wątroby?

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Zastanów się może co piszesz. Jak można wyznawać nieuznawanie jakiejś teorii? Równie dobrze ja mogę Ciebie teraz nazwać wyznawcą nieistnienia krasnoludków (bo chyba w nie nie wierzysz, co?greenfrog pisze:Ateista to osoba głęboko wierząca , że Boga nie ma
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Dobra, kolega tutaj się zburzył (i zaczyna już troszkę przesadzać) a rozmowa zeszła w niebezpieczne rejony.
Polecam jakieś bardziej pasujące o tematu forum. Tu zamykam.
Polecam jakieś bardziej pasujące o tematu forum. Tu zamykam.