Problem z SE GC79
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z SE GC79
Otoz zakupilem tytułowy modelm w iPlusie. Podpinam go do kompa przez adapter. Instaluje się wszystko pięknie - wszsytko powykrywane bez zastrzeżeń. Włączam ten iPlus menager i kij. nie mogę się połączyć. Nie wykazuje zasięgu. W ustawieniach w numerze SMSC jest napisane "karta nie jest gotowa".
męczę się już dwa dni. Szukałem na forum ale nigdzie nie mogę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> odpoiwedzi na to... może już ze zmęczenia albo nikt nie miał takiego problemu. Nie wiem. W każdym razie proszę o pomoc.
męczę się już dwa dni. Szukałem na forum ale nigdzie nie mogę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> odpoiwedzi na to... może już ze zmęczenia albo nikt nie miał takiego problemu. Nie wiem. W każdym razie proszę o pomoc.
-
- Użytkownik forum
Re: Problem z SE GC79
Jaki masz system??
Przezuc sie na wirelles menagera.
Przezuc sie na wirelles menagera.
- crow6
- Stały użytkownik forum
Albo Wirless Manager od Sony Ericssona albo polaczenie Dial-Up (chociaz majac WM bedziesz otrzymywal smsy - np. ten o zblizaniu sie do limitu transferu).
Probowalem oczywiscie tez Managera od iPlus'a ale on nie wykrywal mi GC79 nawet na laptopie (bez zadnych przejsciowek itd)...
Probowalem oczywiscie tez Managera od iPlus'a ale on nie wykrywal mi GC79 nawet na laptopie (bez zadnych przejsciowek itd)...
-
- Początkujący użytkownik forum
Windows XP
system windows XP. w salonie plusa mówili mi, że urządzenia mogą się
gryść
(chociaż nic takiego nie jest wykazane). zaraz załaduje dial-upem. ale jak próbowałem już wcześniej to chyba miałem błąd 621 czy coś takiego. czy może 623. zaraz sspróbuję ponownie.

- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Miałem podobny problem, tylko u mnie komunikat wyglądał tak: "Proszę włożyć kartę". Dobrym rozwiązaniem było sprzedanie GC79meandro pisze:Podpinam go do kompa przez adapter. Instaluje się wszystko pięknie - wszsytko powykrywane bez zastrzeżeń. Włączam ten iPlus menager i kij. nie mogę się połączyć. Nie wykazuje zasięgu. W ustawieniach w numerze SMSC jest napisane "karta nie jest gotowa".

iPlus+E61i=FUN
- matinati
- Stały użytkownik forum
gc79
Na początku zabawy z tym modemem też miałem taki problem nie chciał się zainstalować i inne historie. Zrobiłem to tak:
1. Postawiłem system Windows XP Pro na nowo.( w czasie instalacji pamiętaj aby modem był wyjęty z przejściówki!!!)
2. Potem instaluje Wirless managera od GC79 (ważne po instalacji w ostatnim oknie instalatora zaznaczamy opcję że chcemy zrestartować kompa bardzo ważne gdy takiego info brak wtedy mówię wam że jest coś nie tak w systemie!!!)
3. Wkładamy kartę do przejściówki. Zainstalują się sterowniki do niej.
4. Konfigurujemy Wirless managera apn itd.
5. Korzystamy
6. Tak u siebie zainstalowałem wszystko i śmiga pięknie!!! POWODZENIA
A zapomniałbym kompa mam na AMD XP 2000+ płyta: Nforce2 przejściowka: wykrywana jako RICOH i modem : SE GC79
1. Postawiłem system Windows XP Pro na nowo.( w czasie instalacji pamiętaj aby modem był wyjęty z przejściówki!!!)
2. Potem instaluje Wirless managera od GC79 (ważne po instalacji w ostatnim oknie instalatora zaznaczamy opcję że chcemy zrestartować kompa bardzo ważne gdy takiego info brak wtedy mówię wam że jest coś nie tak w systemie!!!)
3. Wkładamy kartę do przejściówki. Zainstalują się sterowniki do niej.
4. Konfigurujemy Wirless managera apn itd.
5. Korzystamy
6. Tak u siebie zainstalowałem wszystko i śmiga pięknie!!! POWODZENIA

A zapomniałbym kompa mam na AMD XP 2000+ płyta: Nforce2 przejściowka: wykrywana jako RICOH i modem : SE GC79
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: gc79
Ta sama dyskusja toczy sie w temacie: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=2966
Dlatego proponuje dalszą część dyskusji tam prowadzić.
Dlatego zamykam temat.
Dlatego proponuje dalszą część dyskusji tam prowadzić.
Dlatego zamykam temat.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.