NETGEAR WGR614v7 - problem z instalacja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
NETGEAR WGR614v7 - problem z instalacja
Witam to moj pierwszy post na tym forum i musze powiedziec ze jestem kompletnym laikiem w dziedzinie internetu itp. Dzis zakupilem wyzej wymieniony router. wszystko dobrze tylko ze przy instalacji musze podlaczyc router przez kabel ?Ethernetowy? (czy jakos tak) do komputera a to jest niemozliwe. U mnie sytuacja wyglada nastepujaco - router mam na strychu >.< a kucie dziur w scianie jest niemozliwe. Obok komputera stoi karta usb NETGEAR WG111. Posiadam rownież router D-link DL524 i dzieki niemu mam internet. Dodam rowniez ze poprzednio wszystko instalowali mi specjalisci od internetu i dostawca internetu jest firma Globalconnect. Jesli bedziecie potrzebowali wiecej informacji to piszcie.
Z gory dziekuje za pomoc.
Azashke
Z gory dziekuje za pomoc.
Azashke
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: NETGEAR WGR614v7 - problem z instalacja
Do czego Ci drugi router?azashke pisze:Posiadam rownież router D-link DL524 i dzieki niemu mam internet.
Przecież konfigurację można zrobić na biurku podłączając kabel a potem przenieść router w inne miejsce i używać tylko WiFi.
Nie pomagam na PW!
-
Mam 2 routery bo jeden kupilem jak mi montowali ten internet ale sygnal mam bardzo slaby a drugi kupilem zeby jakos go zwiekszyc bo mam neta 2mb i jak patrze na strony co sprawdzaja predkosc neta to mam jakies 5-70 kb. ;/ Wlasnie nie moge tak zrobic bo antene mam na kominie niestety:(...
- wojteks
- *** Administrator ***
To jak to masz połączone? Antena na kominie i co dalej (jaki kabel idzie do routera?), opisz dokładniej albo jakiś obrazek zrób. Żeby zwiększyć zasięg sieci WiFi nie kupuje się routera tylko AP i podłącza go kablem do routera.azashke pisze:Wlasnie nie moge tak zrobic bo antene mam na kominie niestety:(
Nie pomagam na PW!
-
Kabel idzie przez dach na strych potem mam 2 kable podlaczone do adaptera i te 2 kable podlaczam do routera i jakos dziala. Niestety zdjec nie zrobie bo nie mam czym (dopiero sie przeprowadzilem a aparat zostawilem w starym mieszkaniu ). 

- wojteks
- *** Administrator ***
Z tego wynika że masz przy antenie AP Clienta i do routera idzie kabel ethernet.azashke pisze:Kabel idzie przez dach na strych potem mam 2 kable podlaczone do adaptera i te 2 kable podlaczam do routera i jakos dziala.
Teraz napisz Co chcesz osiągnąć drugim routerem (czy wymienić D-Linka na inny czy co?).
Niestety ściany/stropy tłumią i nie wiele da zamiana routerów. Musisz podłączyć AP bliżej komputera. Prawdopodobnie bez wiercenia się nie obejdzie.
Może wystarczyłoby dołożyć do D-Linka dodatkową antenę panelową 8dBi skierowaną w stronę Twojego komputera i zasięg by się polepszył.
Test szybkości łącza należałoby zrobić komputerem podłączonym zamiast routera bo może się okazać że to wina leży po stronie dostawcy.
Nie pomagam na PW!
-
Kupilem router NETGEAR bo taki mi wcisnal sprzedawca mowiac ze sygnal bedzie wiekszy. Jakie sa ceny takie anteny i czy trudno jest ja zamontowac? To nie jest wina dostawcy internetu,poniewaz kolega ma ten sam internet i ta sama oferte tylko ze on ma satelite za oknem.
- wojteks
- *** Administrator ***
http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=4azashke pisze:Jakie sa ceny takie anteny i czy trudno jest ja zamontowac?
Nie pomagam na PW!