[NEWS] Play zamienia roaming Plusa na Orange?
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
[NEWS] Play zamienia roaming Plusa na Orange?
Play zmieni partnera roamingowego ?
http://www.tvn24.pl/12692,1589454,0,1,p ... omosc.html
Jak dla mnie - źle się może stać - zrezygnują z sieci o najlepszym w południowej Polsce zasięgu GSM na rzecz słabiutkiej,zapchanej sieci Orange...w dodatku u mnie w domu bezproblemowo bez anten zewnętrznych działa tylko Plus.
A już ostrzyłem sobie pazury na Play Firma 50 z rabatem,bez telefonu (lub na zbliżoną ofertę w sierpniu,gdy kończy mi się umowa z tragicznym cenowo Plusem).
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-03-06, 15:38 ]
News na tyle jest istotny, że wydzielam do osobnego tematu.
http://www.tvn24.pl/12692,1589454,0,1,p ... omosc.html
Jak dla mnie - źle się może stać - zrezygnują z sieci o najlepszym w południowej Polsce zasięgu GSM na rzecz słabiutkiej,zapchanej sieci Orange...w dodatku u mnie w domu bezproblemowo bez anten zewnętrznych działa tylko Plus.
A już ostrzyłem sobie pazury na Play Firma 50 z rabatem,bez telefonu (lub na zbliżoną ofertę w sierpniu,gdy kończy mi się umowa z tragicznym cenowo Plusem).
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-03-06, 15:38 ]
News na tyle jest istotny, że wydzielam do osobnego tematu.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Patryk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: [NEWS] Play zamienia roaming Plusa na Orange?
Faktycznie złe wieści. WPmobi, którego czasami używam też korzysta z Ornage i czasami słabo to chodziPatryk_ pisze:zrezygnują z sieci o najlepszym w południowej Polsce zasięgu GSM na rzecz słabiutkiej,zapchanej sieci Orange...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To podobnie jest u mnie w mieście. Znajomi mają czasem problemy podczas dzwonienia. Pisze im przy próbie nawiązania połączenia "sieć zajęta". A jak jeszcze Play do tego dojdzie to może być jeszcze gorzej. Ale dla mnie to lepiej jako dla użytkownika PlusaPatryk_ pisze:zrezygnują z sieci o najlepszym w południowej Polsce zasięgu GSM na rzecz słabiutkiej,zapchanej sieci Orange

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Może nie będzie tak źle skoro operator roamingowy ma dodatkowo 200-300 mln zł rocznie. Może przez to sieć Orange poprawi.
-
- Guru bezprzewodowy
Mówcie co chcecie, ale w niektórych lokalizacjach Orange jest lepsze od Plusa.
Zdarza mi się i to nie rzadko "brak dostępu do sieci" na wyświetlaczy w Play. Czyli Plus w krytycznych momentach nie wpuszcza Playa do sieci.
Zdarza mi się i to nie rzadko "brak dostępu do sieci" na wyświetlaczy w Play. Czyli Plus w krytycznych momentach nie wpuszcza Playa do sieci.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tego niestety nie wiadomo. Trzeba by porównać w tym samym czasie co jest na wyświetlaczu telefonu Plusa. Ale jakby tak było jak piszesz to właśnie temu Play może zmieniać roaming na Orange.marens pisze:Czyli Plus w krytycznych momentach nie wpuszcza Playa do sieci.
Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W niektórych - owszem.marens pisze:ale w niektórych lokalizacjach Orange jest lepsze od Plusa.
Ale to margines IMHO - dużo jeżdzę po Polsce,telefony mam w obu sieciach,i zwracam uwagę na zasięg,a często i na jakość i możliwość wykonania połaczenia.
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jedno jest pewne, że Play nie prędko uwolni się, od roamingu. Może to jest początek wprowadzenia wewnętrznego roamingu?
Elektroniczna rewolucja