Axessmanager po RJ45
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Axessmanager po RJ45
W podręczniku jak byk napisano, że Axessmanagera można podłaczyć do routera zarówno przez USB, jak i przez Ethernet.
U mnie połączenie przez USB chodzi bezproblemowo, ale przez Ethernet Axessmanager nie wykrywa routera.
(wejście na webowy interjes adminitracyjny przez przeglądarkę jest przy tym bez najmnijeszego problemu)
Tak ma być?
Firmware dla Orange tak ma?
U mnie połączenie przez USB chodzi bezproblemowo, ale przez Ethernet Axessmanager nie wykrywa routera.
(wejście na webowy interjes adminitracyjny przez przeglądarkę jest przy tym bez najmnijeszego problemu)
Tak ma być?
Firmware dla Orange tak ma?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Axessmanager po RJ45
Ale nie można tego zrobić równocześnie, z tyłu jest przełącznik USB-Ethernet.madinga pisze:że Axessmanagera można podłaczyć do routera zarówno przez USB, jak i przez Ethernet.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Jasne, ze tak!
Sumiennie przeczytałem instrukcję i grzeczne przełączyłem prztyczek w prawo na Ethernet, ale nic to nie dało...
Kabelek USB tez na wszelki wypadek wyciągnąłem.

Sumiennie przeczytałem instrukcję i grzeczne przełączyłem prztyczek w prawo na Ethernet, ale nic to nie dało...
Kabelek USB tez na wszelki wypadek wyciągnąłem.

- bob
- Guru bezprzewodowy
madinga pisze:przez Ethernet Axessmanager nie wykrywa routera.
DHCP masz czy na sztywnych adresach?madinga pisze:grzeczne przełączyłem prztyczek w prawo na Ethernet, ale nic to nie dało...
-
- Użytkownik forum
DHCP, bo podłączam się w różnych miejscach i tak jest domyślnie włączone.
Zresztą, tak jak napisałem, do interfejsu webowego na 192.168.0.1 wchodzę bez problemu.
Zresztą, tak jak napisałem, do interfejsu webowego na 192.168.0.1 wchodzę bez problemu.
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Użytkownik forum
Problem jednoznacznie zidentyfikowany jako firewall.
Lokalny firewall blokuje pakiety UDP wysyłane przez router, co uniemożliwia nawiązanie współpracy z managerem,
Po wyłączeniu chodzi jak ta lala i AxessManager rozpoznaje router (nawet po WiFi).
Niestety okupione jest to utrata bezpieczeństwa.
Próbuję dokładnie zweryfikować jakie to są pakiety i jakie reguły trzeba dla nich zrobić...

Lokalny firewall blokuje pakiety UDP wysyłane przez router, co uniemożliwia nawiązanie współpracy z managerem,
Po wyłączeniu chodzi jak ta lala i AxessManager rozpoznaje router (nawet po WiFi).
Niestety okupione jest to utrata bezpieczeństwa.

Próbuję dokładnie zweryfikować jakie to są pakiety i jakie reguły trzeba dla nich zrobić...