Orange czy iPus? A może Blueconnect??
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange czy iPus? A może Blueconnect??
Witam!
Będe sobie zakładał neta i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co wybrać. Interesuje mnie jak najtańsza taryfa.
Proszę o opinie. Co byście wybrali?
Gdzie maja najwiekszą prędkość??
Orange, iplus czy blueconnect??
Będe sobie zakładał neta i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co wybrać. Interesuje mnie jak najtańsza taryfa.
Proszę o opinie. Co byście wybrali?
Gdzie maja najwiekszą prędkość??
Orange, iplus czy blueconnect??
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Orange czy iPus? A może Blueconnect??
Po pierwsze musisz podać trochę więcej informacji żebyśmy byli w stanie Ci pomóc.
1. Gdzie mieszkasz i który z operatorów ma tam najelpszy zasięg.
2. Jeśli chcesz mieć jak największe prędkości, to sprawdź, czy nie jesteś w zasięgu UMTS.
3. Jaką kasę jesteś w stanie wydać na modem u operatora.
Jak odpowiesz na moje pytania, to może ktoś coś podpowie.
1. Gdzie mieszkasz i który z operatorów ma tam najelpszy zasięg.
2. Jeśli chcesz mieć jak największe prędkości, to sprawdź, czy nie jesteś w zasięgu UMTS.
3. Jaką kasę jesteś w stanie wydać na modem u operatora.
Jak odpowiesz na moje pytania, to może ktoś coś podpowie.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
No to tak:
Mieszkam w Pabianicach (koło Łodzi).
Kay wolałbym wydać jak najmniej to wiadomo!
Zasięg UMTS ma tylko Era blueconnect
Ale tutaj http://www.blueconnect.pl/blueconnect.p ... ction=korp jest modem który nie pracuje w UMTS więc <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> do PC oni maja UMTS
Mieszkam w Pabianicach (koło Łodzi).
Kay wolałbym wydać jak najmniej to wiadomo!
Ale tutaj http://www.blueconnect.pl/blueconnect.p ... ction=korp jest modem który nie pracuje w UMTS więc <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> do PC oni maja UMTS
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Prędkości są do 380 kb/s UMTS ale limit w najtańszych abonamentach 1GB.
Więc ta prędkość do takiego limitu jest śmieszna.
Prędkość EDGE to do 240kb/s.
A po przekroczeniu limitu masz transfer jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> w Plusie najwyższy 32 kb/s. Bo w innych sieciach jest jeszcze wolniej.
Coś w Orange jeszcze tną do inych wartości ale nie pamiętam do jakich. Poszukaj.
Więc ta prędkość do takiego limitu jest śmieszna.
Prędkość EDGE to do 240kb/s.
A po przekroczeniu limitu masz transfer jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> w Plusie najwyższy 32 kb/s. Bo w innych sieciach jest jeszcze wolniej.
Coś w Orange jeszcze tną do inych wartości ale nie pamiętam do jakich. Poszukaj.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Limit w abonamencie za 50 zł jest 500 MB więc nie polecałbym do UMTS.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Początkujący użytkownik forum
Klisza, gdzie i za ile kupiłeś podróbkę kabelka DKU 5, że chodzi Ci na nim intenet?klisza pisze:- iPlus - Nokia 6020 - DKU 5 (podróba) - Firefox - 5,5 kB/s
Z informacji, które znalazłem w sieci wynika, że trzeba mieć oryginalny kabel (aktualny typ to CA-42), na podróbkach ponoć internet nie działa...
Krzysztof
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Każdy by tak chciał.Tomahawk pisze:Interesuje mnie jak najtańsza taryfa.
Panowie nie ma nic za darmo.Za wszystko trzeba zapłacić.A ty potrzebujesz modemu na USB lub przejściówkę do karty.Tomahawk pisze: Kasy wolałbym wydać jak najmniej to wiadomo
- bob
- Guru bezprzewodowy
Zobacz poniżej w tym linku i policz powoli ile jest modeli modemów UMTS.Tomahawk pisze:Kay wolałbym wydać jak najmniej to wiadomo!
Ja, jo wiym kaj ty idziesz tyn swój sztres lyczyć.
- klisza
Oczywiście, że nie trzeba. A takie informacje znalazłeś, bo ludzie którzy kupili jakiś badziew albo nie potrafią go podlączyć, robią zaraz wielki szum. Ja kupiłem go w sklepie, ale widzialem takie same na Allegro. Niestety nie potrafię podać ci nazwy producenta, ale na przoddzie biało - błękitnego kartonika widnieje błękitny napis "dku-5 Connectivity Adapter Cable" i co ważne na plycie dołączonej do kabla znajduje się pakiet "Nokia PC Suite". A oto jego zdjęcie, ale nie wiem jak dlugo tu będziekrzysztofdrugi pisze:Klisza, gdzie i za ile kupiłeś podróbkę kabelka DKU 5, że chodzi Ci na nim intenet?
Z informacji, które znalazłem w sieci wynika, że trzeba mieć oryginalny kabel (aktualny typ to CA-42), na podróbkach ponoć internet nie działa...
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Acha...TomekŁódź pisze:Prędkość EDGE to do 240kb/s.
A jak bym założył w iplusie to ile by mnie to kosztowało (najatańsza oferta) i jaki tam mam limit transferu??
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy dobrze rozumiem ale tzn. że w iplusie przez edge mam 240kb/s a po przekroczeniu limitu transferu mam 32kb/s ale nadal moge korzystać z internetu??
A i jeszcze jedno: oco chodzi z tymi telefonami?
przeciez do odbioru internetu jest modem potrzebny a tu niektórzy o telefonach jakihś....
32kb/s strasznie sie wlecze?? Ma to ktoś??
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jakbyś trochę się wysilił i poszukał na forum to byś zobaczył że można używać telefonu jako modemu. Ja np. używam noki 3220 z EDGE.
Tak dobrze Ci się wydaje w Plusie za 60 zł/ miesiąc po 1GB masz transfer obcięty do 32kb/s i strasznie się wlwcze.
Coś mi się wydaje że masz za duże wymagania jak na internet komórkowy
Tak dobrze Ci się wydaje w Plusie za 60 zł/ miesiąc po 1GB masz transfer obcięty do 32kb/s i strasznie się wlwcze.
Coś mi się wydaje że masz za duże wymagania jak na internet komórkowy

Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

- klisza
Nie licz na to, że będziesz miał 240 kb/s. Prędkość zależy od bardzo wielu rzeczy i najlepiej jakbyś najpierw to przetestował. Ale jeżeli zależy ci na prędkości to weź blueconnect np. w abonamencie za 79 zł (97,30 brutto). Będziesz mial prędkości rzędu 300 - 380 kb/s, 2 GB limitu i umowę na 1 rok. Jedynie o modem będziesz się musiał zatroszczyć sam.Tomahawk pisze: <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy dobrze rozumiem ale tzn. że w iplusie przez edge mam 240kb/s ...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Owszem że potrzebny jest modem ale nie które modele telefonów np:Nokia 6230 której teraz używam ma modem i bardzo dobrze się spisuje.Tomahawk pisze: A i jeszcze jedno: oco chodzi z tymi telefonami?
przeciez do odbioru internetu jest modem potrzebny a tu niektórzy o telefonach jakihś....
32kb/s strasznie sie wlecze?? Ma to ktoś??