O monopolu Microsoftu i pochodnych

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: O monopolu Microsoftu i pochodnych

Post autor: pluskwa_skarzysko »

Blido pisze:To by sugerowało że społeczność forum uznaje Windows za jedyny słuszny system, a wszystkie pozostałe systemy są dla nich po prostu "inne".
Tak jak napisales...statystyki mowia same za siebie..

Z najnowszych danych firmy Net Applications wynika, że systemy operacyjne Windows są coraz mniej popularne. Pod koniec roku 2007 korzystało z nich 90,73% internautów. W roku ubiegłym wynik Windowsów obniżył się do 88,26%.

W tym samym czasie zyskały systemy Apple Mac OS: z 8,03% w roku 2007 do 9,93% w ubiegłym. Nieznacznie, ale jednak wzrosły też udziały systemów zaliczanych łącznie do kategorii Linux: z 0,76% dwa lata temu do 0,83% w roku ubiegłym.

Cytat za http://pclab.pl/news35250.html

Czyli mozna stwierdzic ze Windows jest najpopularniejszym systemem na rynku,a pozostale sa po prostu INNE.

Co do stwierdzenia ze "społeczność forum uznaje Windows za jedyny słuszny system" pozostawiam kazdemu do wlasnej oceny.

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-03-27, 17:26 ]
Wydzielony z tematu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=160374#160374
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

pluskwa_skarzysko pisze:Czyli mozna stwierdzic ze Windows jest najpopularniejszym systemem na rynku,a pozostale sa po prostu INNE.
Mam rozumieć zatem że jesteś jednym z tych którzy klasyfikują systemy operacyjne jako Windows oraz " te inne"? Ja jednym tchem mógłbym wymienić co najmniej kilkanaście systemów operacyjnych, zarówno tych aktualnie używanych jak i "historycznych" .Oczywiście scalając wszystkie wydania Windowsa i Linuxa w jeden system, bo wówczas byłoby ich chyba kilkadziesiąt :P
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko

Ja akurat nie klasyfikuje wyzszosci Windowsa nad innymi systemami.Zle mnie zrozumiales...jestem akurat zwolennikow systemow Mac-a.
Jednak mimo to Windows jest i tak najpopularniejszym systemem-czy sie on komus podoba czy nie.A to ze znasz kilkadziesiat systemow operacyjnych..tylko pogratulowac.
Ale powiedz ile systemow operacyjnych zna przecietny uzytkownik komputera?
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

pluskwa_skarzysko pisze:Ale powiedz ile systemow operacyjnych zna przecietny uzytkownik komputera?
Jeden. Ten, którego używa :P
Ewentualnie słyszał coś o nieprzyjaznym systemie dla h4xx0rooff (czyli o Linuksie) lub o
- użytkownik Windowsa -> utopii z kotkami (Tiger, Leopard itp)
- użytkownik MacOSa -> utopii z grami (bo do grania tylko Win).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jo_gurt pisze:Jeden. Ten, którego używa
Nie ma się czego dziwić. Po co zwykłemu użytkownikowi komputera znajomość różnych systemów ;) Jak w pracy działa na Windows, kafejce internetowej i w domu też. Jak się nie jest dociekliwym to wystarczy jeden system.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Jo_gurt pisze:Jeden. Ten, którego używa :P
Albo i wcale. Myślałem że padnę kiedyś w Vobisie, kiedy usłyszałem jak inna klientka poprosiła o "wygodną" myszkę do komputera marki Vista :rotfl:

[ Dodano: 2009-03-27, 15:30 ]
pluskwa_skarzysko pisze:jestem akurat zwolennikow systemow Mac-a.
Apple... Może niech już zostanie jak jest, niech lepiej Microsoft trzyma świat za mordę ;)
Jeszcze będziemy musieli uzyskać zgodę Apple na uzywanie litery "i" i pisać ją za każdym razem i™ :hyhy:
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko

iMoze iMasz iRację
ODPOWIEDZ