[NEWS] HTC Touch Diamond2 dostępny w sprzedaży w Polsce

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

[NEWS] HTC Touch Diamond2 dostępny w sprzedaży w Polsce

Post autor: zDaleKi »

laptopy.info.pl pisze:HTC Corporation poinformowała o wprowadzeniu do sprzedaży na polski rynek zapowiadanego modelu HTC Touch Diamond2
[...]
Nowy Touch Diamond2 to następca Touch Diamonda – telefonu, który odniósł ogromny sukces rynkowy w ubiegłym roku. Touch Diamond2, podobnie jak poprzednik, przykuwa uwagę oryginalnym, eleganckim wzornictwem i zastosowaniem najnowszych technologii.

HTC Touch Diamond2 ma duży, dotykowy ekran o przekątnej 3,2 cala i rozdzielczości WVGA – doskonale nadaje się do przeglądania internetu i odtwarzania multimediów. U dołu ekranu umieszczono specjalny pasek „Zoom”, który pozwala wygodnie powiększać wybrane fragmenty wyświetlanego obrazu. Ułatwia to płynne nawigowanie po stronach internetowych oraz przeglądanie wiadomości e-mail, zdjęć oraz dokumentów.
[...]
Użytkownicy mobilnego internetu z pewnością docenią zastosowaną w urządzeniu technologię HTC Push Internet. Rozwiązuje ona problem wolnego ściągania i otwierania stron internetowych w smartfonach. Użytkownik może teraz wybrać ulubione strony i mieć do nich dużo szybszy dostęp – ich zawartość będzie się automatycznie odświeżała i ładowała do pamięci urządzenia, wówczas gdy użytkownik nie korzysta z internetu.
W dobrą stronę idą producenci smartfonów dbając o osoby korzystające z dobrodziejstwa mobilnego internetu.

Źródło i więcej informacji: laptopy.info.pl.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] HTC Touch Diamond2 dostępny w sprzedaży w Polsce

Post autor: bob »

zDaleKi

bob pisze:Niezły produkt
Mi też się podoba :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Mi sie jednak podoba bardziej HTC Touch Pro 2 - odkad mam HTC TyTN II nie wyobrazam sobie pisania wiadomosci bez QWERTY ;)
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

yagi, zgadza się jest lepszy dzięki klawiaturze. ;)
Jedynie ten design...
zDaleKi

yagi pisze:HTC Touch Pro 2 - odkad mam HTC TyTN II nie wyobrazam sobie pisania wiadomosci bez QWERTY
QWERTY dobra sprawa :) (Sam często używam takiego sprzętu z taką klawiaturą) Ale niestety sprzęty z QWERTY są obecnie jeszcze sporo grubsze :(
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Do przezycia. Touch Pro jest klockowaty, Touch Pro 2 jest dla mnie bardziej smukly i przyjemniejszy z wygladu :)
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
zDaleKi

yagi pisze:Touch Pro jest klockowaty, Touch Pro 2 jest dla mnie bardziej smukly
Faktem jest, że tego drugiego widziałem, tylko na fotkach. Zatem jeżeli jest cieńszy od swojego starszego brata, to faktycznie jest godny uwagi.

[ Dodano: 2009-05-13, 10:54 ]
bob pisze:Jedynie ten design.
Nie podoba Ci się?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

BliSki pisze:Ale niestety sprzęty z QWERTY są obecnie jeszcze sporo grubsze
Czy aż tak bardzo? Diamond z tą samą baterią(po dokupieru oryginalnej baterii 1350 ze powiększoną klapką) co Touch Pro jest od niego już niewilele cieńszy...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

yagi pisze:Touch Pro jest klockowaty, Touch Pro 2 jest dla mnie bardziej smukly i przyjemniejszy z wygladu
Porównywałeś wymiary tych dwóch modeli? ;)
BliSki pisze:Nie podoba Ci się?
Pro 2 nie bardzo. Nie myślcie, że to jakieś złe doświadczenia spod prysznica ale nie podoba mi się kształt a`la mydełko... :rotfl:
zDaleKi

krystianb pisze:Diamond z tą samą baterią(po dokupieru oryginalnej baterii 1350 ze powiększoną klapką) co Touch Pro jest od niego już niewiele cieńszy...
Ale spróbuj teraz zamontować sobie do Touch Pro jakąś większą baterię.
Mówiąc inaczej porównujmy standardowe wymiary.
Ale nie mówię, że grubość jest taka, że nie można tego używać. Jak już pisałem używam podobne urządzenie i jakoś da się przeżyć. Jednak gdyby było o 8mm-10mm cieńsze, to byłoby idealnie :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

BliSki pisze:Mówiąc inaczej porównujmy standardowe wymiary.
Moim osobitym prywatnym zadniem HTC wypuszczając fabryczną powiększoną baterie przyznał się, że nie do końca wyszedł. Taki delikatnie mówiąc niepełnosprawny, no ewentualnie że był to zabieg marketingowy patrzcie jakiego hudzielca mamy, nie ważne że go się nie da używać. Dlatego porównałem oba modele z tą samą baterią, bo bebechy praktycznie są identycze, więc i zużycie prądu podobne, potwiedza to rzeczywistość po wymianie baterii diamond trzyma mniej wiecej tyle co tp.
BliSki pisze:gdyby było o 8mm-10mm cieńsze, to byłoby idealnie
8mm slider (tp ma 18mm grubości) chyba bał bym się tego używać, żeby 4mm listki nie zgięły mi się w ręku. Można go troche odchudzić ale 5mm całkowicie by mu wystarczyło.

I jeszcze coś w temacie właściwym, diamond2 to się powinien raczej nazywać diamond1.2 moim zdaniem, bebechy z TP wzięte powiękoszony ekran i znow za mała bateria, choć troche powięszona. Nie wiem czy to warte jakiego kolwiek zainteresowania. Nawet TVout nie widze w specyfikacji.
zDaleKi

krystianb pisze:8mm slider (tp ma 18mm grubości) chyba bał bym się tego używać, żeby 4mm listki nie zgięły mi się w ręku.
Wiem, że to na obecną technologię mało możliwe. Jednak cały czas mi się takie coś marzy. I tylko dlatego, że codziennie używam coś, co ma prawie 20 mm :)
krystianb pisze:Można go troche odchudzić ale 5mm całkowicie by mu wystarczyło.
Wcale bym się nie obraził. Może i tyle by wystarczyło.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Ehh kiedy to prouducenci smartfonów z Windowsem i także laptopów z Windows na pokładzie zaczną zwracać uwagę również na Design...Jedyna firma to Sony, ale reszta?
Po co jakieś wiejskie nakjejki na laptopach i info o karcie graficznej i tym podobne. Asus chyba wiedzie prym w tym.
Co do HTC D2 to dla mnie nic ciekawego, już Omnia HD lepsza. Jestem ciekawy co 8 czerwca Apple nam pokaże, ale to chyba nie jest tak istotne bo obojętnie co to będzie to i tak będzie ponownie się dobrze sprzedawało i biło rekordy, a i po wydaniu oficjalnie 3.0 Firmware przeciwnicy iPhone stracą swoje argumety co to ułomności iPhone poprzez brak MMS, Nagrywania Filmów, normalnej Nawigacji czy też kopiuj/wklej i tak dalej.

I jak w tym wpadku nie kupić iPhone czy Macbook'a.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

SQ08 pisze:ale reszta?
Diamond 1 to nie desing? Z niczym innym nie można pomylić. Notebooki HP?? Można by tak jeszcze długo.
SQ08 pisze:Co do HTC D2 to dla mnie nic ciekawego
Tu się zgodze, bo nic nowego nie wnosi.
SQ08 pisze:już Omnia HD lepsza.
Mówisz o tej z symbianem?
SQ08 pisze:bo obojętnie co to będzie to i tak będzie ponownie się dobrze sprzedawało i biło rekordy
SQ08 pisze:I jak w tym wpadku nie kupić iPhone czy Macbook'a.
Sam sobie zaprzeczasz...
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

To zależy, dla mnie kopiowanie Noki Prism to nic nowego, i żaden design.
Tak o tej z symbianem.
Niby czemu sobie sam zaprzeczam?
Obojętnie co Apple na rynek wyda staję się to hitem i czymś dla wiele osób doskonałym.
Mnie dzielą tylko parę dni do całkowitej przesiadki na Mac'a.

Jak widać nawet Dell zaczyna brać przykład od Apple...bo naprawdę te kolorowe naklejki na laptopach to kompletna porażka jest.
Nie widzę ani jednej zalety owych nalepek.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

SQ08 pisze:Jedyna firma to Sony, ale reszta?
Kwestia gustu.
ODPOWIEDZ