Problem z szybkością Blue Connect.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z szybkością Blue Connect.
Męczę się na Blue Connect od lutego 2008. Internet od początku chodził wolno, filmy na Youtube ładowały się wieczność (jeśli się w ogóle ładowały) . Sygnał zawsze pokazywał EDGE, a prędkość wynosiła 200 coś kb/s. Od stycznia tego roku internet przyspieszył, sygnał zmienił się na HSDPA, a prędkość - 7,2 Mb/s. Nawet, gdy limit był już wyczerpany - to internet dalej szybko chodził. Dopiero w niedzielę dostałam wiadomość o przekroczeniu limitu danych i od tego czasu tak zamula, że mnie szlag trafia
. Sygnał dalej pokazuje HSDPA, a prędkość 7,2 Mb/s, więc nie wiem, o co chodzi. Wiecie może, co na to poradzić??? Z góry dzięki za pomoc. Dodam, że używam blue connect na komputerze stacjonarnym.

Re: Problem z szybkością Blue Connect.
Odpowiedź już znasz - limicik przekroczonyGinewra pisze:dostałam wiadomość o przekroczeniu limitu danych i od tego czasu tak zamula, że mnie szlag trafia

-
- Początkujący użytkownik forum
No ale przez 3 miesiące przychodziła mi wiadomość o wyczerpanym limicie, a szybkość i tak się nie zmniejszała, więc nie wiem, dlaczego akurat teraz jest inaczej
.

Może traktują tak użytkowników nagminnie przekraczających limit?Ginewra pisze:przez 3 miesiące przychodziła mi wiadomość o wyczerpanym limicie

Zadzwoń do BOA i się dowiesz

Mnie szybkości jeszcze nigdy nie obcięli
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ginewra z tego co da się wyczytać Era traktuje limity wybiórczo ostatnio. A to, że pokazuje Ci prędkość 7,2 Mb.s to nic nie znaczy. Lepiej mierzyć prędkość programami do tego celu. Spis masz tutaj: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a>
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety nic na to nie poradzisz. Musisz czekać do nowego okresu rozliczeniowego...Ginewra pisze:Wiecie może, co na to poradzić???

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Zawsze można więcej płacić i mieć większy limit.Ginewra pisze:Wiecie może, co na to poradzić???

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
To są praktycznie maksymalne możliwości technologii EDGE.Ginewra pisze:Internet od początku chodził wolno, filmy na Youtube ładowały się wieczność (jeśli się w ogóle ładowały) . Sygnał zawsze pokazywał EDGE, a prędkość wynosiła 200 coś kb/s
Elektroniczna rewolucja
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ginewra a wiesz jaki masz w ogóle limit? proponuje zacząć kontrolować swój limit.
EeePC 904HD + Huawei E169