Moderator: Moderatorzy
Nie koniecznie. A co z GPRSowcami? Ci by mieli bezlimitowe umowyszalony pisze:Moim zdaniem jak Plus bylby uczciwy to by lejek ustawil na np 64kb/s i byloby ok
Niestety jest wiele prawdy w tym co piszeszszalony pisze:bo wedlug mnie to czysta manipulacja i robienie z klientow "idiotow" !!!
Ale dla nich to wystarczająca kara, że mają GPRS przez cały czas...Sundance_kid pisze:A co z GPRSowcami? Ci by mieli bezlimitowe umowy
Tak, tylko co z siecią? Ci "poszkodowani GPRSowcy" zapchali by całkowicie sieć, a nie byłoby to trudne, bo GSM ma bardzo małą pojemność. Moim zdaniem ograniczenie powinno być zależne od technologii. Na HSDPA powinno być co najmniej 128kb/s po limicie. 32kb/s to dobre dla EDGEszalony pisze:Ci co maja tylko gprs/edge i tak sa poszkodowani w stosunku do tych co maja 3Gwiec jakby oni nie mieli limitow to by byla taka rekompensata
Ale co wtedy jak user podróżuje i cały czas jest w zasięgu HSDPA, a przekroczy limit na GPRS...Blido pisze:Na HSDPA powinno być co najmniej 128kb/s po limicie.
Blido miał chyba na myśli, że jak jesteś na 3g to masz 128kb/s a jak zalogujesz sie na egde to 32...YaHooo pisze:Ale co wtedy jak user podróżuje i cały czas jest w zasięgu HSDPA, a przekroczy limit na GPRS...
Dokładnie to miałem na myśli. Przecież to chyba byłoby technicznie możliwe. Przypisać każdej technologii oddzielne limity.krystianb pisze:Blido miał chyba na myśli, że jak jesteś na 3g to masz 128kb/s a jak zalogujesz sie na egde to 32...
Moim zdaniem to możliweBlido pisze:Przecież to chyba byłoby technicznie możliwe.
Tak, ale na 2G strony i tak wczytuja se wolniej niż nawet na wolniejszym 3G. GSM ma bardzo wysokie pingi.Sundance_kid pisze:Tylko pytanie po co ten myk. Skoro wystarczy przestawić na 2G i jest większa prędkość.
Operatorzy niestety nie wiedza co to logikaszalony pisze:logika sugeruje ze powinno byc odwrotnie - na 3G wieksze predkosci a tu zoonk
Aż sprawdzę to za jakiś czas jak mi założą limitSundance_kid pisze:Skoro wystarczy przestawić na 2G i jest większa prędkość.
Właśnie temu może nie warto łączyć się po 2G, bo strony będą pewnie się wczytywać w podobną prędkością.Blido pisze:Tak, ale na 2G strony i tak wczytuja se wolniej niż nawet na wolniejszym 3G. GSM ma bardzo wysokie pingi.
Zależy jakie, bo jak będzie jeden duży jpeg to szybsze łącze z dużym pingiem lepiej sobie poradzi.YaHooo pisze:bo strony będą pewnie się wczytywać w podobną prędkością.
A ile jest takich stron?krystianb pisze:Zależy jakie, bo jak będzie jeden duży jpeg to szybsze łącze z dużym pingiem lepiej sobie poradzi.
Dokładnie tak jest. Dlatego mi EDGE mało kiedy strony wczytują się z max prędkością. Użycie łącza jest na poziomie 80-100kb/s.Blido pisze:Większość stron składa się z ogromnej ilości różnych elementów, grafiki etc, a im więcej elementów tym więcej zapytań i pingi odgrywają większe znaczenie.
Ja złożyłem, nie pomogła. (nazywała sie wypowiedzenie)blondes2 pisze:A moze by tak zlozyc petycje do plusa?
Nie ma i raczej nie będzie.blondes2 pisze:a slyszal moze ktos o usludze CDMA w iPlusie?
To pozwala jeszcze na jakieś ale już 16kb/s Ery już niekicek pisze:64kpbs bo limicie pozwala jeszcze na jakieś działanie.
Owszem,ale szkoda,że Orange teraz tnie z tak aptekarską dokładnościąkicek pisze:ale 64kpbs bo limicie pozwala jeszcze na jakieś działanie.
Wiesz nic nie mogło trwać wiecznie, jakoś muszą tego vpn'a odrobićPatryk_ pisze:ale szkoda,że Orange teraz tnie z tak aptekarską dokładnością