konfiguracja internetu z neostrady

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marus1989Hello
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Marus1989Hello »

Witam

mam nastepujacy problem mam skonfigurowany internet (neostrade) za pomoca pentagrama P 6311-07A i internet działa za pomoca kabli Lan ale problem jest taki do kupiłem sobie TP-link TL-WR340g i podłaczyłem go pod tego pentagrama w wejscie lan 4 w w Tp link w wan, i chciałem zeby tp-link udostepnił mi internet przez wi-fi i nie działa probowałem różnych instrukcji i nic niech ktos mi pomoże mi z Tym Prosze :(
Awatar użytkownika
benek81
Stały użytkownik forum

Re: konfiguracja internetu z neostrady

Post autor: benek81 »

A może najprościej by było skontaktować się z kimś z TP? Na stronie powinieneś mieć namiary na obsługę techniczną.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Marus1989Hello myślę, że źle robisz podłączając kabel pod wejście WAN. Raczej trzeba wpiąć się kablem w któreś złącze LAN.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

YaHooo pisze:Raczej trzeba wpiąć się kablem w któreś złącze LAN.
Też bym za tym optował.
Dodatkowo trzeba by wyłączyć serwer DHCP i ustawić odpowiedni adres LAN.
benek81 pisze:A może najprościej by było skontaktować się z kimś z TP? Na stronie powinieneś mieć namiary na obsługę techniczną.
E, jeśli pytanie nie jest o LB lub modem na USB to oni niewiele wiedzą.
Awatar użytkownika
benek81
Stały użytkownik forum

Jo_gurt pisze: E, jeśli pytanie nie jest o LB lub modem na USB to oni niewiele wiedzą.
Zwykle pewnie więcej niż przeciętny użytkownik, w końcu po coś jest na stronie kontakt do obsługi technicznej...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

benek81 pisze:Zwykle pewnie więcej niż przeciętny użytkownik,
Więcej ale to ta sama wiedza którą można znaleźć na stronach TP czyli prawie żadna.
benek81 pisze:w końcu po coś jest na stronie kontakt do obsługi technicznej..
Jest bo to dobrze wygląda ale prawda jest taka że odsyłają np. na nasze forum itp.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

benek81 pisze:Zwykle pewnie więcej niż przeciętny użytkownik,
Tak, ale tylko w standardowych konfiguracjach. Przeciętny użytkownik tak na prawdę bardzo niewiele wie (nie ubliżam tu nikomu, po prostu tak jest), więc może i wiedzą więcej.
Awatar użytkownika
benek81
Stały użytkownik forum

Jo_gurt pisze:Tak, ale tylko w standardowych konfiguracjach. Przeciętny użytkownik tak na prawdę bardzo niewiele wie (nie ubliżam tu nikomu, po prostu tak jest), więc może i wiedzą więcej.
No wiadomo, że pewnie zależy to od tego jak skomplikowany jest problem, przez telefon ciężko czasem określić dokładnie o co chodzi. Chociaż mój kumpel miał kiedyś jakieś kłopoty z konfiguracją neo i pomogli mu właśnie w obsłudze technicznej, dlatego odesłałem kolegę na stronę (pewnie tez trochę dlatego, że sam jestem zielony w tych kwestiach i nic mi mądrego nie przyszło do głowy ;))
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

benek81 pisze:Chociaż mój kumpel miał kiedyś jakieś kłopoty z konfiguracją neo
Jak już jesteśmy przy tej kwestii to kilka razy miałem wątpliwą przyjemność rozmowy z takim konsultantem. Jego pytania dotyczyły wyłącznie migających diod na modemie. Mówił, że to wina komputera, a jak powiedziałem, że testowałem modem również na swoim laptopie to wymiękł i powiedział, że coś tam u nich nie działa... :dobani:
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Mi jak się wiesza neo to dzwonię do nich i mówię, że już miałem taką sytuację, że zjawił się informatyk z komputerem i powiedział, że można to było zresetować zdanie na centrali.
Teraz jak tak mówię to 15min i chodzi. :cwaniak:

Ostatnio, odpukać, działa już dobrych kilka miesięcy i chodzi ok. ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal dobry patent :ok:
Marus1989Hello
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Marus1989Hello »

Witam wiec zrobiłem tak podłączyłem tp-linka przez kabel lan do wejścia 1 a od pentagrama wejscia 4 i dalej jest brak neta w laptopie przez wifi jest tylko lokalne dalej co mam zrobic zeby wkoncu to działało ehh pomocy
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Marus1989Hello a gg działa, czy nie? Karty sieciowe jakie dostają adresy na komputerze na którym działa internet, a na tym na którym nie działa? Jakie one są?
ODPOWIEDZ