Przycina internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przycina internet
Witam, mam problem z ktorym nie mam pojecia jak sobie poradzic, ostatnimi czasy wszystko gralo wiec praktyczni zapomnialem o problemie (czasy gdy mialem WIN SEVEN). Wrocilem do XP i jest <cenzura> blada, po 5-10 -20 minutach nagle przycina mi internet i leze, nic nie mozna zrobic, na pasku zadan miga mi tylko jeden monitorek ikonki, czyli tylko wysyla dane, nie odbiera. Gdy wcisne "napraw" internet natychmiastowo wraca.
Łącze sie przez panel i edimaxa!
Moze ktos mial podobny problem? Nie mam jak sprawdzic na innym odbiorniku. Zarzadzanie zasilaniem karty wylaczone.
Łącze sie przez panel i edimaxa!
Moze ktos mial podobny problem? Nie mam jak sprawdzic na innym odbiorniku. Zarzadzanie zasilaniem karty wylaczone.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Przycina internet
Może zmień sterowniki. Miałem może nie identyczny problem ale leżał on w sterach dla karty. http://forum.laptopy.info.pl/f14/polacz ... post294189
-
Dzieki, znalazlem na stronie producenta cos nowego wiec zainstalowalem... mam della, a sterowniki na ich stronie sa z 2004 rJaco pisze:Może zmień sterowniki. Miałem może nie identyczny problem ale leżał on w sterach dla karty. http://forum.laptopy.info.pl/f14/polacz ... post294189

- Jaco
Kiedy ja testowałem Windows7 to nie miałem żadnych problemów podobnie jak Ty. Wspaniały system się zapowiada. Na XP również nie mam problemów. Ostatnio jak w tamtym wątku Vista zastrajkowała ale jak widać udaje się znaleźć wyjście z sytuacji.
-
Witam, ponownie, po instalacji wszystkich możliwych sterowników - dalej nic! Po kilku minutach działania nagle zawiecha. I nie odbiera danych, tylko wysyła... ręce opadają, chyba wrócę do anglojęzycznej siódemki
- Jaco
A czy zanim zainstalowałeś Windows7 miałeś XP i działało bez problemów? System XP masz oryginalny ? Masz do niego SP3?
- bob
- Guru bezprzewodowy
A czy on nie wyłączy internet na amen?Jaco pisze:Masz do niego SP3?

- Jaco
Nie. Mam przecież XP z SP3 i działa wyśmienicie.bob pisze:A czy on nie wyłączy internet na amen?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja mam SP2 i jak dopuszczę update SP3 to koniec z internetem i wracam do punktu przed updatem.Jaco pisze:Mam przecież XP z SP3 i działa wyśmienicie.
-
Mam SP3... odinstalowac go nie moge bo gotowca. Szukam dalej! Na drugim laptopie u dziewczyny (win seven) internet dziala idealnie, gdy miala xp - przycinal
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
bob, ja też mam na lapku SP3 i żadnych problemów nie mam 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jo_gurt, muszę popracować nad tym. SP3 może jest blokowane przez NOD32.
[ Dodano: 2009-05-10, 21:44 ]
Testowałem 3 razy.
[ Dodano: 2009-05-10, 21:44 ]
Testowałem 3 razy.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A ja mam system bez SP i jestem z tego dumna
Po prostu u mnei SP1 skutecznie rozwala system 

- Jaco
Na Vistę też dopuściłem SP1 i działa.Sundance_kid pisze:Po prostu u mnei SP1 skutecznie rozwala system
Ponowię pytanie . Czy przed instalacją Windows7 miałeś XP ? Jak wówczas działał internet?Szyszon pisze:Szukam dalej!
-
Miałem XP sp2, który do pewnego czasu pracował okey (rok), później zaczął się systematycznie zawieszać internet (bez większych przyczyn) i przeszedłem na seven. Teraz wróciłem i problem jest dalej, a nie chce przed nim ociekać w nieskończoność.Jaco pisze:Ponowię pytanie . Czy przed instalacją Windows7 miałeś XP ? Jak wówczas działał internet?
Mam SP3 i NOD32
ciagle wydaje mi sie ze ten edimax cos szaleje, mam 15 metrow przewodu do anteny...
- Jaco
A próbowałeś z inna kartą radiową?
Ja też tyle mam. Również mam Edimax tyle że ten: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9446Szyszon pisze:mam 15 metrow przewodu do anteny...
-
Mialem go, ale wymieniłem na : http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php?pd_id=18&pl1_id=1&pl2_id=5Jaco pisze:Ja też tyle mam. Również mam Edimax tyle, że ten:
chciałem rozbudować siec! Obecnie nie mam dostępu do innej karty
Właśnie coś pomieszałem z kablem i net śmiga już od ponad godziny bez zacinki, może był zakłócany przez kabel zasilający? Bo leżały równolegle...
p.s. ściągam już seven rc, szkoda moich nerwów w przyszłości ;-)
-
Z moich obserwacji wynika, że to właśnie równoległe ułożenie kabli wywoływało problem z internetem. Odkąd rozciągnąłem kabel, odsunąłem go od zasilającego - wszystko działa okey. Dziwna sprawa... będę jeszcze obserwował