PLAY ONLINE 5gb modem e160
Moderator: Moderatorzy
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
PLAY ONLINE 5gb modem e160
Witam,
Mam kilka pytań odnośnie internetu Play online 5gb modem e160.
Dziś jest mój pierwszy dzień korzystania z tego internetu, który działa wprost cudownie, transfer ściągania sięga 180kb\s. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, ale mam kilka pytań:
1. Czy limit 5gb starczy na miesiąc?. Mały download (programy, aktualizacje), przeglądanie stron i granie w gry mmo.
2. Czy na takim internecie dam rade pograc w CS 1.6 i inne tego typu gry? Bo słyszałem że mogą byc z tym problemy.
3.Jestem trochę nie kumaty w tych sprawach. Gdzie mogę sprawdzic ile limitu mi zostało? Na stronie PLAY? A może znacie jakiś darmowy program? Proszę o pomoc.
Jeżeli napisałem temat w złym dziale to sorry.
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-03-26, 17:01 ]
Przeniosłem do lepszego działu.
Mam kilka pytań odnośnie internetu Play online 5gb modem e160.
Dziś jest mój pierwszy dzień korzystania z tego internetu, który działa wprost cudownie, transfer ściągania sięga 180kb\s. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, ale mam kilka pytań:
1. Czy limit 5gb starczy na miesiąc?. Mały download (programy, aktualizacje), przeglądanie stron i granie w gry mmo.
2. Czy na takim internecie dam rade pograc w CS 1.6 i inne tego typu gry? Bo słyszałem że mogą byc z tym problemy.
3.Jestem trochę nie kumaty w tych sprawach. Gdzie mogę sprawdzic ile limitu mi zostało? Na stronie PLAY? A może znacie jakiś darmowy program? Proszę o pomoc.
Jeżeli napisałem temat w złym dziale to sorry.
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-03-26, 17:01 ]
Przeniosłem do lepszego działu.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: PLAY ONLINE 5gb modem e160
Odnośnie pierwszego - trudno określić, ale musisz pamiętać że 5GB to przy częstym codziennym kilkugodzinnym przeglądaniu stron może z ledwością starczyć na miesiąc, przy pobieraniu programów, mp3, oglądaniu youtube będzie problem.
Jeżeli będziesz korzystał oszczędnie i rzadko, to wykorzystasz max. połowe - innymi słowy trudno powiedzieć, najlepiej samemu zmierzyć, np. darmowym programem NetMeter
Co do grania - nie wiem, nie gram.
Limity można sprawdzać w programie którym się łączysz, w inym programie (NetMeter itp) oraz na stronie playa.
Jeżeli będziesz korzystał oszczędnie i rzadko, to wykorzystasz max. połowe - innymi słowy trudno powiedzieć, najlepiej samemu zmierzyć, np. darmowym programem NetMeter
Co do grania - nie wiem, nie gram.
Limity można sprawdzać w programie którym się łączysz, w inym programie (NetMeter itp) oraz na stronie playa.
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Ok dzięki bardzo mi pomogłeś. Czekam na inne opinie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja używam neta z play-a około 3 godzin dziennie na przeglądanie stron i wykorzystuje 3, 3,5 GB.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
W <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> jest temat pt. Internet podroznika, tam tez sa pewne dane szacowane co do transferu.
Ostatnio zmieniony 2009-03-26, 19:29 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
w programie ood playa masz statystyki dzienne i miesięczne - pomnóż sobie dzienny razy 30 i juz wiesz ile średnio wykorzystujesz
z góry ostrzegam że po przekroczeniu 5gb play tak zwalnia że transfer nie przekracza 3KB/s
z góry ostrzegam że po przekroczeniu 5gb play tak zwalnia że transfer nie przekracza 3KB/s
http://gersimi.yoyo.pl/phpBB3/ - forum nauki języka angielskiego i niemieckiego
http://gersimi.yoyo.pl - Twój partner w nauczaniu języków
http://gersimi.yoyo.pl - Twój partner w nauczaniu języków
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Ok wielkie dzięki. Można zamknąć temat.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>rossoneri1899 pisze:Można zamknąć temat.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)