System Windows nie może wykryć modemu telefonicznego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
System Windows nie może wykryć modemu telefonicznego
Cześć. Mam taki problem. Zrobiłem sobie połączenie z Internetem przez komórkę podłączoną przez Bluetooth i wszystko działało jak należy bez żadnych problemów. Jednak po reinstalacji systemu nie mogę się połączyć. W punkcie kreatora w którym wybierałem modem, nie ma żadnych modemów i mam komunikat "System Windows nie może wykryć modemu telefonicznego". Telefon jest sparowany i uwierzytelniony, modem figuruje w menedżerze urządzeń jako "Standardowy modem Bluetooth". Połączenie Bluetooth działa - mogę przesyłać pliki w obie strony. Modem odpowiada prawidłowo - kwerenda modemu we właściwościach modemu z menedzera działa. Wpisałem ciąg właściwy dla Plusa, to jest "+CGDCONT=1, "IP","internet"". Wszystkie usługi Bluetooth telefonu, w tym Dial-Up są zaznaczone. Telefon to Nokia N70, sterownik Bluetooth to Widcomm wbudowany w Windows, system operacyjny Windows Vista Home Basic SP1, komputer Dell Studio 1537.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: System Windows nie może wykryć modemu telefonicznego
Sprawdź w msconfig czy :
Miałem ten sam problem po optymalizacji Visty Home Basic. Po włączeniu tych usług wszystko działało bez problemów.
Kod: Zaznacz cały
Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego - Wyłączony
Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny - zdecydowanie Wyłączony
-
- Początkujący użytkownik forum
Akurat te usługi miałem włączone, ale robiłem ostatnio porządek i musiałem jakąś inną funkcję wyłączyć. Gdy przywróciłem system do stanu na chwilę po reinśtalacji to modem został wykryty. Można jakoś doprowadzić usługi do ustawień fabrycznych?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Chyba jedynie ręcznie. To może Ci pomóc: http://www.look.pun.pl/uslugi-systemowe ... ta-743.htmCzarek9999 pisze:Można jakoś doprowadzić usługi do ustawień fabrycznych?